| Автор |
Съобщение |
|
nikolovs
Ранг: Ориентиран
|
 Re: Китайско J-Link - препоръки?
На някой да му се намира излишен j link ?
|
| Чет Май 05, 2016 11:55 am |
|
 |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
А на някой да му се намира свободно време да сглобим? Намира се схема и фирмуер за 9-ката със стм ф205.
|
| Чет Май 05, 2016 2:23 pm |
|
 |
|
nikolovs
|
Има намира се, но платка гола и готова има ли ?  Идеята е всички елементи да се наситят и да се измисли кутийка със набиване на софтуер. Китайците и руснаците имат дъмпове така че може да действаме !
|
| Чет Май 05, 2016 9:58 pm |
|
 |
|
gicho
|
Няма, това е първото което трябва да се направи.
|
| Чет Май 05, 2016 10:34 pm |
|
 |
|
nikolovs
|
Е ще се купува тогава 
|
| Чет Май 05, 2016 11:23 pm |
|
 |
|
Pif
|
Я прати схемата. В бачкането купихме 2 ЕДУ 9-та версия и вътре са със същия процесор. Не знам какво им е орязано като са ЕДУ.
|
| Чет Май 05, 2016 11:52 pm |
|
 |
|
gicho
|
Нищо не им е орязано, просто е нелегално да ги ползвате комерсиално. http://kazus.ru/forums/showthread.php?t=110755Инструментът за преработване на фирмуера от последния пост не сработва с последната бета на сегерския софтуер. Между другото, на сайта на сегер има връзка към немски дистрибутор, от който излиза най-евтино (мисля 58 евра с вкл. ддс и доставка). До скоро нямаха България като възможност и ги питах, на което те ми благодариха и се извиниха че са пропуснали точно нашата страна (сигурно се гъбаркаха с мен) но все пак на следващия ден се появи и БГ там. Т.е. те са по-изгодния вариант от Фарнел, особено ако се добави куриер от комет до някъде в родината. Едит: на някой да му се намира наличен такъв процесор ( STM32F205RCT6 )? Искам да тествам този фирмуер но ми липсва процесор. Във фарнел са безбожни цени, от али-то не ми се чака. Та ако някой може да ми продаде този чип ще направя проби. Имам и платка (от китайските j-link-ове дето поръчвахме) и ако на някой му се занимава мога след тестовете да я даря за копиране на layout-а.
|
| Пет Май 06, 2016 11:43 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Орязани са Едутата. Не пали J-Flash например. Поне на мойто неще, то е от преди 2 години (8ца). Режеше го по серийния номер. Щото като го хвана амнезията, му налях изфабрикуваната версия и вече работи с всички тулове  Относно процесора - само Миро знам да е копал по F2-кa, ама едва ли е същия дериват. Аз ще ти купя чип, при някоя следваща поръчка, това не е проблем. Ама се чудя заслужава ли си упражнението да се клонира. Процесора така или иначе си е скъп (не само във Фарнел, навсякъде е скъп). А е скъп, щото F2 са глуха серия и нямат планове да я развиват явно. Segger с кой акъл хванаха баш тоя куц кон незнам. Както и да е - дали си заслужава да се мъчи човек, то като сложиш платка (ако е двуслойка) и процесор и другия чарк ще идеш на 15$ за дребни бройки. Разликата с китайския е реално цената на целия тоя труд, което е напълно безмислено според мен. По скоро дай да вземем още една партида от китайците, че мойте ги изпораздадох и пак останах с 1 бройка 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 06, 2016 12:32 pm |
|
 |
|
gicho
|
7лв са чиповете при китайците. Не твърдя че ще излезе по-евтино, по-скоро гъдел за проба - за проби за ъпдейт например. Доколкото гледах новите v10 май са с STM32F4. Те и по-старите им "ултраси" са били с него и с едно FPGA за компания. Имаше нейде техен документ с история на хардуерите. Поръчка пак може да направим, и аз съм на червено откъм бройки  Кофти е че финансите за параграф "дреболии с евентуално бъдещо приложение" е пренасочен целево към графа "строителство", та и там примигва лампичката за резервата.
|
| Пет Май 06, 2016 3:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Ние не ползваме малки корпуси и не мога да погна... Иначе F1 е кофти серия с безброй бъгове, F2 e първата дето става и поне ние като избирахме беше най-доброто на пазара. Предполагам и тия като са избирали затова са се спрели, а че сега има повече алтернативи - има.
И според мен не си струва правенето. Даже и за китайчетата май няма смисъл, особено ако това с конвертирането на ST-LINK работи... Аз бях си поръчал разни дисковирита ама нещо са ми посвършии та мисля пак да взема, хем по-евтино, хем и друга работа вършат доста.
|
| Пет Май 06, 2016 3:31 pm |
|
 |
|
michev
|
Тъкмо ви се чудех защо ще тръгвате да правите собствени разработки при условие че цените са повече от подарък и.. стигнах до али-то където цените вече бяха яко напънати - около 60 и нагоре долара а бяха около 18  . Да, не работи, понеже са си променили структурата от сегер, но въпреки това се оказа лесно да се извлекат на ръка  . Версия 9 от бетата (541б) е точно копие на същия от v512e за който пък инструментчето бачка.
|
| Пет Май 06, 2016 5:46 pm |
|
 |
|
gicho
|
На алито цените вече не стават, таобао е източникът сега. Не е баш собствена разработка, все пак говорим за готови схеми, фирмуер и наличие на референтни платки за копиране. В съседните теми колегите правят сериозни разработки, ние тука се мъчим да копираме каквото е хакнал такаеца.
|
| Пет Май 06, 2016 8:34 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Ако имаш предвид моите теми по степен на сложност е под джейлинк, а джейлинка е така да се каже един от най-простите продукти на пазара. Сериозни разработки правят Lauterbah, Greenhills и т..н.
|
| Съб Май 07, 2016 5:06 pm |
|
 |
|
gicho
|
Да де, ама ние не правим жей-линк, ние се мъчим да го копираме само.
|
| Съб Май 07, 2016 10:14 pm |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Някой да е пробвал да ъпдейтне или рефлашне клонингите? То отговора май е отрицателен щом gicho иска да прави за проба, но аз да попитам все пак 
|
| Пон Май 09, 2016 1:53 pm |
|
|