Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Бъдещето на България 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А каква е данъчната политика в Швейцария и Германия? Щото се опасявам, че заплатите на двете места, ако не абс. еднакви, то са доста близки. :roll:
Това е по което хората в личен план различават отделните държави - за едните има държави, в които "дават много" а за другите - "взимат малко". Съответно в почти цяла Европа в момента се наблюдават интересни процеси на емиграция от привидно "благоденстващи" държави към други, в които цари "див пещерен капитализъм".
В това отношение БГ не е съвсем зле. Непреките данъци действително ни обрулват 40-50% доходите, но пък за сметка на това - преките в повечето случаи са незадължителни. :lol: От което произлизат разни странни изкривявания като това, че 60% от бюджета се формира за сметка на ДДС-то. Напоследък ми се струва, че политическата каста (спокойно можем да говорим за каста при нас), добре осъзнава това, че ако предприеме крути мерки по отношение на събираемостта на преките данъци, в страната просто няма да останат хора, които да изработват БВП-то.

Естествено, може доста да се дискутира до колко тези 40-50% са справедливи. За мен очевидно не са.

Вто Фев 28, 2006 4:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
evc, евала ти. Аз за децата по бих се тревожил как ще ги пратя на училище и какво точно ще научат там (да пият, пушат или да се друсат). Дали като ги пратя вечер на дискотека, някой депутат няма да ги погне разголен в тъмното. Ей това ми е криво в БГ. Майната им на дупките по улиците и на крадливите политици. Макар че то всичко е навързано.

А за данъците - ами в Германия е див социализъм. То затова и икономиката им е с разтеж под 2%. Яко данъци и осигуровки. Швейцария - там пък е ебати случая. Всеки кантон сам си определя данъците. Има почти офшорни зони има и такива дето си има прилични данъци. Но живота им е толкоз скъп (заплатите също де) че само от ДДС (ако имат такова) държавата може да прибира достатъчно. Но не съм сигурен как точно са нещата. Въобще швейцарците са странно племе. Решават всичко на референдум. От деца учат 4 езика. Казармата им е някаква много странна форма - задължителна, ама всяка седмица си ходят в къщи а после даже ги привкват периодично като нашия запас. Някой ми разправяше че си мъкнели пушките в къщи, незнам колко е вярно. Във всеки случай са невероятно отговорни и нахъсани да вадят пари от всичко. Един познат французин, при разговор за корупцията при българските пътни полицаи, каза следното :" В Франция също можеш да пробваш да бутнеш, особенно при провинения които не се засичат електронно, в по южните части направо си е практика. В Швейцария полицаите ще те смелят от бой, и после ще те опандизят. Давайки им подкуп ти ги обиждаш, че са нещо по ниско от теб."

Вто Фев 28, 2006 7:12 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001001

Чет Мар 02, 2006 8:24 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Статията е меко казано тъпа. В Бг няма албанско малцинство. Незнам дали има и 1000 албанци. Евала на Костов че по време на кризата им отряза достъпа на шиптърите. Какво ще отцепват и от кого? Виж ако на Македония се гледа като част от БГ, тогава може би има основание да се притеснява. Аз обаче от териториални синдроми не страдам - да си оправят "македонците" - искаха държава - да си и опазят сега. Същото се отнася и за сърбите.

Чет Мар 02, 2006 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това ме разби. Произвола е пълен. Наистина не виждам как някога нещо ще се промени. Въпрос на гени.

Чет Мар 02, 2006 12:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Съд и жалби до дупка. Яко шум в медиите. Така трябва да се действа в такива случаи. Шибаните бюроподпирачи точно на нашето мълчание разчитат. Ако няма жалби и дела - няма проблеми. Отчита се че всичко е наред.

Но българина от тоя шибан комунизъм, освен да се жалва на съседа, друго противодействие не му е присъщо. Нали се сещаш че ако от утре в общината се получават призовки по 100 дела на ден, на тлъстите задници ще им стано доста дискомфортно.

Чет Мар 02, 2006 5:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
няма да им стане дискомфортно
те се отчитат по брой издадени постановления и брой разкрити нарушения
по БРОЙ не по тежина на нарушенията.

на мен пред очите ми написаха на човек акт в данъчното за 5000лв. имал да внася 50ст ДДС. понеже банковите разходи са 1.80лв, той го внесъл следващия месец. но това е наружение. укриване на ДДС и т.н. написаха му акта. човека почервенял пита дебила: "абе нали разбираш, че акта ще падне в съда, за какво го правиш?" оня: "какво ми пука. то ще е поне след 2-3 години, аз ще се пенсионирам дотогава. а си изпълнявам и плана".

