|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:16 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bobihot
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Windows 10
Те минават към модела за закупуване и инсталиране приложенията през техният магазин, та явно в скоро време ще е кашонът за тях и ще я пуснат официално безплатно
|
| Пон Май 30, 2016 12:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
По-скоро ще искат да си плащаш за да не ти я сложат 
|
| Пон Май 30, 2016 12:29 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Светлина в 8 битовата операционна Microsoft removes 260 character limit for NTFS Path in new Windows 10 Insider Previewhttp://mspoweruser.com/ntfs-260-character-windows-10/
|
| Сря Юни 08, 2016 10:40 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Обновеният Windows 10 продължава стратегията на MicrosoftСлед седмица Microsoft ще пусне обновената версия на Windows 10 или т.нар. юбилейно обновление. Година след пускането на платформата първото й голямо обновление идва с множество нови функции и подобрения, които следват обещанието на Microsoft занапред да развива Windows като услуга, съобщава онлайн изданието The Verge. Юбилейното обновление ще се разпространява безплатно от 2 август т.г. На 29 юли т.г. пък е последният ден, в който притежателите на оригинални копия на Windows 7 и Windows 8/8.1 ще могат да инсталират Windows 10 безплатно. http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/07/26/2801305_obnoveniiat_windows_10_produljava_strategiiata_na/?p=0#addcomment
|
| Вто Юли 26, 2016 3:35 pm |
|
 |
|
nik
|
мислех си, че съм минал между капките снощи както си стоях случайно с периферното зрение забелязах червена точка да се прицелва в челото ми един "важен" ъпдейт инсталира нов процес - compattelrunner.exe Compatibility update for keeping Windows up-to-date in Windows 7 KB2952664 (из интернет пишат че бил доста агресивен ъпдейт, след деинсталиране и забрана веднага пак се самоинсталира с нова версия) другото което забелязах разни папки из хард диска GWX (демек гет вирус десет) и това при положение, че съм забранил от полиси едитора ъпдейти към друга операционната система така, че макар да е тихомълком все пак има признаци, че вирус 10 идва, трябва да се оглеждаме....
|
| Пет Окт 14, 2016 2:20 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Да- но обявиха, че времето за "безплатен" обяд (ъпгрейд) мина и вече ще трябва да си го платиш? Преди година ъпдейтнахме един по-стар комп от 7 на 10 и спря по всякакъв начим мрежовата връзка. Опитвахме освен с ЛАН-а и с WiFi и с ГСМ и не ще. А същите закачени на други компове с Вин10 си бачкат?. ТАка и си стои неизползван компа. Четох, че американка ги осъдила, че след ъпгрейда не могла да си ползва компа, та дали ще можем и ние да ги осъдим  Иначе на другите >5 компа се държи добре 10-ката. Препоръчвам да се абстрахирата от вградената "Антивирусна". Май нищо не хваща, само бави.
|
| Пет Окт 14, 2016 3:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Има оправия обаче не знам как точно, в смисъл имаме такъв с проблем и сисадмина нещо му бае. Тръгва, работи месец два и после пак се осира, пак му бае и пак тръгва .... мога да питам  п.с. на жената на 10-ката изчезна звука и тъчпада, ръчках малко не се оправи, не е оставало време за сериозно ръчкане и така вече 2-ра година май го изпозлва, той има тъч така че не е голяма болка но е досадно, боза като цяло се е осрал от всякъде но с 400 Gb поща и по 1000 мейла на ден не остава време да го преинсталирам.
|
| Пет Окт 14, 2016 3:06 pm |
|
 |
|
741
|
И при мен пристигна, обаче този вече го знам по номера и не го пускам. Интересното е, че заедно с него пристигна един друг, KB3184143, "Remove software related to the Windows 10 free upgrade offer". Кълнат се, че ще махне предишните ъпдейти за ъпгрейд до десятка, ако ги има. Ама не съм го пуснал и него, ще изчакам отзиви и тогава.
|
| Пет Окт 14, 2016 4:06 pm |
|
 |
|
nik
|
тук прочетох за тоя ъпдейт и го качих https://www.grc.com/never10.htm
|
| Пет Окт 14, 2016 11:47 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
В края на юли инсталирах в къщи на всичко що е кАмпютър Windows 10, оставих само един с XP, не защото ми трябва XP, ами защото е такова дръвце, че досега не съм успял нещо друго да инсталирам. Деинсталирах и антивирусните, остана си вградения Windows Defender, нямам дертове, всичко каквото си работеше под Windows 7/8.1 си работи безпроблемно и на 10. Всъщност май само PICKit3 не иска да работи с MPLAB X v3.40  , ама пък и не си спомням дали съм го използвал някога на Windows 7/8.1 Та сега ми става смешно как до преди година и аз правих подобни заклинания, магии и каквото ми дойде на ум, само и само да не инсталирам Windows 10. Пък сега единствено ми липсва калкулатора на Windows 7 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Окт 25, 2016 10:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Копираш си калкулатора и хипер терминала от виндоус хп и си ги ползваш тях - аз така правя на моята 10-ка и всичко е на 6.
|
| Сря Окт 26, 2016 5:37 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Сложих го когато стана достъпен - официален е, ъпдейт на 7 про. Забелязаните проблеми при мен са: - няма вече XP mode - не ме бръсне за собственик - оставя го лаптопа и след ден-два се рестартирал (че съм имал незаписани документи не го вълнува) - отвратително "старт" меню - добре че не го ползвам (да живее Launchy)
|
| Сря Окт 26, 2016 10:17 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе явно или имате време или се адаптирате бързо, аз не искам да си гибя времето борейки се с нови бози, колкото пъти хвана лаптопа на жената толквоа пъти всувам, сигурно ще му свикна но ако може да го отложа съм щастлив, както се казва .... ако не може никога то по-добре късно  Изобщо нямам намерение да се опитвам да го инсталирам на някой от мойте компоти, карам си със 7 и съм щастлив, по същата причина дялкам протел 99SE на виртуалка с XP, докато не ми се наложи нещо което да не може да стане с него ще си карма на него, а от плахия ми опит с новите им версии по-скоро ще мина на нещо друго ... единствено солид са способни да ме принудят да се приучавам към новите им бози, добре че разликите не са толкова големи.
|
| Сря Окт 26, 2016 11:21 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Грамофоните ме ядосват достатъчно, че да си добавям нови бозяви кахъри  Нещо което работи... П.С. по-голямо от 7 нямам и засега не ща да имам.
|
| Сря Окт 26, 2016 2:07 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Въпрос на гледна точка. За мен беше по-лесно да си купя лаптопа с официален виндоус и после да мина на официална 10ка вместо да се дърпам като свенлива ученичка. Спестих си времето за инсталиране и активиране на пиратския виндоус, имах си ъпдейти на седмицата, после и на десятката, и най-вече не си губя времето ежедневно да дебна кой ъпдейт да пусна и кой не. Относно следенето от майкрософт - не ме притеснява стига да не ми пречи на работата на пц-то (ССД + повечко рам неутрализират ефективно). Има си кусури, но като гледам че и на 7-ците им тикат разни "подобрения" не виждам предимство да оставам на стария. А за ъпгрейда - просто преди ъпдейта клонирах целия диск и първите няколко седмици бях готов да върна ако ме издъни. Не се случи това, изтрих си 7-цата (не мога вече да uninstall-ирам 10-ката) и си житкам.
|
| Сря Окт 26, 2016 3:08 pm |
|
|