Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Апартамент под базова станция 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Апартамент под базова станция
Питане от приятел - негов приятел планира да си купи апартамент
под базова станция (или по-скоро под антенната система).
Някой прави ли замервания и какви са стандартите по-въпроса?
Казах му, че рисковете са че винаги има някакви странични лобове и вероятно ще
има момичета, ако още е нямал деца, но реших да попитам за по-сигурно.

Пет Дек 30, 2016 5:25 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Апартамент под базова станция
По спомени когато две години монтирах базови станции. Най-силното облъчване мисля че беше на 200м от антената в посока насочеността и :?: Имат 2 режима за в град и извън. . Скоро намирах из архивите всички базови станции на БTK свалени GPS и честотите на линковете, даже и софтуера за настройката на линковете 5GHz MX___ нещо си. Не съм сигурен но по опасно е за живущите в обсега на насоченоста на антените, отколкото на тези под нея.

Пет Дек 30, 2016 7:09 pm
Профил
Ранг: Популярен

Ето една типична антена http://www.slideshare.net/mohannad123456/80010686-v01
Погледни вертикалния патърн и сам прецени :)

Пет Дек 30, 2016 7:19 pm
Профил
Аватар

Stoimen написа:
Ето една типична антена http://www.slideshare.net/mohannad123456/80010686-v01
Погледни вертикалния патърн и сам прецени :)

Тази диаграма е ...доста идеализирана , меко казано.

Пет Дек 30, 2016 7:37 pm
Профил
Аватар

ако някога си си общувал с панталейката, знаеш какъв прекрасен тип човек е.
у нас битува подобен типаж с израелска фамилия и френско малко име, който се проявява като спец по излъвания и влиянието им върху организма.
човека има два джоба - в единия се слага 'вреди', в другия - 'не вреди'. та бърка си човека в джобовете, гледа тавана и пише експертиза.

меренето на напрегнатост на поле е нещо като "инчове умножаваш по футове и получаваш галони". но дори да го премериш като число, много е разтегливо до колко влиянието е вредно. да, има санитарни норми, но за момента статистиката или е манипулирана, или скрита, или не е достатъчна. единственото сигурно е, че липсата на поле не вреди. от там нататък - мнения всякакви по принципа на двата джоба.

факт е, че полезния сигнал е най-нисък под антената. със сигурност е по-добре да си в апартамента под нея, отколкото на 100м срещу нея. обаче, това касае полезния сигнал. какво лъчи самата апаатура, фидерите, разни несъгласувания, странични ленти - само бог знае. и се променя с времето. по принцип важна е дозата за някакъв период. и понякога малки нива на напрегнатост, но постоянни, са по-гадни от единично облъчване с висока мощност. от там и женските рожби, ако се вярва на легенди.

не бих се ангажирал с препоръка по твоя въпрос, но при възможност бих търсил и друг апартамент.

Пет Дек 30, 2016 8:02 pm
Профил
Аватар

Аз няма какво да добавя, просто ще му пратя линка да си чете.

Пет Дек 30, 2016 10:06 pm
Профил
Аватар

Най-лошото е, че ще му е слаб обхвата :D сега сериозно по темата. Както каза Дедо по въпроса могат само да ср разтягат локуми. Спомням си навремето, когато правих прототипи за безжично пренасяне на електроенергия чрез капацитивна и индуктивна връзка, попаднах на едни статистики събирани в САЩ за връзката между определени ракови заболявания и разстоянието от домовете до далекопроводите. Ставаше въпрос само за статистики, нямаше опит за медицински тълкувания, но аз лично от тогава реших в близост до далекопроводи и трансформатори да не си слагам спалнята. За комуникационните мрежи не съм чел нищо. Там особеностите ако има такива биха дошли от честотите, а не от силата на полето. Ако апартаментът е точно под антената, да опъне една мрежа като преграда на фарадей или да търси друго място. Има и нещо друго, наречено самовнушение и в медицината не случайно терминът плацебо ефект се спряга токлова често

Пет Дек 30, 2016 10:33 pm
Профил WWW

От 5г съм под 2 клетки. Освен, че ми изпадаха зъбите и имам сърдечни проблеми, може и да няма др ефекти.

