|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:36 am
К'ва стана тя с харддисковете?!
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: К'ва стана тя с харддисковете?!
Спарки, системата на DVR-те специално отдавна е на SSD, но на това у-во не се пише, смао се чете, живее дълго, така идва от производителя. Относно самите сториджи, смисъл то SSD наистина ням при IP, в болшинството от случаите говорим за 2х1 Gb което е напълно във възможностите на кой да е диск. Да пускам сториджи на 10 Gb или 48 Gb мрежа е неоправдано заради цената на инфраструктурата, няма икономия, тук визирам разбира се IP решенията. Има и друг момент, например решения като Panomera, 64 Mpx камера, можеш да сметнеш какъв е битрейта, или пък когато говорим за SDI или AHD камери, там може да имаш доста сериозни стриймове от кепчърите, и може би SSD започва да има смисъл, но все още не предлагат нищо което да не може да го предложи добър HDD, предимствата в реалната работа са малко.
|
| Пон Яну 23, 2017 1:01 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В царството на слепите, едноокият е цар. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Яну 23, 2017 2:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък съм още по-никакъв корифей от Sparkybg, но на 100% съм съгласен с мнението му заради неголемия си личен опит. Иначе вече не харча пари за супер-дупер защото комповете напреднаха достатъчно, че след малко чесане по умното място можеш да ползваш без проблем най-обикновени компове за всичко ежедневно и не съвсем без да те хване бяс. Всъщност най-бързият ми комп така си стои в кашонче и остаря, но не ми се наложи да го ръгна в кутия. Някак си предпочитам повече на брой и по-строго специализирани компове. Естествено говоря от камбанарията на не съвсем професионален потребител.
|
| Пон Яну 23, 2017 3:34 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Абе, като сравня компилация и стартиране на едно и също нещо на стария ми i7 и на новия ми i7, разликата е между 3 и 5 пъти. Трябва ти един месец на хубаво, и после ще те хваща бяс още докато зарежда OS-а.
|
| Пон Яну 23, 2017 3:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ние у наше село живеем над 100г защото сме спокойни, не бързаме и сме безработни  Ама без майтап: навремето тъкмо се прехвърлих от "чагъртащ" модем на "цели" MBps и пуснаха новината, че в Корея са на LANx100 и мноого се чудих как ли бих се чувствал с такава връзка. Вече от години я имам, но педерунгелите се погрижиха да не усетя разликата.
Последна промяна bongo_x2 на Пон Яну 23, 2017 4:05 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Яну 23, 2017 3:55 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
@Sparkybg И аз нямам оплаквания от 950Про 250ГБ, държи здраво като куче. Сега погледнах статистиката и за година без 2 седмици имам 3.2ТБ записани. Това е на вин7
|
| Пон Яну 23, 2017 4:04 pm |
|
 |
|
ike
|
Интересно каква ли е връзката между небързането и безработието....
|
| Пон Яну 23, 2017 4:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Забрави спокойствието и диетата със студена вода  Здравословен начин на живот, де.
|
| Пон Яну 23, 2017 4:13 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Значи съвсем аналогичен случай на моя. Вероятно само с тая разлика че при мен 3/4 от времето беше на M.2-то дъното, а там PCIе-то е x2, и даваше 700-800МБ в секунда. От месец е на преходна платка върху PCIe слот с PCIe 3 x4, и си дава пълните 1800-1900MB обмен. Но чак кой-знае каква разлика не се усеща при всекидневна работа. Гледам новите - освен почти двоен обмен, дават и значително повече IOPS. Най-много да се обзаведа по някое време...
|
| Пон Яну 23, 2017 4:49 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
В тая връзка дали на това http://www.ebay.com/itm/Samsung-SM951-S ... 1591013169 може да се вярва, или ще да е менте, че цената (като на всички ментета) е примамлива? Сравнявах видимо платките, изглеждат еднакви, ама тук качеството на НАНДа е от най голямо значение.
|
| Пон Яну 23, 2017 6:00 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Това е все едно 950Evo (какъвто модел няма) - ендуранса му е наполовина, по тестове загрява повече, гаранцията му е 3 години вместо 5. Тоест простичко казано гадините лъжат че това в OEM-ско 950Pro.
Бих се метнал на 960 Evo вместо него. При това купено от тук, а не от някъде си. Разликата в цената не е голяма, а 960-ката ще го отнесе по всякакви критерии.
|
| Пон Яну 23, 2017 6:14 pm |
|
 |
|
ike
|
Аз нямам твоята смелост. Винаги бих дал повече пари за 5-те години гаранция към търговец, който знам че ще го има след 5 години.
|
| Пон Яну 23, 2017 6:41 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Евтините HDD и "сървърните" HDD имат различни конструкции на главите, и различен софтуер. Това и гаранцията са поне три от разликите, за другото мога само да спекулирам на този етап. По средата на спектъра от продукти къде точно стават промените сигурно е функция на поколения и модели. Всеки си го гледа от камбанарията, затова и мнения бол. Аз карам с много RAM, та при мен ползването е съвсем различно и HDD-тата са ми ОК. Ама пък си ги подбирам внимателно. На SSD-тата най ми харесва като си омажат FTL-а и всичко замине отведнъж.  Поне на колкото съм гледал спецификациите, все около 500 пъти презапис им е гаранцията. В тази връзка, и SSD-тата си ги подбирам много внимателно.
|
| Пон Яну 23, 2017 6:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
А има едни други сървърни дискове, на 10 и 15к оборота. Разликата между тях, и ширпотребата е че нямат прилика. 
|
| Пон Яну 23, 2017 6:50 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
@itso.t: Така, де, сравнението беше за себе-подобните. Пази кашона!!
|
| Пон Яну 23, 2017 6:52 pm |
|
|