Отговори на тема  [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Баси това Ардуино... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Баси това Ардуино...
Дедо бре, стига си ни страхувал ... :D

Сря Фев 01, 2017 12:07 am
Профил

ДедоБоре написа:
дъвкали сме темата с няколко патентни адвоката, чийто роден език е англиския. коментара беше, че зависи в какъв съд те съдят. и кой е срещу тебе. в общия случай не се очаква съдията да е в час с цялата материя и нещата донякъде се свеждат до красноречие, съответно - кинти.

Да, ако се стигне до съд, никога няма 100% гаранция какъв ще е изходът, но не е такъв замисълът според моите разбирания (пак казвам, не съм адвокат). Поне в Германия съдилищата изглежда доста сериозно подхождат към подобни въпроси и отделят време да се запознаят със спецификите. Ето един пример от миналата година за дело срещу VMWare: http://laforge.gnumonks.org/blog/20160225-vmware-gpl/

То това е въпрос на авторски права (copyright) по-скоро, а не на патенти. За софтуерните патентите отделно има други промени в GPLv3 и съответно някои фирми бягат от него като дявол от тамян. Поради това примерно в Yocto добавиха специално възможност да можеш да сглобиш цяла Линукс дистрибуция без нито един GPLv3 компонент в нея, а Линус още от началото държи ядрото на GPLv2 (без опцията or later).

Сря Фев 01, 2017 12:07 am
Профил

palavrov написа:

Ти пък от какво се притесняваш, вече нали рядко ползваш C компилатор и действаш директно на javascript :). Айде охлаждай бирите, че след 2-3 дена идваме да пием по една да се успокоим малко!

Сря Фев 01, 2017 12:11 am
Профил

Пък за ардуиното да ви кажа - оглеждайте се внимателно за Kia Soul ( модел 2014 и по-нови) по пътищата - предричам в близко бъдеще да четем много за тях, ей по тази причина:
http://oscc.io/
Добре че има "начална такса" от 600 долара че голямо клане щеше да се разрази...

Сря Фев 01, 2017 12:12 am
Профил

radolin написа:
palavrov написа:

Ти пък от какво се притесняваш, вече нали рядко ползваш C компилатор и действаш директно на javascript :). Айде охлаждай бирите, че след 2-3 дена идваме да пием по една да се успокоим малко!

Бирите са готови ... ама това с авансовите 10% при купуване на лиценз определено ме накара да вдигна едната вежда.

Сря Фев 01, 2017 12:13 am
Профил
Аватар

това с авансовия данък е специфично българска интерпретация. зетя е адвокат, а сватята беше дебел шеф в НАП. тя отсече: "трябва да се плати!" гледам зетя - "аз съм по наказателно право, като те осъди майка ми, ще те измъкна". все пак ми организира спявка с колега по тази специалност. "като се стигне до съд, ще го мислим - не плащай"
понеже нашия закон до голяма степен е хармонизиран с европейското право, не излючвам и в други страни да има "загубени в превода".

тия юнаци от FSF ми приличат на велосипедист, който упорито кара по улиците при -20С в снеговалеж. имах един такъв юнак при мен - дългокос софтуерист, който дори понамирисваше (може да е било от колелото). та на един купон веселеше мацките наоколо "на мен религията не ми позволява да се кача на автомобил" аз му отговорих, че на мен пък гравитацията не ми позволява да се кача на велосипед.

Сря Фев 01, 2017 12:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6