Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Ние така купихме евтина IR печка. Но нещо шефът предпочита да ги дава на Микрон, въпреки че са ни препичали елементи, и не сме я включвали до сега.

Вто Авг 16, 2016 12:18 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Аватар

Кое е евтина печка, кой говори за печка, тук става въпрос за ремонтна станция. Аз от доста време не съм давал нищо на микрон, да не би да са се научили да правят нещо :-)?

Вто Авг 16, 2016 3:21 pm
Профил

Къде бихте препоръчали да се дадат за насищане 200 бр. прости платки?

При такова количесто ръчен или автоматичен монтаж е по-подходящо да се търси? Ориентировъчно от какъв порядък е цената на такава услуга според вас?

Платките са със следните елементи (всички от единия край):

8 бр. пасиви (най-малките са 0603)
1 TSSOP5
1 SO8
1 PCB модул (castellated vias)
1 оптрон
има и 2 не-smd коненктора.

Пон Авг 29, 2016 4:33 pm
Профил
Аватар

Ако не са панелизирани, едва ли е подходящо за автоматичен монтаж. Според мен - ръчен.

Пон Авг 29, 2016 5:00 pm
Профил

Те още не са поръчани платките, така че не е проблем да се панелизират. Писах на няколко фирми за оферти, да видим дали и какво ще отговорят.

Пон Авг 29, 2016 8:54 pm
Профил

TSSOP5 ако го замените с нещо по-едричко , платката е лесна .
Лично аз не мога да запоя 0603 - ще го изгубя, но дори и с тоя TSSOP5 бих се справил.
Чарковете са малко и платките са малко, по-добре обмислете удобно ръчно запояване.

Пон Авг 29, 2016 9:37 pm
Профил

Цената ориентировъчно на точка 3-5 стотинки (един SMD резистор - 6 стотинки)
Обаче за този PCB модул не си написал брой изводи, растер, както и за конекторите, така че не мога да сметна цената.
Друго важно е дали е оловно или безоловно.
Както и да ги поръчваш трябва да са панелизирани по лесно в

Вто Авг 30, 2016 7:39 am
Профил WWW

Мнение Някой може ли да ми запои 4 броя QFN 28
Да не отварям нова тема:
Някой може ли да ми запои 4 броя 28-пиново QFN или да ме насочи към място в София (тел. сервиз или подобно), където да го направят.

Пон Ное 21, 2016 7:04 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Селектра ПСБ Selectrapcb - Пловдив, една скромна платка правя от години там индиректно, двустранна като за правец 8 - нищо особено, но брак - 30-40% (!) постоянно! Дотук статистика от над 100 броя. Само къси с изключение на прекъсната писта еднократно, но така не е нормално да оправям почти всяка платка и да им търся мърляческата работа!

Пет Дек 16, 2016 6:17 pm
Профил
Аватар

Е то твойто е малко мазохистично, с години да се мъчиш :)

Нали се сещате, че докато им давате работа, те ще продължават да си "работят" както знаят.

При тия количества в Китай ще ти излезне вероятно даже по - евтина. Няма да се учудя, ако и в Европа ти дадат близка цена. То само като си сметнеш нервите и човеко часовете да им оправяш бакиите, де е киро на кирия...

Аз мога да кажа, че съм прилично доволен от платките на гара Искър. Стари са им технологиите, но поне не са мърлячи, стараят се. За 0.2мм/0.2мм и 0.5мм дупка, брака им е в единични проценти, при все че нямат електронен тест. Което за БГ е прилично :)
Общо взето единствената платкаджийница в БГ с която никога не съм имал проблеми бяха русенците, ама може да съм бил късметлия, а и тях така или иначе ги няма. Опре ли се до производство въобще не гледам БГ.

Пет Дек 16, 2016 8:08 pm
Профил ICQ

Ние правим във вирус, верно повечето са простички но няма много проблеми. Във вирус са ми правили и по-сложни, а в момента имам една серия която е на границата на това което казват че могат, наситил съм само 10-на но за момента няма проблеми. Преходите също са станали добре и отворите са центрирани. Като за двуслойка е ок. Една 4 слойна правиха, но не знам те или я даваха някъде, не съм доволен от солдер маската.

Съб Дек 17, 2016 12:12 am
Профил
Аватар

+1 за гара Искър
Изключитено коректни са и си знаят възможностите. Ако нещо не го могат си казват директно, че при тях няма да стане без да шикалкавят, но каквото могат го правят като хората.

Съб Дек 17, 2016 7:17 pm
Профил
Аватар

dlpdlp написа:
Селектра ПСБ Selectrapcb - Пловдив, една скромна платка правя от години там индиректно, двустранна като за правец 8 - нищо особено, но брак - 30-40% (!) постоянно! Дотук статистика от над 100 броя. Само къси с изключение на прекъсната писта еднократно, но така не е нормално да оправям почти всяка платка и да им търся мърляческата работа!
Благодаря за разяснението! Тъкмо мислех да питам как са им нещата напоследък на тези, дали са се пооправили от преди 20-ина години, но явно няма напредък.

Пон Дек 19, 2016 9:23 am
Профил ICQ

dlpdlp написа:
Селектра ... но брак - 30-40% (!) постоянно...да оправям почти всяка платка и да им търся мърляческата работа!

Подозирам , че са ти направили първоначално калпав шаблон (филм или квото е ) и от там все калпава продукция. Ползвам ги Селектрата , не отговарят на поръчка (маил ) , звъня , ма чакай сега да видим , ма то бил друг Митко от бабината си ... Отместени падове редовно , ма не е пречка :) . Я дайте координати на тия от 'гара Искър' :?:

Пон Дек 19, 2016 9:54 am
Профил ICQ
Аватар

Да, в Селектра не съм поръчвал от 10-на години и явно наистина няма промяна. Проблемите им не са случайност, а практика при тях.
В Микрон20 не съм поръчвал също от 10-на години. Прости платки (двустранни) поръчвах последно (преди 3-4г) на SM+ (Пловдив) и бях доволен, но скоро не съм правил малослойни платки. В момента глася една такава, тестова, развойна, непретенциозна и също се интересувам от вариант.
Русенската беше най-добра в България. След като се отказахме от Селектра/Микрон, всичко отговорно поръвах там. От стотици платки никога не е имало проблем с нищо, нито късо, нито "ремонт" на проходни отвори с проводник (Селектра :-)). Спомени :D . Сега СЕТ поръчват "голите платки" на китайците, имам връзки с фирмата, какзват че всичко е перфектно, обаче не зная. Нямам причина да се съмнявам, но не съм пробвал.

Пон Дек 19, 2016 10:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 89  Следваща