|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:13 pm
Моля за помощ на LC87F5CCBA
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Моля за помощ на LC87F5CCBA
1. продай диското 2. закупи такова което те устройва 3. кефи се
|
| Вто Юни 14, 2016 10:26 am |
|
 |
|
radolin
|
Нали има програматори, доста на добри цени за такъв вид контролери като интерфейс? От там насетне, мисля че е проблем само да се намери конкретния софтуер за работа, което дори може да и да не е проблем, но със сигурност някой да обясни как се работи с него?[/quote] Искам да изтичам тука един маратон (42км) за под 2 часа. Защо да е толкова трудно? Нали има маратонки, на доста добри цени, дето стават за бягане. Оттам насетне мисля, че е проблем само да се намери конкретния модел и размер, който да пасне точно като отлят по извивките на крака ми, но това може и да не е проблем. Някой само да ми обясни как им се връзват връзките? Горното е далеч по-реалистично и лесно от твоята задача. Ако тренираш сериозно 5-6 месеца все пак имаш шанс да завършиш маратона, макар и за 4-5 часа. Твоето е по-близо до това: Кажете, как да спечеля един маратон? Ще участват най-добрите ателети в света. Местата на старта, финала и маршрута се пазят в строга тайна и аз не ги знам. А, и ще трябва да бягам със завързани очи.
|
| Вто Юни 14, 2016 11:08 am |
|
 |
|
tufata
Ранг: Минаващ
|
Значи много се отклонихме от темата. Явно няма достатъчно технически компетентни хора, за да обосноват принципа на действие, работа и системните условия. Жалко, мислих че конкретният форум, може да предостави доста повече информация, от колкото един обикновен техник с общи познания в областта. Мой колега, с лекота чете и записва контролери, на доста електроуреди, битова техника и автомобили. Не говоря за флаш памети! Просто съм далече за да ми обясни практически нещата.
|
| Вто Юни 14, 2016 1:17 pm |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
Детински наивната ти представа за проблема няма да промени сложността му, нито ще мотивира някой да се занимава с него. Поради което, въздържай се да раздаваш оценки.
|
| Вто Юни 14, 2016 1:33 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ами помоли колегата си да се заеме. Ако напредне донякъде и срещне проблем- изложи го тук , да поумуваме. И да, твоята гледна точка е вярна - тук няма достатъчно компетентни хора да свършат това ,което искаш, и на цената, която си готов да платиш. От друга страна ти не си достатъчно компетентен - да започнеш да се учиш . Не се обиждай, както и ние не се обиждаме.
|
| Вто Юни 14, 2016 1:54 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Туфата каза: "Явно няма достатъчно технически компетентни хора, за да обосноват принципа на действие, работа и системните условия. Жалко, мислих че конкретният форум, може да предостави доста повече информация, от колкото един обикновен техник с общи познания в областта."
Уважаеми г-н Туфа.
Този форум е единственият институт по електроника в България. Почти всички членове на форума са инженери. Хора, чиито разработки летят в космоса. Хора на чиито разработки лежи ЦЕРН. Хора, чиито разработки управляват Мерцедеси, Волво и т.н. автомобили. Хора, прекарали и посветили живота си на електрониката. Крайно е неприятно да се изразявате по този неприятен начин. Най - малкото, защото сте във форума от вчера. Отнасяйте се с уважение към хората, благодарение на които в България и до ден днешен се развива индустрията електроника (макар и малка).
Вземете предвид и следното: информацията струва пари. Вие искате да я получите безплатно от хора, които с тази информация си изкарват хляба. Това не само че е пошло, но е и крайно неприятно. Мисля, че дължите извинение на колегите.
С Уважение: Врачков
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Вто Юни 14, 2016 2:25 pm |
|
 |
|
tufata
|
Исках да се образовам в тази сферата в ваша помощ. Както казах, това е цяла наука според мен и няма да стане със среща с него за час. За повече едва ли ще има време да засечем в не ангажиращо време, още повече за практика.
|
| Вто Юни 14, 2016 8:19 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Да се програмира контролер с готов програматор като имаш и готов фирмуера е лесно. Обаче да анализираш фирмуер и да направиш промяна в него е трудно - за да се образоваш и сам да се справиш ще трябват около 5-10 години труд - според колко ти се отдават нещата. Трябва да научиш първо що е то микроконтролер, програмен модел на ядрото което вътре се ползва, какъв му е набора от инструкции и т.н. Като се научиш сам да програмираш вече ще имаш базовите знания за да разбереш нечия чужда програма след дизасемблиране (т.е. обратния процес на компилиране). Дори за малка компилирана програма от 1-2 килобайта понякога може да отнеме седмици и месеци за да можеш да направиш промяна в нея. Много често е по лесно, бързо и съответно евтино просто да я напишеш наново да прави каквото на теб ти трябва отколкото да разучаваш с дизасемблиране и да правиш промени в чужда програма. И като вземеш в предвид, че и документацията на този процесор е на японски задачата става още по сложна. Надявам се сега да ти се изясни какво се опитват да ти обяснят колегите.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 14, 2016 8:31 pm |
|
 |
|
tufata
|
 |  |  |  | dvrachkov написа: Туфата каза: "Явно няма достатъчно технически компетентни хора, за да обосноват принципа на действие, работа и системните условия. Жалко, мислих че конкретният форум, може да предостави доста повече информация, от колкото един обикновен техник с общи познания в областта."
Уважаеми г-н Туфа.
