Отговори на тема  [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 94  Следваща
Лаптопско проблемно видео 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Лаптопско проблемно видео
Тази е с четири, пише къде е плюс и минус а температурата е стайна. Какво се мери на датчика? С мултицет, де.

Вто Май 03, 2016 4:36 pm
Профил

Обикновено е към маса, ама де да знам може да е на отделни изводи....

Съпротивление се мери, пък дали е NTC или нещо друго, то обикновено като си замине няма никой ;–)

Вто Май 03, 2016 4:40 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Бонго, закачи го с кабелче към някой компютър да видиш дали се свързва. Много често проблемът е в кабела или самата букса на телефона.

Вто Май 03, 2016 4:45 pm
Профил
Аватар

Значи, пробвах го с разни работещи жици, зарядни и компове, ама освен да светне лампичката - друг ефект йок!
Иначе си работи, докато не се изтощи пак батерията.

К'во ся, иска изправни шини данни за да се зарежда ли?

Вто Май 03, 2016 10:31 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Двамата ми синковци са с такива телефони. Купени са преди ~2 години. И давата телефона ходиха поне по два пъти на ремонт докато бяха гаранционни.
Единия дефект беше точно такъв. Първо му смениха USB-то и го върнаха, но проблема не беше решен. Втория път смениха цялата платка - от първоначалния телефон остана само пластмасата. От тогава си работи. Същия телефон освен за този проблем ходи на ремонт и защото спря да разпознава SD картата - за нея не си спомням но май пак сменяха платката.
За да е всичко честно трябва да спомена че ползвателя вече е успял да унищожи 4 телефона :evil: . Само една моторола дефи му се опря и още е жива :D

Вто Май 03, 2016 10:59 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Ало, агрофорумът, засадихте ли доматите?

Доматите и краставиците ги засадих преди десетина дена, но на другия ден температурите паднаха от 20 на 1-2 градуса и им ебаха мамата, особено на краставиците. Та сега ще садя нови - добре че имах повече разсад, от колкото ми трябва. Само чакам да се пооправи тъпото време. За тая година съм предвидил капково напояване с таймер. Даже вече съм го купил само трябва някой уикенд да го инсталирам.
Бонго, какви са тия бутилки с вода, дето висят под навеса бе :? ?

Сря Май 04, 2016 12:16 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
..... Бонго, какви са тия бутилки с вода, дето висят под навеса бе :? ?

Гравитационни пружини - български патент :)
Ся, за да не увисне найлонът надолу го държат пластмасови тръби минаващи над централната "греда", а краищата им са напъхани в гвоздеи забити в двете крайни "греди".
Найлонът е прихванат с "телбод" за крайните греди през черната пластмасова лента от опаковки.
Ама като го напъне вятърът ще вземе да се мята нагоре и затова между тръбите има прикрепваща го лента - личи си, ако се позвериш.
Да, ама с течение на времето и лентата ще отпусне - те затова са водните тежести.
Всичко гениално е елементарно, бе Уотсън! :)

П.С: не ръгай пак найлон под саксиите! Тази мода стигнала и до нашенско, скоро някой рИва, че нищо не станало. Той ще да е за биохимично земеделие...

Сря Май 04, 2016 12:50 am
Профил
Аватар

Какво значи да не ръгам пак - ти да не си мислиш, че съм махал почвата и сега да я слагам отново :D .

Сря Май 04, 2016 2:27 am
Профил

@Stoimen "За да е всичко честно трябва да спомена че ползвателя вече е успял да унищожи 4 телефона"
Купуваш му нокия или някакъв такъв тъп телефон с фенерче за 30 лева, които му ги удържаш от джобните. Току-виж почне да си пази повече нещата. А ако иска нещо по-смарт за рожденния му ден най-евтиня китайски таблет и лекция за децата в африка.

