|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:39 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Четене на сигнали от охранителна система
| Автор |
Съобщение |
|
mcankov
Ранг: Минаващ
|
 Четене на сигнали от охранителна система
Здравейте,
искам да прочета сигнали от охранителна система. Протокола който използва е Contact ID, стандартен за системите за сигурност. Централата е Paradox Esprit E65, комуникацията с нея е с кабел предоставен ни от производителя - RS232 към serial port на панела. Програмата с която четем е Terminal v1.9b. Има комуникация м/у панела и терминалната програма, при подаване на команди от панела се визуализират някакви стойности. Проблема е в това, че стойностите, които четем нямат нищо общо с описанието на протокола. По описание би трябвало да четем номер на акаунта, събитие, номер на зона и т.н. а реално получаваме други стойности.
Ще съм много благодарен ако някой ни съдейства за решение на проблема!
|
| Сря Юни 22, 2016 10:22 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Четене на сигнали от охранителна система
Абе аз съм много далеч от тоя клас техника, но я покажи какво четеш, напълно възможно е да връща мапнати данни, т.е. нещо нейно си което означава еди какво си ... Те си имат софтуер за визуализация даже, не ти ли върши работа, или искаш да интегрираш в нещо ?
|
| Сря Юни 22, 2016 2:01 pm |
|
 |
|
mcankov
|
Искам да прочета при подаване на определена команда(предаване за охрана) какъв сигнал излиза и да се интегрира в една система. Техния софтуер е ограничен до определени нстройки(дефиниране на зони, кодове и т.н.) и не върши работа. Пускам няколко снимки какво получавам и какво трябва да получа по протокол (contact ID)
|
| Пет Юни 24, 2016 10:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не ми се рови сега по стандарта, ти сигурен ли си в какъв формат се предава пакета, т.е. не какво е съдръжанието кеото се предава, а в какъв вид се предава, това Е0 В0 В0 изглежда като старт на пакета, това нещо съм го гледал преди много години и веч енямам спомен как се пакетират данните, много отдавна не го използваме.
|
| Пет Юни 24, 2016 4:11 pm |
|
 |
|
mcankov
|
Незнам в какъв формат се предава формата. Къде мога да разбера това?
|
| Пет Юни 24, 2016 5:05 pm |
|
 |
|
timt
|
Смени терминала!
|
| Пет Юни 24, 2016 5:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Смяната на терминала не знам дали ще помогне. Нямам сега спомен как се пакетира контакт ид, има го в нета, излиза при търсене. Това е формат мислен за тинално првдаване ако се не лъжа, после модени.. то там пак тонално  не изглежда да е чисто аски, може са е пакетирано а може и да е бинарно а не аски. Имам комуникатори около мен, но малко ме мързи да настроя някой.
|
| Пет Юни 24, 2016 5:27 pm |
|
 |
|
p0ly7on
|
Здравейте,
Доколкото си спомям Contact ID е протокол към сървъра, не съм обеден, че протокола по RS232 ти е Contact ID. Имаш "алармен панел" -> (RS232) -> "комуникатор (GPRS)" -> (Contact ID) ->"сървър". Моето мнение е, че е друг вътрешен протокол на Парадокс. Но лесно би могъл да хванеш основните сигнали от протокола като: здействана зона, група, обект под/извън охрана и др. Чексумата вероятно е сума от всички байтове.
|
| Пет Юли 29, 2016 5:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|