Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Точността на GPS-ите 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Точността на GPS-ите
Гледам, че има вариант за 1.8 V, който харчи 45 mA - от това си мисля, че вътре чипсета винаги е на 1.8, а варианта за по-високи напрежения има вграден DC-DC конвертор. Ако се окаже така - това ще е идеалния модул за моя проект :)

Нед Май 29, 2016 1:12 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

DanielDimov написа:
Гледам, че има вариант за 1.8 V, който харчи 45 mA - от това си мисля, че вътре чипсета винаги е на 1.8, а варианта за по-високи напрежения има вграден DC-DC конвертор. Ако се окаже така - това ще е идеалния модул за моя проект :)

Какво по-конкретно търсиш и какво количество?

Нед Май 29, 2016 2:00 pm
Профил

Трябва ми модул с чип-антена, който да е малък и с ниска консумация. Всякакви други екстри не са ми важни. Като един от начините за намаляване на консумацията си мислех да ползвам модул на 1.8V и да слагам DC-DC, но ако се окаже че някой модул си го има вграден - това е за предпочитане. Бройки - за развоя примерно 10-ина, а после на серии по 100. Дай боже да има много серии!

Нед Май 29, 2016 3:06 pm
Профил
Аватар

Аз си мислех, че има място в делта и пара-планерите, пък и колко ли време летите - докато се прицели човек и сте кацнали... :wink:

Нед Май 29, 2016 4:50 pm
Профил
Аватар

Тия дни разчиствах "контролирания" :wink: хаос по работната ми маса и изскочи евборд с това: http://www.locosystech.com/product.php?zln=en&id=65
Sirf IV на 1,8V. Но дали заради малката антена или друго, не се държи много по-добре от Sirf III във LS20026 на същата фирма. Сетих се, че май имах и LS20229-A, но не го откривам...
DanielDimov, разгледай ги. Имам лични контакти с Locosys, та мога да ги питам каква му е сега цената и каква ще му е съдбата. Последното е задължително за тези жълтурковци, щото пуснаха LS20126 с акселерометър и компас и след няколко месеца му изпяха EOL-а :evil: То и заради това минахме на G-Top (не, че боята им е друга). Gms-1uLP си беше дърво, но PA6H си е супер.

Някой да е срещал/тествал ГПС модул с вградена антена, базиран на Sirf V?

Нед Юни 05, 2016 7:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3