@bongo_x2 може да е проблема в батерията и за това телефона да не я харесва. Намери от някъде друга батерия и виж дали ще иска да я зарежда.
И аз имах проблем с една нокия с фенерче, "подарък" към 2 годишен договор. От самото начало, като я включиш да зарежда - зарежда батерията за около 5 минути и след това изписва надпис "Не ми се зарежда повече, но и батерията не е заредена." Дадохме го на сервиз, там заредили батерията със зарядно и като включиш да зарежда ти казва батерията вече е пълна - готово "ремонтирали" го.
Понеже не ми се занимаваше с тях, да ме размотават с глупости, проблема го реших с http://www.ebay.com/itm/10pcs-TP4056-SO ... Swg3FUoM2S за $1.26 и един резистор 3.9к, защото тъпото зарядно на телефона е само 350мА.

Сря Май 04, 2016 9:31 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Проблемът е в буксата.
По-дочно в някой от дейта пиновете. Зарядното си подава ток на крайните VUSB и GND , но телефона чака информация за зарядното. и за това не тръгва да пълни. В масовия случай вътре в зарядното са укъсени D+ и D-, именно това чака телефона. А и това че телефонът не вдига юсб когато е закачен за комютър показва точно липсата на Д+ или Д- .
Все пак да се пробва кабела на друго устройство и ако е 100% сигурно че е изправен то тогава е буксата на телефона. При носене в джоба или чанта в буксата влизат прах и влакна които после задържат влагата и започва процес на корозия....

Сря Май 04, 2016 9:52 am
Профил
Аватар

Мдаа, моят синковец си е патракосал телефона тези дни и то с незаредена батерия. Беше старичка Моторола, ама със симката на БОБ плащах от стотинки до два лева месечно. Сега се чудя дали да дам 10лв за нова симка и да я присадя на препатилия и верен Самсунг или да дам 30лв отгоре заради "фенерчето" на тази Нокия .

А за Алкатела: определено не е от кабел или захранване защото пробвах няколко работещи. Отворих го - буксата изглежда читава (ама знае ли човек), спойките ги мерих, а шините данни отиват на някакво калпаво запоено четирикрако (не съм обръщал платката), което дава накъсо в отсрещните два крака.
Кусур ми беше на мен, недоскивът, да се ровя из тези въшки, ама колегата е с кофти финанси в момента и номерът е малката дъщеря да се сдобие с джаджата на каката.
Като събера кураж ще изследвам по-подробно.

Чет Май 05, 2016 1:28 pm
Профил

Четерикракото по всяка вероятност са диодите за защита от статични напрежения.
Аз не разбрах, като го вържеш с кабел към компютър, компютъра намира ли го като флаш драйв. И обратно, като свържеш USB клавиатура или мишка към телефона, телефона намира ли ги?

Чет Май 05, 2016 2:14 pm
Профил
Аватар

Зарядката не чака данни по усб-кабела, малко ме съмнява усб-зарядните дето са по 2 лева да пускат Д+/- сигнали. Вероятно вградения чип за зареждане се скапал (той си чака само 5волта отвън). А с диод се указва ,че зарежда (или беше обратното?) и това зависи от измереното напрежение на батерията (хардуерна функция на чипа).

Чет Май 05, 2016 4:41 pm
Профил
Аватар

Уф, пак не съм дописал. Двата излишни крака на батерията се държат като две 10кОма NTCта свързани към минуса и май са изправни.
Иначе: USBто не дава признаци на живот, само светва една лампичка ако има захранване.

Днес мноо емоции: минах покрай една бакалийка и гледам: Dell Optiplex 780 SFF, двуядрен Intel E5800 3.2GHz, 2G RAM, 160G Disk, портове от паралелен до eSata и само за 95лв. На всичко отгоре си има лепенка за оригинален Win7 с инсталиран такъв, само Linux да му надиш. Връщах се до в къщи за пари... още не съм го пущал, че кое по-напред...
Ако всичко е ОК ще ме накарат да взема поне още два :)

Чет Май 05, 2016 5:57 pm
Профил
Аватар

Понякога се изкъртва буксата на усб-то... Но щом свети нещо значи стига захранване. Ако може да пуснеш някакви жички от батерията, да видиш какво е напрежението по време на уж заряда.

Чет Май 05, 2016 6:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1396 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 94  Следваща