аз съм водил дело срещу КАТ. за неправилно репатриран автомобил. за 6 заседания ги осъдих. и какво? акта падна (голямо чудо), точките ги възстановиха (те си бяха вече възстановени поради миналото време), само адвоката намаза. после трябваше да съдя "паркинги и гаражи" да ми върнат 30-те лева за извозването. ама се отказах, то няма смисъл...

това видяхте ли го:
http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&key=380370743

Чет Мар 02, 2006 6:18 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
И със съд не става - от личен опит го знам... никому не препоръчвам да си търси правата в съда - няма да сполучи, само ще изгуби време и пари... много е дълго и не ми се разправя... ака както казва Бате Бойко и на камера да си заснел престъплението пак ще оправдаят виновния... тъпа история... хващайте брадвите и самоуправа му е майката :cry: :D

Чет Мар 02, 2006 6:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ми незнам. Аз досега съм успявал в съда. 2 пъти.

Дедо - това на тоя човечец за 50 ст. ако ти се случи на теб - мислиш ли че ще оставиш нещата така. Първо ще пробвам да му вгорча живота на тоя боклук законово - вярвай ми има много начини. Няма да го съдиш (за да не пускаш времева аванта). Пускаш жалби срещу него (по всички нива). Ще го викат да обяснява. Сезираш каквито ти хрумне институции + не е зле и някоя медия. Ще му вгорчат живота гаранция. Сега всички политици се тупат в гърдите че се борят с корупцията - такива мижитурки са прекрасни бушони. С радост ще ги смачкат показно - да се види че се борят с корупцията. Само им дай повод.

А накрая ако още ти е криво на него - плащаш известно количество пари и му се случват разни неприятни случки според зависи колко си му ядосан. Така де - с техните камъни по техните глави. Удоволствието си заслужава.

Тия дребните мижитурки си намират майстора. Виж за маститите гадини - там вече си трябва с брадвата.

Чет Мар 02, 2006 7:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
t_i_t_o написа:
И със съд не става - от личен опит го знам... никому не препоръчвам да си търси правата в съда - няма да сполучи, само ще изгуби време и пари... много е дълго и не ми се разправя... ака както казва Бате Бойко и на камера да си заснел престъплението пак ще оправдаят виновния... тъпа история... хващайте брадвите и самоуправа му е майката :cry: :D

Не си прав за съда. Може би не си попаднал на свестни адвокати. Самоуправството не е решение. Утре ще сгрешиш примерно като паркираш пред моя гараж и аз какво да излезна с топора да те осъдя ли ? Ако ти е нова колата най-много да си драсна една визитка с пирон по вратата, да ти точна БенДзина,гумите ако са нови имам остро ножче и т.н. Имаше един филм "Маневри на V-тия етаж", там така лекуваха Ако си знаеш правата и задълженията е лесно в съда, но обикновено не си ги знаем.

Чет Мар 02, 2006 8:50 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://www.dir.bg/LISTS/iz_news_last_di ... 975117.php
Цитат:
Плевен. Българинът Пешо Христов (57 г.) постави нов рекорд в алкохолизма, управлявайки автомобил в пияно състояние с 8,35 промила алкохол в кръвта, пише днес сръбският вестник ”Глас явности”. Преди да седне зад волана, Христов е изпил най-малко два литра ракия

Чет Мар 09, 2006 9:17 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе това се появи и в българската преса. Я някой с по задълбочени медицински познания да каже - възможно ли е това. 8 промила е зверски много - най-малкото би трябвало да колабира - а той кола кара. Или по скоро си мисли че я кара.

Чет Мар 09, 2006 10:56 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Един лекар по телевизията го обясни. Пил е на гладно и бързо. Затова в първия момент му е показало толкова много. Пък май са му оказали и медицинска помощ после - с промивките му там и всичко.

Чет Мар 09, 2006 11:11 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
При тия промили тоя би трябвало да е умрял. Моя братовчед е зъболекар и веднъж ми беше казал, че трябвало да издава бележка, важаща някой и друг час на пациента(на запад било така),защото се получавало така че един от пациентите му го били спирали полицаи и при проверка се оказало, че "бил" мъртво пиян според духалката , а то било от медикамента ли от спирта ли незнам от какво :lol: :lol:. Проблема според мен е, че не са му взели проба от кръвта, която вече ще даде реален резултат.

Чет Мар 09, 2006 5:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И аз мисля че се е получило нещо такова - 8 промила е дал полицейския дрегер. Може оня да се е наливал в колата, все едно е изсипал концентрата направо в дрегера.

Едва ли има човек който с кръвна проба от 8 промила да живее, камо ли да върти геврека.

Чет Мар 09, 2006 5:34 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща