|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:33 am
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Заместител на Windows
Ето това е основното, което ползвам: https://www.oo-software.com/en/shutup10А за да разкарам досадните апликации на свин 10 ползвам ето това: https://github.com/10se1ucgo/DisableWin ... g/releasesИ то има разни опции за изключване на телеметрии, но първото е по-адвансед...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Нед Окт 09, 2016 11:37 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Аз и от лайнукса съм доволен... Доста програмчета си ги търкалям директно с wine, само протел/алтиум ми липсва. Крайно време е да направят нещо мултиплатформено. Заради тях поддържам виртуалка и тя (vmware) ми създава повече проблеми, но няма пълно щастие 
|
| Пон Окт 10, 2016 8:57 am |
|
 |
|
3aek
|
предполагам ползваш пиратско копие на алтиума, защо не инвестираш малко време в разучаване на някой продукт който ще работи под всяка платформа и няма да ти струва 10 000 лв?
|
| Пон Окт 10, 2016 1:13 pm |
|
 |
|
bobihot
|
KiCAD  Select your operating system or distribution http://kicad-pcb.org/download/-Направиха ли го бързи паралелни шини да опроводява? ПС Има вече нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=chejn7dqpfQ
|
| Пон Окт 10, 2016 2:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Нервите да минеш на друга ОС ще са много повече. Иначе моя боз чат пат ме изнервя но допустимо, разбирай стигам само до пенене и псуване, все още не съм строшил компа, но причината не е точно в боза. На лапатопа където съм с виртуалка нямам много грижи, декстопа ми нещо се е окотил от известно време ама не се каня да го оправя, това аутокада успя така да го усвини, или по скоро един аддон към аутокада, беше чисто нова инсталация, тъкмо качих последния софт и се засра всичко .. разбираемо не съм имал желание да правя нова та само го позакрепих временно .. което временно скоро ще стане 1 година  , днес ми направи впечатление много бавно зареди.
|
| Пон Окт 10, 2016 8:44 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Махнах всичко що можах  Благодаря! Е аз една седмица се мъчих докато подкарам LinuxCNC с Меса контролера . Всичко става през терминала , дори настройката на часовника  но сигурно е от дистрибуцията 
|
| Пон Окт 10, 2016 8:50 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Windows 10 си е напълно използваем, стига човек да има желание да си поиграе.
С tool-овете по-горе става, с пипане ръчно също е ОК. При мен зарежда достатъчно бързо на подобна система (i7, RAM,etc) и нямам оплакване.
Иначе Altium под виртуалка при мен не се получи - или PCB едитора лагва, вероятно заради някакви driver имплементации или ако той е наред, нещо друго се счупва. Говоря за VirtualBox, за други не съм пробвал.
|
| Пон Окт 10, 2016 11:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
въпроса е защо човек трябва да си играе няколко дена, за да стане десятката 'напълно използваема'... и очевидно тази игра на котка и мишка с М$ няма да спре с години - ти ще режеш, ония ще добавят нови идеи. пък и колко важно е времето за бутване? аз десктопа с месеци не го ребутвам - спи когато аз спя, свети, когато са ми отворени очите. на шлептопа един win7 е същата работа - 3-4 ребута на година малко тъпо се чувствам от неистовото желание на М$ да затрият win7 и да избутат всичко на десятка. --- виртуалките как се справят с OpenGL-а? или с няколко екрана? не ми казвайте, че ползвате платкаджийски софтуер на един телевизор. ментора има официален порт за юникс (RH и някакъв соларис). обаче куца работа. с графиката проблема е същия (много екрани и OpenGL). с Nvidia карти не можах да го подкарам, с АТИ само през xinerama, като многото телевизори се конфигурират на общ рендинг буфер. тука опираме до желанието на двата производителя да пуснат библиотеки за специфични функции под лайнукс. естетствено, под М$ съпорта е много по-добър и качествен, разни гличове ги оправят за седмица-две, ако картата е популярна. друг проблем е, че скриптове на VB не работят под лайнукс. по принцип има алтернатива с JS, обаче кой ще седне да бъзика десетки скриптове, писани преди много години. някои функции пък въбоще не работят (няма ги). обяснението е, че били ползвали специфични компоненти на вижуъл С++, човека, който ги е писал отдавна не работи във фирмата и нямало кой да седне и да преправи съответния модул за един ограничен лайнукс пазар. ма ти дай кинтите и после ще видиш какво обяснение ще ти спретнем. KiCAD-а не съм го пускал от години, явно е понапреднал - диференциални двойки, изравняване на дължини и т.н. вероятно не е лоша алтернатива за простички неща. разбира се далеч е от професионалните кадове, но това си е в реда на нещата. пък и тази работа обикновено само с един кад не се върши. има куп помощни програми само под М$, които ти трябват рядко, но нямат алтернатива под други ОС. САМ350 примерно никога не съм го пробвал на виртуалка. да не говорим за някакви интеграции с М$ офис.
