|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:02 am
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Филтър за DC моторчета
Именно! Те са филтрови. Не се използват като батерии... При липса на захранване по-големият инвертор в зависимост от конструкцията може да точи много повече ток от кондензаторите и да ги източи независимо от това, че са с по-голям капацитет. Като сметнеш един контактор пада за не по малко от 50-100мс, което е съвсем различно от пулсациите при 50Hz! Иначе и аз чувам лоши отзиви за Шнайдер особено за оборудването им за средно напрежение. Но имат всички сертификати и когато трябва нещо да е като хората с перфектна документация... На отговорно място едва ли някой би рискувал с китайска, турска или бг апаратура...
_________________www.elkran.com
|
| Чет Яну 05, 2017 11:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Големия няма как да ги източи,къде ще ги дене, освен през товара няма къде да отидат. Шнайдер .. какво да говорим, типично за този край на света, без значнеие в коя фабрика е произведено и за хуй не става, но все пак е доста по-дбре от много други. Ако е за инвертори аз предпочитам Сименс, не че съм голям фен на марката но инверторите им са добри, но клиента си беше специфицирал Шнайдер и това му доставих. На всичко качеството пада а цената се качва ...
|
| Пет Яну 06, 2017 5:15 pm |
|
 |
|
hrpankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Ное 04, 2014 3:12 pm Мнения: 114 Местоположение: Станке Лисичково
|
Да си форумен бог и да използваш трибуквени думи от типа " ххх" е неразбираемо! Оставка!
_________________А бе много я обичам Наталия Кобилкина, бе !! .. 
|
| Пон Яну 09, 2017 12:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
хммм думата ли сбърках, айде да кажем за кур не става ... по добре ли е сега ? ... пиша и говоря каквото си искам и както си искам, който не му харесва да не чете, а тия политически коректни или и аз не знам какви напъни .... негъра е негър, магнала е мангал, а хуя си е хуй .... а дали съм бог или не не знам, никога не съм искал да бъда, но ако взема, че стана някои хора много трябва да се притеснятг защото ще бъда много лош и несправедлив бог ... но да не сме максималисти, бих се радвал и на малка диктатура
|
| Пон Яну 09, 2017 12:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъкмо се чудех дали да вмъкна, че ТоНи и с повече букви ги знае... 
|
| Пон Яну 09, 2017 1:10 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
за да се успокои госпожицата hrpankov може да пишеш: хой, йух, чеп това с атрибуквените мисля защото по-цветистите бахур, паламарка и т.н са с повече букви 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Яну 09, 2017 6:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе по едно време гледах да замествам буквите с #& и т.н. ама ... нема време а и тук май няма никой който да му излезе обрив като го прочете така че ...
|
| Пон Яну 09, 2017 7:52 pm |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Сега вече сложих диод към контролера, защото падът не е фатален. И то най-обикновен 1N4007. Първото, което направих преди да пусна темата, беше да изключа BOR. Не помогна. При включване на двете моторчета, моментно пада под 4V. Както писах горе, не ме устройва малката разлика в работното напрежение. Процесорът беше избран, поради недоглеждане на pdf-а от моя страна. Драйверът няма да гръмне. Използвал съм го неколкократно за същото и работи безотказно. За серийно ще мисля, след като тествам играчката. За кондензаторите, използвани като батерии, по-скоро е "не". Подариха ми състезателна количка, работеща с такива батерии. Едната протече и едва очистих масата, където се зареждаше. Минах на Li-Po. Опцията е по-скоро омазване с вонящ и цапащ в жълто електролит. Пазете очите!
|
| Вто Яну 10, 2017 2:31 am |
|
 |
|
stefan63
|
С осцилоскоп виждаш ли добре какво става при старт на мототрите? Запомнящ осцилоскопограф? Четков мотор при тръгване...може да убие за момент всеки батериЙ. Нисковолтов проц -да, но диодът с кондензатор е разумна предвидливост, която почти нищо не струва.
|
| Вто Яну 10, 2017 9:42 pm |
|
 |
|
E1
|
Аз май писах какво виждам с осцилоскопа - жесток пад за момент.
|
| Сря Яну 11, 2017 12:40 am |
|
 |
|
stefan63
|
според мене си е почти късо съединение в момента на тръгване.
|
| Сря Яну 11, 2017 12:54 am |
|
 |
|
ToHu
|
Така е, въпросът е колко е дълго, диод и кондензатор, или LC /RC верига обикновенно могат да решат проблема, ако диода има голям пад, MOSFET.
|
| Сря Яну 11, 2017 1:10 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е па то се смята, бе хора, дори с тъпата формулка C = I * t / dU където I е средният ток през пикльото, t е времето през което трябва да се устиска, а dU е като от напрежението на батерията (разреденичка) извадиш минималното захранване на пика и пада върху диода. Тъпо, ама сигурно.
|
| Сря Яну 11, 2017 1:28 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
А бе вие хубаво се засилихте да слагате кондензатори, където ви падне... Обаче! Сигурно ли е, че контролерът функционира правилно и изпраща правилни команди към драйвера? Това е малко изстрел на сляпо, но обикновено сложните проблеми имат прости решения. В случая не се знае какъв е драйвера, в какъв режим работи и т. н., но 100% като му подадете грешен набор от сигнали можете да отворите моста на късо и готово... Не вярвам играчка да успява да събаря захранването. Аз съм изпитвал подобни проблеми, но когато свързах 7 бр Nema 17(2А) да работят заедно...
_________________www.elkran.com
|
| Сря Яну 11, 2017 12:36 pm |
|
 |
|
E1
|
Сигурно е, че командите към драйвера са коректни. С другия контролер няма проблем, както вече казах. Всъщност, драйверите са два отделни и независими - по един за всяко моторче. Ако не се включат заедно, няма проблем. Доста време ползвам вече новата система. Работи отлично. Стария контролер използвам за други цели.
|
| Сря Яну 11, 2017 1:04 pm |
|
|