|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:38 am
| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Среща Събота, 16 Април
Тя сериозна работа, синузит се лекува със смлян на ситно кестен от миналата година. Запоявай с аспирин че гадно мирише ама лековито за синусите.
|
| Пет Апр 29, 2016 11:20 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
дай, най-добре с флюс за олуци  и ноздри няма да ми останат и очи - без майтап на колегата с дайвинг компюттрите един монтажист решил да се изхитри с нещо такова и съсипал има няма 100 часовника, защото с това за олуци много лесно се запоявал дисплея.... отивам аз при доктора - докторе имам синузит, нямам апетит, изчезнаха вкус. мирис и апетит, не мога да дишам, кашлям, не мога да работя, абе зле съм той вика - откъде знаеш че е синузит? аз - ами водата от носа ми си смени цвета на кафяв, тече когато му падне, чувствам се като балон в лицето - виждал съм го и преди добре, ей тука ще ти вземем кръв, откога не си ходил на контролен преглед? от години, ... след малко - ще те лекуваме за синузит, ей ти тоя антибиотик, това за носа и един спрей. ако след седмица пак си зле, ела да видим какво ти има. докторите в БГ - отрициталени изследвания, пий си лекарствата за температура, ако не мине до няколко дни взимай антибиотика от гърба на рецептата обаче, сега като се замисля май отивам на-добре и всичките тия лекарства май ще отидат в хладилника.
|
| Пет Апр 29, 2016 12:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Груби цялата фирма сме така, това си е някакъв вирус, след който явно действат някакви бактерии. Щото вирус да те държи повече от седмица е странно.
При мен е същото - през деня съм ОК, през ноща текат едни гадости, такъв цвят сопол никога през живота си не съм имал. И консистенцията е странна. Някаква непозната гад мина тая година през България и ти баш тогава се оказа тука.
Аз лично още не съм посегнал към антибиотика, ама незнам дали е добре толкова време да го влачи тоя бацил човек.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 29, 2016 3:00 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Нещо подобно изкарах преди месец два - т.е. в цяла европа си е бацила. Не е хрема като хрема ами носът става като чешмичка за някакви червеникаво кафеникави воднисти течности - нищо общо с класическите храчки и сополи. Мина ми без хапчета за няколко дни но беше достатъчно странно и неприятно преживяване да го запомня.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Апр 29, 2016 3:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ясно - самолетни мутации. Гадна история - може би ще се удържа до утре... Но наистина беше някакво гадно изчадие, нито можеш да вършиш нищо, температура, треска, кашлица, нос - само гърлото ми се размина тоя път. И лежах вече поне седмица, 5 дни в БГ и един тука, и съм все едно ме е газил влак. Абе и това ще го преживеем, ако не ще го лекуваме.
|
| Пет Апр 29, 2016 3:39 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Познат го лекува с лукови резенчета в носа- най-добре докато спиш. Изчиства всичко, вкл и околните 
|
| Нед Май 15, 2016 11:16 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Тоз илач по следната схема: Глава лук я белиш и ядеш като ябълка , ред сълзи, ред сополи и си нов... 
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Май 16, 2016 8:51 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии пийте Ракия , бе хора! Супер лекарство! Майтапа настрана, но от дълги години не съм ходил по барчета (чашите!) и като се прибера в къщи се измивам хубавичко и сядам да пия някоя ракийка. От спирта ли, от други навици ли, или от "имунизацията" в гръчко (беше бъкано с бацили) забравих дори к'во е това грип.
В интерес на истината ако усетя, че нещо не е в ред, вечерта наблягам на греяна ракийка или на бульон (евентуално от кубче) с много чер пипер и ракийка. Естествено гледам да съм близо до леглото и да се завия дебело. До ден-два ми е минало. Аспиринът също помага.
Ай наздраве!
|
| Пон Май 16, 2016 7:45 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Само да кажа, че или остарявам или съвсем съм изкуфял, а може и да е защото не пия ракия. Или пък вирусите съвсем са изтрещели.
За втори път тая година - просто за една седмица ми се разказа играта, по-добре от миналия път, но си е гадно. Поне успявам да ходя на работа - в БГ минавали ли са пак такива дивотии, или на тая жега нищо не вирее?
|
| Нед Авг 28, 2016 10:52 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Запер
|
| Вто Сеп 13, 2016 3:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Скоро и аз изкарах нещо, но без температура за разлика от околните и доста по-леко - ракийката?!  Вирусът беше масов, първият ден си парцал: драйфане, диария и температура. Вторият ден е по-леко, пък на третия с един дрисък си оставаш. А аз първите два дни махах с кирката около киловолтите...
|
| Вто Сеп 13, 2016 11:30 pm |
|
|