Отговори на тема  [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Бъдещето на Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Според мен, след края на голямото противопоставяне, Русия отива там, където и е мястото. Не мога да прогнозирам къде е то, но във всеки случай не е сред високотехнологичните нации. По-скоро източник на суровини.

Цитат:
Ся някой ще каже що съм писал тук Нигерия - в момента Нигерия има стокооборот, колкото е стокоооборота на Русия и непрекъснато расте. А защо расте ? Ами след 2-рата световна Нигерия са били къде 30 млн. души, сега са над 120 млн. ( т.е. към 1998г. ) и е една от държавите които в обозримо бъдеще ще гони цифрата 250 млн. души население.

Пирев, бройката на населението е доста показателен фактор, но точно Нигерия не бива да вземаш за пример. Там нещата са различни. Населението расте, защото по-голямата част са мюсулмани на които Корана разрешава до 3 или 4 жени. По поне 2 деца от жена и ето ти прираст. Все ще се намери глава-две ям за един леген пюре и... челядта е нахранена. По една дълга риза на цигане и ето ти облеклото. Може и чифт джапанки. Всичко това събрано в една колиба.
Ако се научат да четат и пишат на английски е успех.
Това е държава, която е изкуствено създадена в рамките на териториите, които англичаните са успели да колонизиран. Тя няма бъдеще и е въпрос на време за да се разпадне. Донякъде прилича на бившите СССР и Югославия.

Чет Фев 23, 2006 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Според мен, след края на голямото противопоставяне, Русия отива там, където и е мястото. Не мога да прогнозирам къде е то, но във всеки случай не е сред високотехнологичните нации. По-скоро източник на суровини.

Я пак? :) Ако "високотехнологична нация" е тази, която произвежда хладилници и перални, никоя не може да се мери с Китай. Ако погледнем някои други страни на въпроса, ще открием интересни неща. Например, че от 56 пуска на космически ракети-носители, 26 са руски и всичко останало е целият остнал свят. Русия ако не първа, е поне втора с минимално изоставане в износа на оръжие.

Чет Фев 23, 2006 11:17 am
Профил
Аватар

Мнение АБЕ НА КОЙ МУ ПУКА?
мене ме интересува бъдещето на България не на Русия

Чет Фев 23, 2006 11:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Desert Leo написа:

Я пак? :) Ако "високотехнологична нация" е тази, която произвежда хладилници и перални, никоя не може да се мери с Китай. Ако погледнем някои други страни на въпроса, ще открием интересни неща. Например, че от 56 пуска на космически ракети-носители, 26 са руски и всичко останало е целият остнал свят. Русия ако не първа, е поне втора с минимално изоставане в износа на оръжие.

Не знам откъде е статистиката за ракетите, ама ако 26 са руски, то сигурно горе долу толкова са американски и останалите са на целия свят - т.е Китай. Европа отдавна не пее там (като изключим смешната им програма за глобално позициониране).

Противопоставянето пак си го има и винаги ще го има. Така се поражда равновесието. Природата не търпи продължително надмощие на един компонент. Състоянието не е устойчиво и бързо се връща в равновесие.

Чет Фев 23, 2006 11:59 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Например, че от 56 пуска на космически ракети-носители, 26 са руски и всичко останало е целият остнал свят. Русия ако не първа, е поне втора с минимално изоставане в износа на оръжие.

Ами цената за извеждане в орбита, Реконструкторе. А тази цена се поддържа такава иначе руския космодрум ще трябва да се затвори.
Отделен въпрос е колко от технологиите в руската рекетна техника са нелегално или легално купени от вън и колко милиона ядяха и ядат картошка заради това.

А износа на оръжие си е жизнено важен за цели градове. Собствената им армия практически не поръчва нищо и единствения изход е износа - не само краен продукт, но и на лицензи и изобщо каквото може да се продаде. Кога е било това?

Чет Фев 23, 2006 12:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Не знам откъде е статистиката за ракетите, ама ако 26 са руски, то сигурно горе долу толкова са американски и останалите са на целия свят - т.е Китай. Европа отдавна не пее там (като изключим смешната им програма за глобално позициониране).

Противопоставянето пак си го има и винаги ще го има. Така се поражда равновесието. Природата не търпи продължително надмощие на един компонент. Състоянието не е устойчиво и бързо се връща в равновесие.

Статистика

Чет Фев 23, 2006 12:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Ами цената за извеждане в орбита, Реконструкторе. А тази цена се поддържа такава иначе руския космодрум ще трябва да се затвори.

Нещата са такива, каквито са. Кое те притеснява?

Desert Leo написа:
Отделен въпрос е колко от технологиите в руската рекетна техника са нелегално или легално купени от вън и колко милиона ядяха и ядат картошка заради това.

Ще те разочаровам силно, но движението в тая област е в обратна посока. Цък

Desert Leo написа:
А износа на оръжие си е жизнено важен за цели градове. Собствената им армия практически не поръчва нищо и единствения изход е износа - не само краен продукт, но и на лицензи и изобщо каквото може да се продаде. Кога е било това?

По принцип - винаги. И което е шокиращо за теб - навсякъде по света. Сред холивудската мъгла може да видят и накои проблясъци - има разни филмчета за това кво се случва в някое американско грдаче, когато затворят завода, който го изхранва.

Чет Фев 23, 2006 12:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
.