Пет Дек 30, 2016 11:55 pm
Профил WWW
Аватар

за първото докторята са измислили порцеланови зъби. удобно е - няма кариеси, веднъж в годината ходиш на пароструйка (с елементи на пясакоструй) и си с блещяща и равна усмивка. можеш да ядеш и винкел. е, струва доста кинти, ама нали сме пазарна икономика. на мен последния ми винт нещо не ще да трупа кост, та ходя само с него (без керамиката) вече 2 години. но другия фаянс си е добре.

за второто има хапчета. дано не си стигнал до фаза скалпел. ако все още си неуточнен, звънни ще те пратя при чуващ петела доктор.

за другите ефекти - дано не се проявят скоро, искрено ти го пожелавам. но като цяло външния ти вид не е особено здравословен (това сериозно ти го казвам)

Съб Дек 31, 2016 12:05 pm
Профил

Преди 10-12-14 години на покрива на МЕИ-то глобул сложиха клетка. Тогава имах ключ и им отварях и при слагането и при пускането и при замерването. Имах тогава едно старо руско устройство което беше бобина, променлив въздушен кондензатор, диод и микроамперметър и беше разграфено в някакви си странни единици. Честотите бяха от 400 до 1000 мхз. Та пуснаха клетката и аз отидох с това да си играя и да меря нивата. Задните странични лобове на антените даваха доста сериозно ниво. Стрелката ми стигаше почти половината. Питах техниците те казаха, че нищо не знаят. На другия ден дойдоха от някаква комисия с разни измерватели да мерят нивата на излъчване. По неясно какви странни причини моето устройство не отчете нищо като ниво. Казах им на тея от комисията, че предния ден нивата са били по-силни и моя уред е показвал друго ... но те бързаха да си ходят и да подписват протокола. На следващия ден моята стрелка пак си стигаше средата като първия. Просто когато минава комисията нивата са надолу защото се знае, че антените имат прекалено голям излъчване на страни.
После се оказа, че операторите и комисията работят заедно и дори да пратиш някой да мери някъде - то той предупреждава оператора и оператора си намаля или спира клетката. По стари спомени клетката е 45 вата на всеки канал на 900 и още 40 на 1800. На една антена има по 1 канал на всеки банд. Доста си е като мощност и аз също бих се въздаржал от купуване на апартамент който е постоянно облъчван.

Съб Дек 31, 2016 4:41 pm
Профил
Аватар

И аз имам проблеми като на bobihot, но те се появиха години преди да заживея под или близо до антена.
Нашият блок от доста време се издържа от антена, на последният етаж живеят големи мрънкала, но нищо не се е чуло.
Спомням си навремето как с една жичка за антена по последните етажи се ловеше много качествено кабелна.
А бе това са невисоки честоти, добри антени, и се предполага екраниране поне за отдолу, така че...

Съб Дек 31, 2016 4:47 pm
Профил
Аватар

http://www.globalhealingcenter.com/natu ... pollution/

Съб Дек 31, 2016 4:57 pm
Профил

То едно ли е:
http://vair-monitor.com/2016/09/29/sleeping-closed-room-indoor-co2-analyze/

Нед Яну 01, 2017 9:49 pm
Профил

специално това за co2 митбъстърс го бяха тествали ... за да стигнеш до опасни нива трябваше да изкараш няколко дни в херметично затворено пространство :)л

Нед Яну 01, 2017 10:02 pm
Профил
Аватар

сложи тапа :arrow: https://www.wi-ltd.com/product/wg-2500- ... -uv-blast/

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Мар 14, 2017 5:16 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по