|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:22 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Sony MHC-ECL77BT
Хм... 500 кинта са си 500 кинта... То е ясно, че за толкова пари няма как да се иска извънземен звук, но пък и селянията дето са я спретнали от СоРи си е селяния... Продавай го това чудо и следващия път като знаеш, че си капризен на звук първо слушай внимателно и после купувай...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Май 04, 2016 11:00 am |
|
 |
|
pe6oslav
Ранг: Минаващ
|
ike : То че няма да тръгна да се занимавам да продавам е ясно, така ще си стой най вероятно.Определено се замислям дали вече ще си купя SONY въпреки че и телефона ми и TV-то ми са SONY там за цени няма да говоря че са доста. miro_atc : Дай модела? Koleto : 500 лв не са малко някой хора в България работят за толкова цял месец.Проблем не са ми парите но за толкова можеше да не е извънземен но поне нормален звук. Определено са се изложили много, като са разчитали, че в повечето случай никой няма да разбере какво се случва - все пак трябва да имаш малко познания за да разбереш, че нещо не е наред. Пак казвам за продаване едва ли ще се засиля да го продавам пък и колко ще му взема сигурно половината пари. Ще си купя нещо свястно, най вероятно като замина пак в Англия там поне ще имам възможност ако не ми харесва да го върна до 6 месеца след покупката. А това което си мисля ще го напиша на SONY поне да не ми тежи  .
|
| Сря Май 04, 2016 5:50 pm |
|
 |
|
tufata
|
Направих го, при това в доста сериозен план! Отношението ми е към Sony по случая с издаваните уреди и пренаписаните мощности скоро май ще стигне до съд! Проблема е, че има мангали да им купуват системите на безкрайно високи цени, които не стават за нищо. Само защото пише SONY.
|
| Пон Юли 18, 2016 6:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз не схванах изобщо какъв е дерта но както и да е. Гледам обаче едни ватове се говорят ... това имаш ли на идея ако са реални какво звуково ниво е ? Какво ще озвучаваш та ги гледаме тия 230 W ? При добри озвучителни тела 230 W са безумно много за всякакво нормално помещение, виж ако озвучаваш много голям обем има някакъв смисъл, но то там си има други методи за озвучаване и мощността отива по много тела не в едно две.
|
| Вто Юли 19, 2016 8:07 am |
|
 |
|
tufata
|
Е колко пък са 2х235 вата?!... много, много... Има масово системи вече изкарващи по няколко стотин вата, а по скъпите и над киловат! Тука говорим, за RMS в изхода, подаван към ОТ, а е за това какъв ще е крайният SPL, който зависи и от ОТ. Говорим, че един написан от завода паспортен параметър, НЕ отговаря. Това е като да си купиш ТВ 40" а той да е 37"!
|
| Сря Юли 20, 2016 3:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Трябва ли ти телефона на Надин?
|
| Сря Юли 20, 2016 4:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ... 235 W реални са доста много, рекламни са нищо 
|
| Сря Юли 20, 2016 4:25 pm |
|
 |
|
tufata
|
Кой е той? Не познавам сякаш такъв. За какво става въпрос?
|
| Сря Юли 20, 2016 4:48 pm |
|
 |
|
tufata
|
Ами така е, но факта е, че са ги написали. Редно е да отговарят. Все пак клиента искам много и за това купува 470 вата система, за много пари. Ако иска 50 вата, ще купи по-евтина...
|
| Сря Юли 20, 2016 4:49 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
|
| Сря Юли 20, 2016 4:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ако иска да разчита на това просто купува друг клас техника и си решава проблема, и сони имат добри усилватели и доста други. Тия 235 W някъде сигурно пише как точно са мерени и при какви условия ... отдават се в-у товар от 1 ОМ за около 1-2 сек и при тях имаш нелинейни около 95% 
|
| Сря Юли 20, 2016 6:32 pm |
|
 |
|
tufata
|
Ама защо да купува друго?! Нали именно клиента вижда какво пише и се доверява. За това е написано, за да се информира клиента. То ако е така, хайде да купуваме, по-скъпите неща за да сме сигурни в техническата им спеиакация... За това някой фирми държат цена, точно заради името, а реално са супер зле. Тука както казах е толкова грубо да те лъжат, колко и с това, че ТВ е 40" а той да е 37", както с това, че солта е солена а то да е сладка... Моля Ви се, не пренебрегвайте нещата, толкова бегло! RMS си е дадена вид мощност, описана при какъв стандарти и измервания. Там пише 10% ТХД, товар от 3ома в случая. Мощност 235 вата на канал. Реално те са задължени да препокриват това което е написано. Ако пише, че чете Мп3 ей така за реклама, а то не чете?!... Стика сега... Именно за това водя преговори с тях. Има много фирми които си го пишат и е толкова. На по-новите модели, почнаха да дават вече при 30% ТХД, което вече е не поносимо за слушане, но реално не виждам защо го правят, като дори и да е пращене, то трябва да излезе това напрежение в изхода нужно, за тези мощности. То няма как да излезе! При тези системи не се стига до такъв керивоч. Всичко е строго лимитирано и по сигнал най-малкото. Това отдавна не са системи, които да им вкарвате аналогов сигнал и те да криват та да се късат, като мощността да се вдига малко от малко, до максималният размах които може да постигне. Тука реално в конкретната, използват стъпала, който могат да изкарат 2х400В така, но какво става. Захранването е около 32 волта, реално и да се изкара пълният размах от 30 волта в изхода, то това ще са около 130-150 вата по груби сметки, сега не ми се смята. Далеч не са 235. Тези 235 не мога те да бъдат изкарани и при каквито да е ТХД, тъй като няма такова захранване. Отделно както казах, то дори при максимално ниво, не се стига до чуваеми 10% изкривявания, понеже всичко е ограничено много по-рано. Аз обсъждам нещата, в общ план а не само към дадения модел. Сони лъжат от край време, но от когато почнаха да правят всичко с цифров усилвател, направо се оляха.
|
| Сря Юли 20, 2016 7:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами две неща, това да не е в мостов режим, и освен това, при 35 V и 3 Ом RMS ти е точно там някъде, сметни го ако искаш .. 35*35/(2*3) ~ 204
|
| Сря Юли 20, 2016 7:31 pm |
|
 |
|
tufata
|
Не мост. еднополярно захранване е 32 волта. Това ще рече, че повече от 30 няма как да излезе в изхода. 30 волта при 3ома товар са точно 150 вата. 
|
| Сря Юли 20, 2016 8:23 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
няма как да осъдиш сони защото ти реално нямаш вземане даване с тази компания. Трябва да върнеш продукта откъдето си го купил. В БГ това няма как да стане в твоя случай, защото е на практика несъвможно да докажеш че нещото не работи или работи лошо Аз съм връщал монитор с няколко умрели пиксела в технополис. Там една надарена кака се опита да ме прати в някакъв сервиз. Споменах й че имат 1 месец да ми оправят монитора и сервиза е тяхна работа - аз съм купил монитора от тях а не от сервиза. След около седмица ми се обадиха да си взема ремонтирания монитор. Отивам и гледам същата пача, но този път една дума не обели. Изкара чисто нов неразпечатан монитор. Благодарих, всичко добро, лек ден и така гладко приключиха нещата с техническият полис
|
| Чет Юли 21, 2016 12:10 am |
|
|