|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:27 am
К'ва стана тя с харддисковете?!
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: К'ва стана тя с харддисковете?!
|
| Нед Яну 24, 2016 5:00 am |
|
 |
|
velio
|
Мдам, аз преди да си спра личния телефон, нялколко месеца подред получавах СМС-и с линк и код за потвърждение от фейсбук че това ми е телефонния номер. А никога не съм го въвеждал там (все още ме подпитват от време на време няма ли да си въведа номер "за по-сигурно").
|
| Пон Яну 25, 2016 8:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
То пък това е голяма философия да се разбере и чак пък трябвало да се крие  . Бонго или се правиш на ударен с мокър парцал или положението е много зле  .
|
| Пон Яну 25, 2016 11:31 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Ако е от IP и машина, вече ползвана за FB е нормално  Смени резолюцията като правиш профила в новия линукс и пробвай пак  Правил съм упражнението с нов профил на нова машина, но друго IP - даваше ми random предложения от БГ. "Сприятелих" се с няколко бота отвъд Голямата вода и вече само чужденци са ми "приятели"  А за телефона - онзи лаф, че ти можеш да се пазиш, но другият може да не...като съвпадат имената с тези във FB-то в контактната листа на приятел и той/тя са дали пълен достъп на FB-то до адресната им книга е "голяма" полза ти да се "пазиш". Те вече всичко са качили от твое име 
|
| Сря Фев 10, 2016 1:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе и машината я ползвах за пръв път, т.е. след закупуване, а ФБ профила ми и досега не е ползван за нищо, само влизам през някой-друг месец да се уверя, че продължава да знае кой съм и разни познати искат да ми станат приятели - ?! Аз самият не си знам данните, има ги писани в една тетрадка.
И с ютубата става нещо такова, а регистрациите ми са древни, още от гръчко и направо неизползвани (вкл. мейлите). Профил не съм си правил.
|
| Сря Фев 10, 2016 10:54 pm |
|
 |
|
bobihot
|
На няколко места ползвам външен USB HDD. Имах стари с кутийки и слагах лаптопски. Сега си купих Сеагейт и при бутване иска от него да бутва, нищо че съм го збранил в биоса. Трябва да бутна лато е откачен и после да го закача. Дялът му е активен, но не намерих начин за деактивиране? Дисковите мениджъри могат да го правят активен, ако не е. Имате ли представа как може да се оправи да си бутва нормално от вграденият си хард?
|
| Съб Фев 13, 2016 3:14 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
От биоса избираш от къде да бутваш първо. Съвремените фирмуери се правят на много умни и ти ровят по партишъните и търсят директории като \EFI\BOOT\ или \BOOT\ . Провери дали на диска няма такива директории(може да са скрити) и ги сложи някъде другаде.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Фев 13, 2016 4:28 am |
|
 |
|
ike
|
Минутка мълчание, за да п(р)очетем паметтттта на дисковете: http://marketrealist.com/2017/01/seagat ... ory-china/
|
| Съб Яну 21, 2017 4:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами от една страна може като цяло да е паднало потреблението на дискове, и от там да затварят фабрики, ясно е че няма да затворят тяхната си която прави сеагейти, затварят другата, и сигурно ще шернат една за няколко марки, кой ги знае. SSD-то налвиза все по-масово, и макар все още с разни проблеми се разпространва. Ето например сега имам машина със интелско SSD и както работи го губи, още не сме търсили причината,казаха може да е биос, драйвери или просто SSD-то да не се рабира с боза ... с дисковете подобни проблеми са много по рядки, да не кажа липсват освен в случаите когато са в райд.
|
| Съб Яну 21, 2017 6:22 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Домашния ми е със SSD от 4 години, лаптопа откак е купен (година и нещо), служебния от над 2 години, а преди половин година в офиса сложихме на още 4 компютъра. Първо домашния ми беше 3 години с OCZ Agility 4, сега с 950Pro, 850Evo (2.5 инча на служебния и М.2 на лаптопа), 850Pro на останалите. Нула проблеми. Макар да съм върл фен на Интел по отношение на процесори и през последните сигурно над 10 години да не съм имал друго, при дисковете определено ги избягвам, защото неведнъж се чува за проблеми с тях. В резултат на горното, за компир без SSD за системния дял, не искам и да чувам. 950Pro-то ми дава 1800 мегабайта на четене и 900 на запис, по-новите дават двойно. Механичните дискове просто си заминават в историята, по отношение на ползването им за системни дискове.
|
| Нед Яну 22, 2017 1:55 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А комбинираните някой пробвал ли ги е? Чудя се за един лаптоп без място за два, но искащ повече от 500ГБ...
|
| Нед Яну 22, 2017 2:52 pm |
|
 |
|
ike
|
Какви комбинирани? Такива с 256ГБ SSD + 1Т HDD или SSHD (8GB кеш + 1ТБ HDD).  Hybrid_drive: https://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_driveSSHD не стават защото тези 8GB са прекалено малко и са от същия порядък, като паметта в лаптопа. Например моя лаптоп е с 8GB рам и обикновенно 4 и повече GB OS-a си ги ползва така или иначе за кеширане и тези 8GB допълнителни изобщо не се усещат, все едно ги няма. 250GB SSD е достатъчно, а за архиви и големи файлове слагаш един USB3 хардиск от 1 или 2ТБ и си готов.
|
| Нед Яну 22, 2017 3:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Десктопа у нас е с два ссд на интел - един 750 серия и един 600 и два обикновени хитачи по 2тб в райд масив. До сега за около две години съм имал проблем само с едното хитачи и го смених. С интелските ссд-та никакви грижи. На работата съм с ссд-та на самсунг и там също съм нямал грижи с дискове.
Последна промяна Dimitar на Нед Яну 22, 2017 5:17 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Яну 22, 2017 5:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
За SSHD питам защото за два броя няма място. Все пак питам за лични впечатления, не на теория.
|
| Нед Яну 22, 2017 5:14 pm |
|
 |
|
ike
|
Има и такива https://www.amazon.com/Black2-Dual-Driv ... B00GSJ9X4QНо като те познавам нямаш толкова пари, така че това не е за теб.
|
| Нед Яну 22, 2017 6:10 pm |
|
|