|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:35 pm
FTDI драйверски простотии
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: FTDI драйверски простотии
На времето им четох на ST изискванията, ама "безплатно" дават видопидове само за развой и некомерсиални нужди. Поне това беше навремето.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 02, 2016 3:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
На ST ползваме джелезата само... @Цецо, то за тестови нужди си има свободни ID-та, няма нужда да искам нищо от никого ако е само за развой... btw NXP също имат програма - това за Дедо може да е интересно 
|
| Чет Юни 02, 2016 3:14 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То реално всички го правят. Поне дребните риби. Едва ли някой се е разтревожил особенно по върховете от това  Проблема е когато се появят няколко маймуни на един и същи клон (компютър). Макар, че и това май не е проблем де, щото Уиндоуса ги разграничава и по серийния номер в дескриптора. Нещо за което иначе го псувам, яко 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 02, 2016 5:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, дъвкахме я тази тема с nxp оня ден. като че ли ще ми свърши работа, аз сънувам в най-мокрите си сънища 1,000бр. на практика всичко се свежда до един тъп .inf файл, дето дори може да го сложим в сторидж на пръчката. ще трябва да го пробвам на 8 и 10 как се държи.
|
| Чет Юни 02, 2016 6:45 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Една от рекламите беше, че 10 инсталира CDC, като HID. Без да казва или показва каквото и да е. Някой може ли да го тества.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 02, 2016 8:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Уу къде отиде  , вече и лапатопа му ебах майката, наложи ми се и там да инсталирам ftdi-то и там принтера зачезна. Не знам този идиотски конвертор обаче защо не искаше драйявер като му го давах ръчно, не се инсталан и това си е. Трябваше да инсталирам CDM21216 и тогава си намери драйвера, но точно като инсталирах него и принтера зачезна. Иначе силбса според мен са доста по-читави от FTDI, изпозлвал съм и техни бриджове и процесори с USB-та. Prolifica бачка безупречно но не знам защо този идиотски софтуер не иска да работи с него, нещо времена може би защото пускам монитор и виждам че и с него с епредават данни и се получава но само един байт и софта казва ни щъ .... а го виждам че същото предава .. шах и мат .. гледам и друготе сигнали, и те си се сетват както трябва ...
|
| Съб Юни 04, 2016 2:28 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
От този линк: https://blog.adafruit.com/2016/02/08/ex ... -adafruit/ който palavrov пусна по-напред в темата. Преди са правили ASIC чипсети за 286/386/486, така че си мисля, че за тях няма да е проблем да го направят, като стейт машината. ... Въпреки че сега е по-лесно да вкараш едно 160МХз ядро и да си битбангваш USB-то в UBS2TTL чипа 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 05, 2016 10:44 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
FT2232 определено е с 8051-подобно вътре.
|
| Нед Юни 05, 2016 12:42 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
@ike Супер! Точно това ми убягна от линка по рано. Помня че бях чел интервю с тоя преди време, единствено това ми направи впечатление - твърдата логика, но не можах да го намеря пп Между другото, ако имаш твърда логка която хвърля данни и работи желязно няма да е проблем да добавиш и най тъпия и роялти фрее МЦУ който да прави и други работи
|
| Нед Юни 05, 2016 1:29 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
И аз така и го прочетох това интервю уж внимателно а съм прескочил точно този абзац ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Юни 05, 2016 7:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Предполагам проблемът с меката логика не е слагането на някакво МЦУ а нуждата от флаш, което значи по-специална фафла и/или технология. Не знам всъщност колко ускъпява, но ако броят центовете може и да е проблем...
|
| Нед Юни 05, 2016 7:26 pm |
|
|