|
| Вто Окт 11, 2016 8:54 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И моите ст'инки, не четох всичко наред: - Кингстън купен на промоция в БГ е - AVG е като Кингстъна, вЕрвай ми! - остави го поне една нощ на Мемтест - провери си всичкото окабеляване, захранването да идва от един контакт/UPS/разклонител. Моят съвет е след смяна/форматиране на диска да си заформиш машина за работа. Edit за диска: нали освен него си имаш и "нормален", поне Сата2, към когото да са насочени всички възможни данни? Ръгаш качествено изпиратствана Бозъ7, мога да изкопая коя, а после можеш да смениш лиценза ако искаш. Играта на виртуалки ми се струва игра на нерви и загуба на време. Ъпдейтванията се забраняват софтуерно и хардуерно чрез издърпана жица за интернет. Първата инсталирана програма да е Comodo Programs Manager без никоя съпътстваща я екстра. Инсталираш Pale Moon бразуър и го правиш основен. Нищо на Adobe! За pdf предпочитам PDF-XChange, а флаша едва ли ще ти трябва, пък има и алтернативи. Същото важи и за Java. Ако искаш кодеци - CCCP, може и Shark007, ама внимателно. Антивирус - глупости! Нали няма да се ровичкаш из нетя. Слагаш Malwarebytes за ръчно сканиране. После инсталираш работните програми като даваш достъп до интернет внимателно и в краен случай. Където е възможно - предпочитай Open Source. Това се сещам засега. Пък до този "работен кон" шляпаш нещо евтинко за ровичкане из нетя, резервни копия и к'вото там друго се сетиш. Горещо препоръчвам да е под Linux Mint Xfce.
|
| Вто Окт 11, 2016 1:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това предполага няколко месеца до година докато си нагласиш всичко както трябва  Ако въобще е взъможно де.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 11, 2016 1:25 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Май ще започнат продуктите да ги продават пак като преди - софтуер и работна станция, оптимизирана само за него. 5к софтуера и 5к платформата(поне), и ако човек има проблеми ръчка съпорта. Само, че ще има и по 1-2к годишен абонамент... и така трябва да бъде, ако искаме да нещо истинско.
|
| Вто Окт 11, 2016 1:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Еееее айде сега, не е чак толкова страшно, верно има по специфични продукти, ама не са от нашите, примерно мая и сродните и уродии могат наистина да ти скъсат нервичките, моите премеждия с аутодръва ряпа да ядът, а и аз един чертеж мога и 5-пъти да го направя по един и същи начин ако се налага, ама дизайнера не може да анимира еидн герой 5 пъти по един и същи начин, и колкото повече повтаря една и съща задача толкова по гадно се получава щото му писва, така че споко, има и по-тежки случи, да не ви се налага да имате работни станции и рендер ферма, хем ще се ръсите пари хем ще псувате, верно като се нагласят нещата работят без грижи но си иска време.
|
| Вто Окт 11, 2016 1:58 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Зависи от знанието и желанието. Първият път е трудно ( като при всички неща ), после знаеш какво правиш. Другият вариант е да се 'пипне' рутера директно - така няма значение каква ОС се ползва, мониторинг нещата + реклами + adware се спира преди да е стигнало потребителското устройство. Има някои-друг недостатък и си е играчка докато се нагласи, но после е лесно.
|
| Вто Окт 11, 2016 8:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе що не си стоите на боза 7 ами си стъжнявате живота.
|
| Вто Окт 11, 2016 8:17 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бахти рутъра По-скоро отделен комп с иначе оплюваната WinGate. И пак гаранция - йок, ама на квадрат!
|
| Вто Окт 11, 2016 9:53 pm |
|
|