Последна промяна на Пет Авг 17, 2012 2:56 am, променена общо 1 път

Чет Фев 23, 2006 1:00 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Какво би трябвало мен да притеснява?
Руснаците би трябвало да се притесняват, защото догодино стартовете на китайските носители могат и да се удвоят за сметка на руските, например.
И не можеш да ме разочароваш, защото не ми пука нито за руснаците - нито за американците. Линкът, който си дал е за конструкция, а не за технология и потвърждава казаното от мен, че вече са готови да изнасят каквото и да било.
А що се касае до технологиите - ако не беше ротационното изтегляне на Лайфелд, доста руски ракети нямаше да видят бял свят или поне нямаше да са това, което са. Не, че доста от тях не са копирани - К-13, Стрела-2,, ...
Да не говорим за изкуствената коприна, IR-сензорите и т. н.

Това
Цитат:
По принцип - винаги.

показва, че пишеш без да си наясно с нещата.
Руснаците продаваха въоръжение, боепрепаси и военна техника селективно. Дори във Варшавския договор не винаги се разпростаняваха най-новите образци, а извън него почти никога. Тук изключвам определени "горещи точки" по света, където обикновено това въоръжение си върви с русначетата - Египет (1967- 70), Виетнам и др.
Лицензи за производство, обаче се продаваха само в Соц. лагера и то след като руснака произвежда по-нов вариант на съответното въоръжение.
После започнаха да продават лицензи и на други държави, а сега и ти можеш да си купиш.

Чет Фев 23, 2006 1:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
На кой производител на хранителни стоки му пука, дали храната която продава, ще я яде нигерийско циганче, дето не знае английски, или руско циганче, дето знае и руски и английски ? А религията какво общо има в изхранването на населението ( освен да спазваш някои правила, като например да не продаваш сланина на мюсюлмани ) ?

Ами би трябвало да му пука, защото това, което средното русначе ще яде е недостъпно като цена за голяма част от нигерийчетата, а останалата част ще му се намръщи и само молка част ще го купи.

Какви 5 лв.? Това са около 5/1.6*140~430 найри. С тези пари на ден и "квартира" ще си намеря :lol: .
За дрехи - едно местно облекло като риза до земята и шапка. Може и джапанки.
Бельо? А какво е това?
Ако поискам собствен апартамент - кирпичи, клони и слама. Може и кирпичен покрив - действа като екологичен климатик. Не трябва енергия. Ако покрай петното за строеж ми отпуснат и два-три декара нива ще насадя ям и банани.
Те бързо стават и лесно се гледат. Като позабогатея от продажбата им си купувам една, а после още няколко жени и след 20-тина години ще си имам цяло село с деца, че и внуци :wink: .

Чет Фев 23, 2006 1:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Leo, мир :wink: Вместо да спорим на такива теми, кажи какво ще кажеш за баба Мадона и новото й парче "Hung Up" ? :D

Чет Фев 23, 2006 3:56 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Какво би трябвало мен да притеснява?
Руснаците би трябвало да се притесняват, защото догодино стартовете на китайските носители могат и да се удвоят за сметка на руските, например.
И не можеш да ме разочароваш, защото не ми пука нито за руснаците - нито за американците. Линкът, който си дал е за конструкция, а не за технология и потвърждава казаното от мен, че вече са готови да изнасят каквото и да било.
А що се касае до технологиите - ако не беше ротационното изтегляне на Лайфелд, доста руски ракети нямаше да видят бял свят или поне нямаше да са това, което са. Не, че доста от тях не са копирани - К-13, Стрела-2,, ...
Да не говорим за изкуствената коприна, IR-сензорите и т. н.

Ами тогава трябва да ми поясниш кое точно считаш за технология и кое за конструкция.

Desert Leo написа:
показва, че пишеш без да си наясно с нещата.
Руснаците продаваха въоръжение, боепрепаси и военна техника селективно. Дори във Варшавския договор не винаги се разпростаняваха най-новите образци, а извън него почти никога. Тук изключвам определени "горещи точки" по света, където обикновено това въоръжение си върви с русначетата - Египет (1967- 70), Виетнам и др.
Лицензи за производство, обаче се продаваха само в Соц. лагера и то след като руснака произвежда по-нов вариант на съответното въоръжение.
После започнаха да продават лицензи и на други държави, а сега и ти можеш да си купиш.

Би било доста странно, ако продаваха лицензи на страни от НАТО, не мислиш ли? Изобщо, всичко, което изброяваш е характерно и за великата и демократична страна САЩ, но логиката ти е някак еднопосочна. Ако дадено нещо се прави от Русия, то е гадно и неизбежно ще доведе до гибелта й, а ако се прави от САЩ то е велико добро и води да небивал просперитет.

Чет Фев 23, 2006 4:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ех, Реконструкторе... Да ти имам логиката. Ами, че аз нищо не съм казал за американците. Не съм бил у тях, не ги познавам, не познавам нивото на техниката им и както вече казах - не ми и пука. За тях не мога и не казвам нищо! Защо като някой каже нещо нелицеприятно за руснаците се приема веднага, че е за американците. Сондрем на махалото ли, що ли?
Хайде да не задълбаваме, че ми е болно ...

@Пирев, ами тя ми е почти набор. Значи, аз съм дядо?
А това парче не съм го чувал. То няма и как, защото много не се интересувам.

Чет Фев 23, 2006 4:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo май я караш на стари спомени...
http://www.businessweek.com/magazine/co ... 969420.htm

Чет Фев 23, 2006 4:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zdrav написа:
Desert Leo май я караш на стари спомени...
http://www.businessweek.com/magazine/co ... 969420.htm

Готино, 10х! =D>

Чет Фев 23, 2006 4:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща