Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Молба за тест на PIC 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Молба за тест на PIC
За дължината на полетите - лимита е по скоро 10000км - това за гражданската авиация. Военните с техните дозареждания във въздуха могат и повече. Отделно вече май се обиколи земята или поне атлантика със слънчева енергия което отваря врата за нон стоп летене. Т.е. не си слагай толкова малък лимит. Доколкото знам прецизното измерване на изминато разстояние по земя/въздух се прави с комбинация от гпс + акселерометри - така може да стигнеш до абсурдни положения, че предницата или задницата на колата е минала повече разстояние заради правенето на маневри :D

Вто Май 03, 2016 8:52 am
Профил
Аватар

Понеже питането беше изначало за пик. С 32-ка не съм работил но за 24-ка съвсем точно може да се определи времето и на симулатор - спокойно можеш да си преброиш циклите и да умножиш по честотата. Тествал съм точно така бързодействие на два различни алгоритъма само че на 8 битов пик. Не виждам защо ще се мъчиш да го тестваш на истинско желязо. А и за да се направи тази проба пак ще трябва да има мплаб-х най-малко. Вече друг е въпроса как е компилиране кода.

Вто Май 03, 2016 9:27 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

FAI е спортна организация. Нашите полети са безмоторни и могат да се правят (поне официално) само през деня. Световния рекорд за разстояние при парапланерите е 511 км, а при делтапланерите е 700 и нещо. Така че едва ли в скоро време метода ще се ползва за по-големи разстояния, а освен това той си работи и при тях и пак е по-точен от текущия метод.

Вто Май 03, 2016 9:50 am
Профил

Никога не съм се занимавал с пикове и нямам планове да го правя. Ако някой ми пусне тест - ще съм благодарен! Ако не - здраве да е - фирмата която е решила да ползва PIC в уредите си ще си го тества сама.

Вто Май 03, 2016 9:58 am
Профил

За съжаление не мога да помогна с тестовете на ПИК...
Обаче не разбах какво точно ще предлагаш на тая спортна организация и защо тя ще се инстересува от брой цикли и т.н.? И ще го продаваш или подаряваш?
Според мен има два важни аспекта - единия да защитиш авторски права (ако имаш такива) и другия да защитиш (сертифицираш) параметрите. Без тия неща не вярвам една спортна организация да прояви интерес. По принцип оганизациите си имат област на компетентност и не се занимават с въпроси извън тяхната компетентност.
Въпросът е, че ако ти защитиш правата и параметрите то това май е по-трудната част от пътя на едно изделие. Така че най-разумно да го направиш като продукт. Ако щеш за членовете и феновете на тая органицация направи спИцИална цена. Ако пък го правиш само "за спорта" най-добре го оформи като опън сорс проект. Сложи му едно GPL-че за правата, качи го на един публичен сървър, направи някаква документация с малко сметки и анализи на точности и други параметри. Така няма да инвестираш средства, а в същото време си запазваш правото да размислиш, ако някой ден решиш да го развиваш и комерсиално...
Но това са според мен двата по-прости варианта - или комерсиален продукт с фирма която стои зад него или опън сорс проект. Вече по-сериозно е патентоване, сертифициране в скъпи лабове и т.н. но тук отиваш на много $$$. Вариантът физическо лице с гениална идея.... поне на мен не ми звучи сериозно ;-)

Вто Май 03, 2016 11:15 am
Профил

Всичко това е с идеална цел. По принцип всеки, който си има понятие от математика може да го измисли това - стига да се хване. Не възнамерявам да "защитавам" каквото и да било - ще съм доволен ако почнат да го ползват просто защото сегашния метод е доста неточен!

Вто Май 03, 2016 12:06 pm
Профил

Не те ли притеснява, че някой тарикат/адвокат ще го патентова и тогава и ти няма да можеш да го ползваш :twisted:

Вто Май 03, 2016 12:26 pm
Профил

Няма такова нещо като патентоване на математически формули. Освен това на кой и за какъв х** ще му трябва да се занимава с моя метод при положение, че той е компромисен (компромис между точност и скорост) - демек не е нещо с изключителни характеристики в което и да е отношение.

Вто Май 03, 2016 12:56 pm
Профил
Аватар

P32MX460F512L @80 MHz

1000 извиквания - 137 секунди

Чет Май 05, 2016 9:31 am
Профил ICQ WWW

Благодаря много за теста!!

Да уточним за да съм сигурен: това са 1000 извиквания на calcTestSpeed при най-вътрешен цикъл до 10'000 - така ли е?

Чет Май 05, 2016 9:55 am
Профил

Абе това всъщност възможно ли е ?!?!? Моля те изясни!

Чет Май 05, 2016 9:59 am
Профил
Аватар

Най-вътрешния го намалих от 10,000 на 1,000...., демек, едно извикване на testCalcSpeed....
При 100 е 13,7 секунди, респективно при 10,000 ще е 1370 сек....

Ако искаш, кажи да тествам нещо друго, на Cotex какви са показателите?
То всъщност ако искаш, мога и на M0-M3 ST да го пусна....

Чет Май 05, 2016 10:07 am
Профил ICQ WWW

Така вече нещата се връзват :) Мерси!

На Cortex-M3@96MHz едно изчисление е 360 микросекунди.
На Cortex-M4@32MHz едно изчисление е 84 микросекунди, а на 204MHz е 32 микросекунди.

Виждат се ясно две неща:
1. какво огромно значение има FPU-то
2. колко зле влияе на скоростта изчакването на флаша - при 6 пъти по-висока честота имаме под 3 пъти намаление на времето

Чет Май 05, 2016 10:47 am
Профил
Аватар

Излиза, че Cortex-M3 е около 400 пъти по бърз от PIC32 ли...?

Нещо не ми се връзва...

Чет Май 05, 2016 11:09 am
Профил ICQ WWW

Даниеле, ако не е проблем като посъбереш тестове постни резултатите. Ако може сдъвкани :)
Интересно е да се види един и същи алгоритъм на различни архитектури.

Чет Май 05, 2016 11:10 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща