|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:46 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
joro
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 Надписи по панелите
Абе как си надписвате копчалъците по изделията? Това ми е най-противното , направо съм скаран с външния вид  Преди 10-тина години баща ми беше донесъл едно фолио от Германия с буквички по него .. Като сложиш фолиото на панел и като раздраскаш съответната буквичка тя оставаше на панела.. голям зор .. ама надписи ставаха и после фиксираш с лак и няма мърдане. По едно време много беше набъбнала тая тема с лазерните принтери,платките и ютията и тогава си мислех дали няма да стане и на метален панел да отпечаташ надпис както пътечките на платката - с ютията и преносното фолио, ама не съм си правил експерименти.
Преди година реших да освежа панела на едно изделие и тогава пробвах да печатам на лепящо фолио с лазерен принтер - голям зор. От принтера ли , от фолиото ли . Фолиото задръстваше принтера , не вървеше равномерно иначе тонера се задържа по фолиото и не се размазва, ама едвам го изпечатах на n-тата проба след много брак. После върху отпечатаното фолио залепих друг слой фолио за да не се драска отпечатаното. Верно стана много добре ама не разбрах защо неще да върви добре това фолио - защото е дебело заради преносната хартия или защото леко се размеква от температурата.
И сега я споделете как ги надписвате тия пусти панели бре че ме чака един и настръхвам 
|
| Пет Фев 24, 2006 2:33 am |
|
 |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
Ами най - елементарно е на обикновена хартия, отгоре залепваш нормално безцветно тиксо, а отдолу - двойнозалепващо.
или метода с тонера и ютията би трябвало да работи ако го отпечаташ на лъскава хартия, примерно лист от списанията на мтел или пък playboy 
|
| Пет Фев 24, 2006 9:47 am |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Отпечатваш - кеф ти цветно, кеф ти черно. Изрязваш, ламинираш, лепиш с двойнозалепваща лепенка. Ако ще работи на слънце, за предпочитане е лазерният принтер, мастилата избеляват.
|
| Пет Фев 24, 2006 10:23 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Ситопечат, върху прозрачно фолио. След това с двойно залепващо върху метален лицев панел, на който са изрязани с лазер, отвори за бутони, дисплей и т.н.т. Но това не си заслужава за много малки бройки.
|
| Пет Фев 24, 2006 10:50 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Има специални фолиа за целта прозрачни,матови, с каквато дебелина ти трябва, пецата с еогледално, т.е. от ътрешната страна, после двойно лепящо и лепиш, качеството е много добро, обикновенно са за струйни принтери. Ако искаш да не ти избелява просто ползваш специални мастила. От избеляване защита няма но примерно 4-5 годни може да си откара без съществена промяна на вида. Има фолиа и за лазерни но не съм ги пробвал. Друг вариант е да ти го гравират, едновременно с това могат да ти направиат и всицки нужни отвори,става на лазер, на прототипна машина или обикновенна CNC фреза.
|
| Пет Фев 24, 2006 11:40 am |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
ТоНи, може ли малко повече подробности за тези фолиота и мастила, ако може линкове. Ако се прави на лазерен има ли го проблема с избледняването? Как идва тази технология като цена?
|
| Пет Фев 24, 2006 11:49 am |
|
 |
|
joro
|
Мене за 1 бройка изрязано и гравирано на лазер ми взеха 20 лв. Става въпрос за панел от неръждавейка-материала е от тях, с площ колкото кутия на CD. Става добре , може да ти изрежат и и надписите и отдолу да им сложиш подсвет
Но ми се ще и с фолиото да се сборя . Двойнозалепващо прозрачно има ли? Откъде?
|
| Пет Фев 24, 2006 4:30 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Къде ? коя фирма?
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пет Фев 24, 2006 5:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
още една идея: печатарска плака.
надписите си ги рисуваш в корела и се разпечатват огледално
носиш пауса при някой познат печатар да ти го експонира върху плаката.