Този форум е единственият институт по електроника в България. Почти всички членове на форума са инженери. Хора, чиито разработки летят в космоса. Хора на чиито разработки лежи ЦЕРН. Хора, чиито разработки управляват Мерцедеси, Волво и т.н. автомобили. Хора, прекарали и посветили живота си на електрониката. Крайно е неприятно да се изразявате по този неприятен начин. Най - малкото, защото сте във форума от вчера. Отнасяйте се с уважение към хората, благодарение на които в България и до ден днешен се развива индустрията електроника (макар и малка).
Вземете предвид и следното: информацията струва пари. Вие искате да я получите безплатно от хора, които с тази информация си изкарват хляба. Това не само че е пошло, но е и крайно неприятно. Мисля, че дължите извинение на колегите.
С Уважение: Врачков |  |  |  |  |
Освен този форум, има още доста в България за електроника, но не специализирани за микроконтролери. Електрониката не е базирана изцяло на микроконтролерите, моля! От тука не знам кои точно има разработки, обосновани в Мерцедес, Волво и тн. Не споря, че е възможно това, но е доста крайно. Ако има те ще са на една мака част от цялата реализация. Без тях едва ли не биха се справили хората от завода. Аз също се занимавам 20г с електроника, на високо ниво. Нека не се подценяват знанията и възможните ми. Това кой от кога е във форума, според мен няма значение. Важно е кой какво може и как се отнася с хората. Ако съм за дискусията в страната ни, то какво намекваш? Та ние не правим нищо съществено или патентовано от от нас! Ако има някъде някоя малка фабрика за нещо, което притежава миркокроер, то не се прави нищо освен едно налепване на елементи и въвеждане на софт с памет от елементарен тип. Това че след постването на глобално използван контролер, почвате да се питате това ли му е номера, дали ще се прочете, с какво... без да имате директно решения, обосновава нивото на знание. Нека не засягам никой тук с нищо лично. Просто съм открит и директен. Принципно един наистина компетентен човек в областта знае, кои програматори какво поддържат. От вида на процесора се вижда какво му е нужно като програматор. От схемното решение също. Просто не съм запознат с видовете им. А що се говори за пари, мисля че не е начитан тука и чрез форум, някой ако има нужните знания да изкарва пари от учещите се. Аз ако имах за цел да се направи нещо на сляпо, щях да пусне тема с друга цел и име. Много Ви моля. Нека се уважаваме.
|
| Вто Юни 14, 2016 8:34 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Ами ние те уважаваме, няма нито един пост с обида , подигравка или заяждане. Или си много чувствителен, или българският не ти е ежедневен език.
Написаха колегите - това което искаш да научиш - се изучава няколко години. За това време въпросните устройства ще са излезли от употреба.
|
| Вто Юни 14, 2016 8:46 pm |
|
 |
|
nkk
Регистриран на: Съб Фев 13, 2010 6:39 pm Мнения: 28 Местоположение: Пловдив
|
Ако искаш това да се случва се дръж нормално и се опитай (ако можеш разбира се) да ОСМИСЛИШ какво са ти отговаряли хората. Започваш да се държиш арогантно, високомерно и непрекъснато мрънкаш как не искат да ти помогнат. Съфорумниците бяха достатъчно търпеливи и наистина се опитаха да помогнат, но след като не виждат никакъв стремеж от твоя страна да научиш нещо, съвсем скоро ще те отсвирят и ще престанат да ти отговарят. Така, че моят съвет е да си седнеш на г*за и да заложиш на "знанията и възможните ми" и след като постигнеш някакъв резултат да го споделиш, а ако срещнеш някакви трудности да питаш пак. Наготово НЕ СТАВА! С уважение: Косачката
|
| Вто Юни 14, 2016 9:30 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Човек ти сериозно май или четеш между редовете или не можеш да осмислиш какво ти се пише ! А твоя човек най-вероятно е някакъв феномен !
|
| Вто Юни 14, 2016 9:58 pm |
|
 |
|
radolin
|
Не знам какво визираш под 'високо ниво'. Аз колкото по-близо към електрониката отиват нещата обикновено му казвам 'ниско ниво'  . Може и да разбираш от аудио усилватели или други аналогови системи, но от контролери и софтуер очевидно си нямаш представа (а май и нямаш представа, че си нямаш представа - виж https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E ... ger_effect ). След толкова изписано все още дори не можеш да осъзнаеш порядъка на сложността на задачата, която си поставил. Аз нямам самочувствието да съм чак толкова голям специалист, та може и да бъркам в преценката си, но изказванията ти до момента това обосновават  .
|
| Вто Юни 14, 2016 11:50 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ето пример за високо ниво. Вчера чоплих нещо по някаква техника, но угреших кабелите. Стана грандиозно късо и над платката се издигна висока струйка дим... @туфата Имам чувството че съм попадал на твоята болка, в друг форум. Ако е това което си мисля, би ли публикувал реално измерена АЧХ на техниката?
|
| Сря Юни 15, 2016 2:02 am |
|
 |
|
tufata
|
Не виждам защо е нужно да публикувам или дори да правя АЧХ на цяла система. В случая ние говорим за съвсем различни неща. Не виждам защо намесваш това което се чува, с работата на процесора, като аргумент за решение на проблема. Макар, че точно изходните детайли зависят от същият. В другият форум отдавна съм оставил нещата до любителско ниво, нищо повече. Там всички са дървени философи, доказали се в това, твърдейки неща за невъзможно, които съм постигнал. Тогава явно са точно такива, ако не пък аз да съм феноменът. Ще те помоля, да оставим това на страна, и с теб да пишем тук като с друг човек.
|
| Сря Юни 15, 2016 9:52 am |
|
|