Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Един нов/стар подход към дългогодишни проекти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Един нов/стар подход към дългогодишни проекти
Да, интересно е - едва ли ще дойда, но си закърфичвам имената на авторите и темите като ключови думи и ще търся техни публикации.
Качват ли някъде материали от миналите конференции - презентации, документи?

Пет Окт 07, 2016 1:27 am
Профил
Аватар

Хм, ще попитам и разровя - имай предвид че това е малко търговска конференция, не точно научна.
Иначе входа е безплатен за посетители - изложителителите се ръсят яко. Трябва ти само билет до Стокхолм и
хотел за 2-3 дни. Иначе университетите/IEEE си имат техни си фундаментални истории - те обаче са платени.

Пет Окт 07, 2016 1:54 am
Профил

gicho написа:
Пак уточняват какво целя - да се дефинират проблеми свързани с организацията на софтуера и да се предложат и обсъдят решения.

Между другото аз не разбрах какви проблеми имате точно ;-)

А за ходенето по семинари не е лоша идея, даже бих ти препоръчал да се мятате на самолета или кола и отидете на Електрониката... Повечето фирми правят представяния и търсят слушатели. Раздават ти всякакви боклучки само и само да седнеш да ги изслушаш. Естествено всеки гледа да си рекламира стоката, ама като седнеш на няколко шанда със среди, няколко шанда с дебъгери и т.н. ще придобиеш представа кой накъде е.

Пет Окт 07, 2016 8:50 am
Профил
Аватар

много добър подход за Електрониката и тия семинари, който съм опитвал един път и беше ефективен
А а конференциите просто няма друг начин - повечето презентации са по едно и също време, и не може да се клонираш...

Набелязвате си кой искате да видите и какво искате да слушате, иначе фитнеса е страшен с Електрониката, човек хваща пришки от ходене.
Ако имате прилични сандали или работни чехли, вземете си ги (освен ако не държите на костюма).
6 палати с незнам колко фирми... и 4те дни не стигат да спреш навсякъде. Само с китайците няма как да си набележиш / ходиш и харесваш/разпитваш

Спирам със спама

Пет Окт 07, 2016 10:05 am
Профил

Не знам дали разбираме думата "проблеми" еднакво. Устройствата се продават, ама менижджмънта иска ефективност - по-малко бъгове, по-кратки time to market, по-ниски разходи, повече функционалност, повече гъвкавост, по-лесно сертифициране по разни стандарти и т.н. Сигурно знаете че едно необмислено допускане на динамична памет може да ти струва милионче при сертифициране на сил3 и да ти отреже тотално пътя към сил4. Естествено, ние (разработчиците) се очаква да сме предвидили тези неща още преди да ги е имало стандартите или поне да може безболезнено да пипнем кода за един следобед и да станат нещата.
Другото е че често се налага използване на код (библиотеки, стекове) от други фирми. Повечето комерсиални като лиценз. Спецификата на пазара и продуктите ограничава избора на доставчик за някой от тях до ... една фирма. Просто няма друг който да прави стек за един специфичен протокол. Ама на нас продуктите с тоя протокол ще ни вържат половината оборот и съвсем не можем да пренебрегнем тоя пазар. И там идва код дето някой го е писал някак си. Според мениджмънта трябва да стане за седмица - нали сме го купили целия стек?
Имам предвид че трябва да интегрираме външни компоненти. Дори да сме си изградили стройна платформа от типа на ОС и HAL и всичките in-house компоненти да са чудни се налага да борим чужд код. Когато компонентите са комплексни и динамични работата нараства неимоверно. Затова стандартните концепции за абстракции не ни вършат работа, по-точно не са достатъчни.
При теб няма ли ги тия неща? Ако не правите бъгове и сте първи на пазара трябва да кажеш как го правиш - ще врътнем една конференция "бъг-фри код" и ще стиснем еврата.
На Електрониката не съм бил. Както казах не търсим някой да каже какво е това IoT и да ни тръшне една торба рекламни материали. Трябва ни контакт с хора които копаят в областта. Конференциите сбират доста народ с различни интереси и ниво на познание така че дори лекторът да е подготвен не може да се направи достатъчно обхватна дискусия. Ние търсим тясно специализирано обучение - ето в тази на Груби виждам - "как да изберем РТОС" с автор .. ментор графикс. А де, тия дали не са малко biased нанякъде? Сигурно са им добри нещата, но имам притеснението че ще има преразказ по pdf от сайта на ментор.
Естествено такива обучения струват сериозни пари - изобщо не го дискутираме това. Не че не гледам как да минем метър ("някой от софийския?") но щом трябва ще се плаща.

Пет Окт 07, 2016 10:39 am
Профил

gicho написа:
При теб няма ли ги тия неща?

То кой ли няма проблеми, но може би точно тия проблеми при нас не са толкова големи, колкото други...
В смисъл при нас проектите са сравнително дългосрочни, а и не ни правят спънки когато трябва да се инвестира в копане на нещо. А сме копали доста... собствен ОС, собствени библиотеки за много неща. Подобно копане е на косъм от закопаване и не мога да го препоръчвам с лека ръка. Още повече че повечето неща, да кажем периферните библиотеки не са наш бизнес, би трябвало да си ги вземем наготово от производителя, а не с месеци и години да правим собствени. Но сме преценили, че не стават или поне не ставали към времето когато са ни трябвали... и така...
Но за разлика от теб, аз никога не съм се стремял да бягам от стандартните концепции. Точно обратното, стремя се да ги следвам доколкото мога. Ех, имам и много мои измишльотини дето съм преценил че пасват по-добре, но колкото и да са добри като кажеш на някой че това не е стандартно и разговорът секва... Стандартът обикновено е за предпочитане, дори и да имаш по-добро решение. Тъй че проблемите идват според мен повече от това, че някой не е следвал никакъв стандарт, а не от това че следваш стандартни неща като ОС, HAL и т.н.
От друга страна има много хора дето си изкарват хляба с нестандартни неща... тъй че всичко е въпрос на добра преценка и много късмет ;-)

Пет Окт 07, 2016 11:30 am
Профил
Аватар

gicho написа:
Що бе, "проблемното видео" май е 20 и горница страници, ние сме на трета? Що с тоя двоен аршин? :)

Ко, нье - пишете си... :) Просто се учудвам, че ви се пише толкова...
Аз съм скептичен по отношение на вземане на акъл от академичните среди, еле пък нашите и особено СУ. По-скоро вие може да им дадете такъв... :)

Пет Окт 07, 2016 11:57 am
Профил

Пишем, иначе трябва да работим ...

Пет Окт 07, 2016 10:16 pm
Профил

Давай, твой ред е :)

Вто Окт 25, 2016 11:51 am
Профил

gicho написа:
Давай, твой ред е :)

Китайските спам ботове задобряват. За малко ме подведе, че е човек с копирани изречения от по предни постове в темата.

Вто Окт 25, 2016 1:42 pm
Профил

Видях че е цвъкнал набързо в няколко теми, ама не очаквах да е бот? Баси накъде отива света.
Едит: ето една причина да забравим пунктуацията - ония ще се объркват и лесно ще ги гепиме.

Вто Окт 25, 2016 1:57 pm
Профил
Аватар

ealltech е бот?!

Вто Окт 25, 2016 2:18 pm
Профил

мда, копира чужди мнения и ако има линкове ги подменя ;-)

Вто Окт 25, 2016 2:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 58 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4