след проявяване, панела седи леко матов, надписа е тъмно син, но може лесно да се боядиса с организна боя в друг (тъмен) цвят. консултирай се с печатаря какви разтворители да ползваш.
отгоре може да нанесеш прозрачен лак.
плаката е много тънка (<1мм) и трябва да се залепи върху носещия панел, с двойно тиксо е ок
35х50см е около 15лв, но можеш да си купиш една и да си я нарежеш преди експонацията, да си имаш и за друг път.
|
| Пет Фев 24, 2006 6:06 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
@Bezmozachen, прозрачно фолио за лазерен или мастиленосруен принтер може да се намери в съответните магазини за офис-консумативи - например в Офис 1.
Гледай да не ги сбъркаш, че не са взаимозаменяеми.
|
| Пет Фев 24, 2006 6:41 pm |
|
 |
|
Nico
|
Има няколко начина за надписване на кутийките.
1. Ситопечат в/у самозалепващо фолио което е изрязано на плотер с необходимите отвори за копчета диоди и т.н.
2. Алуминиева или друга ламарина изрязани на фреза или лазер с отвори за копчета диоди и т.н. и отпечатана на ситопечат.
3. Директен ситопечат в/у кутийката (прилага се при кутии с права форма)
4. Тампон печат в/у кутийката (прилага се при кутии с неправилна форма)
Има и други начини като гравиране на надписите и т.н. но общо взето е това.
Ако някой има по-конкретно запитване да пише ЛС или http://www.printart-bg.com
|
| Пет Фев 24, 2006 9:43 pm |
|
 |
|
joro
|
Панела го рязаха в Пловдив , на гърба на х.Лайпцик в сградата на БАН. Частници , правят много неща , материала който може да режат е до 2мм.
|
| Съб Фев 25, 2006 2:57 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами зависи какво качество търсиш, фолитото което имах в предвид е пециално за целите, цената му е по-висока от на това в офис 1, от кого го купувах, сега малко ме затрудняваш, значи имахем рекламен отдел в по предната фирма и те го купуваха не знам от куде ..... мисля от една пловдивска фирма, близо до панаирното градче, от другата страна всъщност, ама да не те излъжа. А в последната ми фирма ползваха подобно, но с още по-добро качество, обаче пък него съвсем нямам идея от къде са го вземали. Но мога да разпитам , има познати които са в рекламниа бизнес и мгат да ми кажат, аз отдавна не сум праивл панели, има няма 3 години  . Иначе фолито си е просто фолио, лепи се с двойнозалепващо. Ситопечата е добър за не големи бройки, значи имахме и сито навремето, и съм правилм платки де не панели, но то е същото, просто трябва да висиш на главата на печатаря като вземе да прави пробте, да не се окаже че ти слива пътечки или надписи, но 0.3 се получава без проблем, имайки в предивд че това бяха сита за рекламен печат, т.е. доволно едри .... и деформирани
Всъщнот ако изключим ситопечата другото с което тават хубави и тайни надписи е гравиране, на лазер или фреза, мисля че бях писал, тия прототипните фрези гравират много добре, и правят хубави панели. А ако на някой му се занимава, има един малко .... дълуг метод, за панели, но ставят всякакви форми. Ецваш си панела, с електрокорозия, става и за стомана и за алуминии, ратворите са различни, ако има фенове мога да потъря рецептите какви бяха, един единствен съм правил така, и то маи повече за спорта, и стана, но първо явно тока не беше добре подбран, и второ не се сетих да ецатам огледалн и да ецвам от задната страна, така надисите и отворите станаха със скосявания, т.е. получи се нещо като подецване, панела бепе от тлъста ламарина и се забелязваше., но пък от задната страна стана перфектно, ама ...... 
|
| Пон Фев 27, 2006 11:33 am |
|
 |
|
Nico
|
А как мислиш на какво се правят многото бройки ?
|
| Вто Фев 28, 2006 4:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|