Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Може ли да се направи емулатор 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Може ли да се направи емулатор
на сериен ROM P2100R с PIC. Ето и даташита на въпросния ROM. http://service1.hit.bg/s2100.pdf

Пон Ное 29, 2004 10:49 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
По принцип всичко е възможно :) . И по-нататък - какво?

Пон Ное 29, 2004 11:01 pm
Профил

Мнение 
Да може ....

Пон Ное 29, 2004 11:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами проблема е следния: Паметта е повредена и не може да се намери никъде, та ако може някой да напише програмата срещу разумно заплащане. Ако някой се интересува да даде цена.

Вто Ное 30, 2004 1:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Това е секюрити ROM, като е повреден - знаеш ли какво има вътре :D .

Вто Ное 30, 2004 10:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да: 0101 1010 1001 1010 0100 0111 0010 0000 0100 0000 0000 1010 0100 0110 1001 0110

Вто Ное 30, 2004 12:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сега остава да кажеш и с какъв PIC искаш да се направи, всички режими на работа ли трябва да се поддържат и всички управляващи сигнали - също.

ПП. Само за инфо, между другото - тези числа 4841 и 0052696 имат ли нещо общо с тези данни от паметта :? .

Вто Ное 30, 2004 12:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Трябва ми само режим "четене" и необходимите пинове за този режим.
Тези числа нямат нищо общо с данните.
Най-добре за мен ще е с PIC16F84.

Вто Ное 30, 2004 2:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Aз съм правил доста емулатори на разни сериини чипове които не се предлагат но в общи линии много играчка за нищо. Това пикливо P2100 например се използва само в 7 модела касетофони. Я потрябва пак я не. Така че разработката не може да се плати на някаква реална цена. А за емулации от този тип е много удобен PIC16F629 обикновенно трансфера е бавен и вградения RC генератор е достатъчен за да работи емулатора,значи пика може да се слоьи на мястото на паметта като се преправят само 2-3 писти и няма нужда от външен кварц. А ако трябва да се направи наистина задължително условие е касетофона да е на разположение на програмиста.

Аз направо мога да ти направя оферта 50 лева. Като се надявам че някои ден и на мен ще ми потрябва такъв емулатор. :D

Вто Ное 30, 2004 8:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само да вметна, че ако темата продължи да се комерсиализира, ще се наложи да я преместя.
Иначе симулацията на подобно устройство ми се вижда пипкава работа - винаги може да се пропусне някоя дреболия. Но щом се оценява на 50 кинта - значи може би бъркам. :)

Вто Ное 30, 2004 9:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Баси - 50 лв. Накъде отива тоя свят бе :D .

Вто Ное 30, 2004 10:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Просто и аз се занимавам с разкодиране и може би ще опра някои дем до такъв емулатор. А и имам много опит в областа на емулациите на такива протоколи.
А си нямате идея какъв глад е в разкодирането в момента,нета гъмжи от всевъзможни калкулатори по сериен номер и от дъмпове и то на аванта и всеки полуидиот техник си ги е дръпнал и ртазкодира на воля макар и да е много далеч от професионализма в областа и без да се налага за това дори да си понапъне мозъчето. И професионалистите правим общи линии само гадостите ...... :x

Вто Ное 30, 2004 10:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Просто и аз се занимавам с разкодиране и може би ще опра някои дем до такъв емулатор. А и имам много опит в областа на емулациите на такива протоколи.
А си нямате идея какъв глад е в разкодирането в момента,нета гъмжи от всевъзможни калкулатори по сериен номер и от дъмпове и то на аванта и всеки полуидиот техник си ги е дръпнал и ртазкодира на воля макар и да е много далеч от професионализма в областа и без да се налага за това дори да си понапъне мозъчето. И професионалистите правим общи линии само гадостите ...... :x

Колегата........... и аз разкодирам касетофони. Имам тапа (направена от един колега)..... За какво да си давам зор да разкодирам един Blaupunkt.....да го отварям?? Нали за да ми е по-лесно, го разкодирам без да го отварям. И си имам дъмпове. Защо да се мъча над алгоритъма на процесора, като знам къде в паметта стои кода??

Иначе ако се занимаваш с "reverse-engeneering" на car-audio, ако може и мен да ме включиш в партията :D

Сря Дек 01, 2004 11:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз ли не съм ч час какво ли ама reverse-engeneering нищо не ми говори. Колега 80 процента от информацията и програмите които ползваш за автокасетофоните наи вероятно е открадната от разни колеги които години наред са си тровили живота да събират капка по капка тази информмация и в последно време благодарение на разни неприятни троянски коне и тем подобни,и разбира се заради легендарната незащитеност на чичко Windows им е източена от компютрите. Впоследствие полуидиотите направили това са я пръсанли на аванта и сега този бизнес е мъртъв просто умря за една година. А в добрите стари години всяка информация в областа или се продаваше или се заменяше за друга ..... и хората които се занимаваха с това сериозно не са оставали гладни.

Сря Дек 01, 2004 4:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не, не си много прав...Аз съм си ги платил тия дъмпове...плюс информацията която имам за разкодиране...Вече я има навсякъде по руски и чешки сайтове, но имам неща които не можеш да намериш там...Да не говорим че има хора които я имат информацията, ама незнаят как да я ползват....Така че и там има хляб все още :D

За reverse-engeneering имах в предвид дали ако нямаш дъмп за някой касетофон, сядаш, изчиташ процесора, или закачаш разни анализатори и тем подобни шашми. После анализираш цялата система, намираш кода къде стой, отклкючваш касетофона.....
Ама това за едни 20лв., като се има в предвид че ще ти е по лесно да вземеш дъмп отнякъде и да го праснеш....не виждам смисъл...

Сря Дек 01, 2004 5:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща