| Автор |
Съобщение |
|
maiden
|
 дали да рискувам с Али Баба- нямам опит
Наумил съм си да си купя Сименс стартер кит 6AV6651-7KA01-3AA4 , това е cpu 1200 и ktp400 панел. Оригинално в куфарче на Сименс е в порядъка на 650 евро. Вътре с отверчица, кабелче, документацийка... сигурно само отвертката от Сименс са я калкулирали 50 евро  Имам опит със Сименс и знам че без свян ще ти калкулират профинетско кабелче 1м за 20-30 евра  За пробата пратих запитване през АлиБаба към тази фирма Pushixin Technology Co., Limited http://www.Pushixin.com.cnИ ми направиха разценка на тези неща от кита поединично за около 300 долара. На компонентите пише страна произход Германия... Нямам никакъв опит с този Сайт и откъде идват тези ниски цени. Заслужава ли си да рискувам за такава техника?
|
| Нед Юли 17, 2016 9:23 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Re: дали да рискувам с Али Баба- нямам опит
плати с кредитна карта и единственото което може да загубиш е 2-3 месеца ако нещо се обърка. поискай добро описание какво точно поръчваш за да не ти приложат номера на китайката, нещо от сорта " за тези пари толкова"
|
| Нед Юли 17, 2016 11:56 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
руска рулетка знаеш какво е - в револвер с 6 дупки се скага един патрона, върти се барабана и се пуца в главата. шанс 1:6
китайската рулетка е друга - в револвер с 8 дупки се слагат 7 патрона, върти се барабана и се пуцаш... все пак сумата не е голяма, може да я прежалиш. виж все пак търговеца дали поддържа exrow, т.е. възможност да се жалиш и евентуално да ти върнат парите.
и... отвертната вероятно ще става само за подпиране на прозорец, за винтове - надали.
|
| Пон Юли 18, 2016 10:59 am |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
Ако плащаш през Али Баба, то те поддържат собствена система за разплащане (пак с кредитна карта, но не през PayPal). Но и връщат пари при проблеми с пратката. Виж другите стоки на търговеца и дали има негативни отзиви.
Но има и една друга "приятна" добавка която ще получиш. В повечето случай, от Али Баба /Али експрес/ търговците пращат чрез DHL което качва още известна сума (там обаче нещата подлежат на пазарлък, от 70$ съм смъквал до 42$) Стоката пристига за около 10 дни, при което те чака още едно забавление - Близки срещи от 3-тият вид с МИТНИЦА. Ще си извадиш EORI номер (безплатен е), ще платиш 20-30 лв да ти попълнят митническата декларация и ще платиш ДДС на цялата платена сума (Стока + доставка)
|
| Пон Юли 18, 2016 12:21 pm |
|
 |
|
maiden
|
Е то значи с митници, такси няма да е много евтино пак.
С един поляк се спогодих от полския олх.
Някой да е получавал стока от Полша? Дали може да се ползва услуга наложен платеж с полските пощи или dhl?
|
| Пон Юли 18, 2016 12:59 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Международно с наложен платеж... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 18, 2016 1:03 pm |
|
 |
|
maiden
|
Хаха да голяма тъпотия казах. Ама май dhl имат такава услуга. Ами то какъв вариант имам за поне малко сигурност. да го накарам да го пусне в ибей, да го взема от там и през пейпал да платя..?
|
| Пон Юли 18, 2016 1:15 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
няма нужда от ибей - това са 10% отгоре. Плати му с пейпал но не като на приятел
|
| Пон Юли 18, 2016 3:16 pm |
|
 |
|
maiden
|
Тоест да разбирам ли , че дори да не съм пазарил от някой сайт ибей да речем, а съм се разбрал с някой че еди какво си сума ще ми продаде нещото и му пратя пари по пейпал, имам правото после ако не получа стоката да си върна парите?
|
| Пон Юли 18, 2016 6:33 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
На какво имаш право и на какво нямаш право пише в условията с които си се съгласил, когато си направил пейпал акаунта си.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юли 18, 2016 6:37 pm |
|
 |
|
GaBOSS
|
Продавача ти дава неговият е-майл (регистриран в PayPal) ти превеждаш парите, като отбелязваш, че превода е за стока /така таксата за превода се поема от купувача, а ти имаш 40 дни /по спомени/ да се жалваш и да си получиш парите, ако нещо не е наред/ Но в крайна сметка 100% гаранция няма никъде, ако те е страх да не те излъжат, купувай от магазина до вас 
|
| Пон Юли 18, 2016 11:50 pm |
|
 |
|
bobo
|
Не е толкова екзотична услуга. Аз регулярно пазарувам и то точно от Полша (но е електронен магазин за домашни любимци, а не е ОЛХ потребител) с наложен платеж, но според мен си зависи от доставчика и как се е договорил с куриерите. Иначе, куриера (от българска страна - Европът, или нещо такова) ми кара стоката в къщи и аз му давам парите на ръка.
|
| Вто Юли 19, 2016 12:57 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Като става въпрос за пейпал , ето какво съобщение получих в спам кутията : 
|
| Вто Юли 19, 2016 2:49 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
E, не се връзвай така! Виж само подателя. Също така и линковете в писмото на къде сочат, ни един няма сигурно, който да е към *.paypal.com.
|
| Вто Юли 19, 2016 5:16 pm |
|
 |
|
s7ama7
|
Аз не се връзвам , най-малкото gmail ме предупреждава да не го правя 
|
| Вто Юли 19, 2016 6:26 pm |