Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Един голям камък за прескачане 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Един голям камък за прескачане
Здравейте
Предварително се извинявам, ако поради незнание сътворя някоя абсурдна глупост, в опита си да обясня проблема, на който ми се налага да намеря решение !
Ето го и него: Имам едно устройство, което работи с 56 волта литиево-йонна батерия. С комерсиална цел обаче, производителя е дал всичко от себе си да "заключи" и двете, като само поради факта че не е зареждана батерията /което се налага веднъж на 3-4 седмици/ те принуждава да си купиш нова- сумата е абсурдна по всички възможни стандарти.
Та по същество.... в батерията има общо взето две платки... една "силова" и още една, която служи от една страна за изравняване заряда между елементите, а от друга за комуникация с устройството и зарядното. Силовата... прави връзка зарядно- батерия- устройство. Батерията свързва с устройството посредством 5 паралелно свързани P140NF75 управлявани с един драйвер, а зарядното с батерията с едно реле и още един P140NF75 последователно на релето... управлявани от друг драйвер, като по между им са набутали 2705UA .
До тук добре... обаче на другата платка има един голям объл камък, който още обикалям- общо взето като оставим онази част служеща за изравняване на елементите, има 2 броя PIC16, като единия управлява 2 таймера, които генерират импулси към зарядното когато се включи, за да го активират и да почне да зарежда. Другия PIC16F877A-I/PT заедно с една памет, няколко операционни усилвател-а и някой друг диф. компаратор, се справиха с доста голяма част от цвета на косата ми, и то по метод, който жена ми от години иска да притежава !
Общо взето вътре в паметта има сериен номер на батерията която и заключена към устройството... с ПИН код който се въвежда, за да се разпознаят.
Когато захраня устройството принудително освен наличния заряд в батерията и другите неща, които излизат на дисплея стандартно, се появява и един гаечен ключ, на който изгарям от желание да видя сметката и бих заплатил нужното ако някой от вас ми помогне да го направя !
И в крайна сметка искам да попитам- има ли някой, който смята, че е способен да се справи със ситуацията в която съм изпаднал?
Благодаря ви предварително и моля, ако по- горе е изписано нещо идиотско.... бъдете милостиви към мен моля !
Поздрави и успешен ден

Сря Окт 05, 2016 10:54 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Един голям камък за прескачане
Едва ли ще е лесно прескачането, освен, ако се намери някой, който е прескачал същия камък. :wink:
Пробвай да заредиш батерията от външно зарядно и след това вслючи устройството за да се види какво ще покаже.

Сря Окт 05, 2016 11:34 am
Профил
Ранг: Почетен член

А разскачането на батериите да не стане проблем ? ако са искали тотално да "заключат" устройството .

Сря Окт 05, 2016 11:46 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ако споделиш какво е точно устройството, или какъв точно е батери пак-а може и по-голям брой отговори да получиш :!:
защото 56волт батерии са малко странни. има ги в комършъл ел уреди например косачки за трева и ония духалки за листа. друг вариянт е ел байковете но там мисля няма 56волтови решения...
ако е за автомобил по-добре пий една студена вода и си купи нова, не е удачно да се бъзикаш с такива :)

Сря Окт 05, 2016 11:48 am
Профил

:) Тези по автомобилите са елементарни и нямам абсолютно никакви проблеми с тях.... ако трябва да ги сравнявам - все едно тези са за някоя совалка /не че съм виждал такава/... та устройството се казва SeaBob Cayago F7. Ако трябва още инфо или снимки- няма проблем, но в нет-а инфо няма никакво.... все едно сега излиза на пазара, а реално ги има почти 10-тина години до колкото ми е известно

Сря Окт 05, 2016 12:09 pm
Профил

Не ги разкачай - тези защити се правят точно с цел да предотвратят подмяната на елементи от юзърите като теб. Най-вероятно ако ги разкачиш - никога повече няма да заработи.

Сря Окт 05, 2016 12:21 pm
Профил

https://www.youtube.com/watch?v=-ErMA91H4Yk ето го
А иначе бих го разгледал, но е едва ли си от В.Търново...

Сря Окт 05, 2016 12:41 pm
Профил

Не е така /а и не съм му User/... в процеса на възстановяване до мо мента съм го докарвал в няколко състояния, защото бяха му рязани пътечки и преправяни до неузнаваемост.... към момента вече си разпознава зарядното, активира го.... всички елементи са захранени /което може и да не е на 100% правилно, понеже регулатора се управлява от същия контролер/, единствено не се разпознават с у-вото.... забравих да спомена.... батерията влиза в спящ режим при напрежение по-малко от 3.1 волта на клетка /общо 14 на брой/ и може да се "събуди" само след вкл. в оригинално зарядно

Сря Окт 05, 2016 1:03 pm
Профил
Аватар

http://www.tpmotorcycle.com/images/SEABOB_CAYAGO_08.PDF

14 клетки по 40 Ah. Яко...

Сря Окт 05, 2016 1:18 pm
Профил

И пак са 40 Аh, защото са последователно :) Общо 2.24 kW/h или 180 Ah 12 волтов акумулатор

Сря Окт 05, 2016 2:23 pm
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
И пак са 40 Аh, защото са последователно :) Общо 2.24 kW/h или 180 Ah 12 волтов акумулатор

Благодаря! :lol:

Сря Окт 05, 2016 3:19 pm
Профил

Е, де... оставете човека на мира... някой има ли идея или познат , който би могъл да се справи с проблема ?

Сря Окт 05, 2016 3:43 pm
Профил

Устройството е твое и не искаш да го даваш в сервиза или ти си сервиз и някой ти го е донесал за ремонт ?

Сря Окт 05, 2016 4:00 pm
Профил
Аватар

Porsche са виновни, човек трябва да се досети че са намесени германци :)
http://www.porscheengineering.com/peg/e ... agoseabob/

Сря Окт 05, 2016 5:41 pm
Профил

Има ли значение? Официалния представител казва- практиката е такава, че дори при изтощени елементи на батерията, всичко по куриер се изпраща в Германия, там слагат нова батерия, а ти плащаш сметката

Сря Окт 05, 2016 10:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща