|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:56 am
PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сириус-пцб)...
| Автор |
Съобщение |
|
forscience
Ранг: Минаващ
|
 Re: PicKit2 clone (или pcb по-общо) от Дряново (сириус-пцб).
Първо извинявам се, че връщам тази тема след толкова години, но не мога да не изразя възмущението си към тази фирма. Нека започнем.
Първо исках да си купя JDM програматора който те предлагат заради ниската цена. Направих поръчка през уеб сайтът им, естествено не получих никакво потвърждение дали е наличен и изпратен. След 2 дни им звъннах да попитам какво аджеба се случва, отговориха ми, че го нямат наличен, но ми предлагат PICKit2 Clone, викам си окей. Съгласих се, обещаха че ще го пратят същия ден. На другия ден звъня, търсили го били в складовете днес ще го изпратят. В крайна сметка не го изпратиха а ми се обадиха след една седмица да ме питат дали още важи поръчката. Това беше преди около 3 месеца. Миналата седмица завърших един проект с Altium и реших да поръчам печатна платка за изработка от тях, пак заради ниските цени (ужасно скептично настроен, грешката си беше в мен, че тръгнах да се занимавам) Пак не получих никакво потвърждение. Звъня на следващия ден, вдигна една женица и и обяснявам какво се случва (явно я бях хванал в обедна почивка), след което тя учтиво ми каза, че ще ми звънне до 1 час за да ми каже как се развива производството с довода, че щом не са ми се обадили значи всичко било наред. Е да ама не. Звъни ми тя след 45 минути (направо не можах да повярвам) и ми съобщава, че имали проблем с водоснабдяването в завода им, и изработката щяла да се измести с една седмица. В първия момент се попитах, преди 45 минути ми казахте, че е в производство, а сега сте имали проблем с водоснабдяването заради замръзнали тръби. Но все пак сдържах добрия тон по телефона. Което какво означава, или нямат никакво общуване в тази фирма или женицата беше принудена да ме излъже. След 5 дни ми звъни един господин който направо ми се скара по телефона, че върху платката имало места с междупистово разстояние под 0.2 което те уж могли да произведат. В първия момент си казах Добре, все пак това е първия ми проект, възможно е да има грешки и намалих абсолютно всички писти с разстояние близо 0.8 въпреки, че не видях къде аджеба имам толкова малко разстояние. Разбрахме се с господина като е готов проекта да му го изпратя оново, направих го още същия ден, при което 10 минути след като беше направена поръчката те направо я анулираха. А колегите от Микрон20 изработиха още първия вариант на платката без да има проблем.
Още един път се извинявам, че повдигам темата, но за мен това не е сериозна фирма. Поздрави!
|
| Пет Фев 03, 2017 10:04 pm |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Има такава подтема в Обяви, Черен списък: Фирми от които сте се парили лошо... Модератора може да я премести
|
| Съб Фев 04, 2017 11:48 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Малка фирмичка са, нямат много възможности и подобни неща не са изненада. Сигурно подобни проблеми (вода, болен служител, някой на ски и т.н.) като нищо ще им блокира "производството". Поръчвал съм еднократно платки при тях, не бяха толкова зле, но аз си знаех да не искам много. Мисля че поръчваха по-рано и в Русе (в СЕТ) но простите сигурно ги правят локално на ръка.
|
| Съб Фев 04, 2017 12:41 pm |
|
 |
|
booker
|
 Тези смешници(Сириус) ги чакам от 12.01.2017г за 10 елементарни едностранни платчици.... то не беше началото, средата, края на тази....другата седмица...замръзнали тръби..  в кой век живеем?? Да не ги правят тези платки на селската чешма...??  Най-интересното беше като се обадих да питам какво се случва, без да ме попитат за име, номер на поръчка и т.н. ми отговориха....в края на седмицата ще са готови... 
|
| Съб Фев 04, 2017 7:54 pm |
|
 |
|
stun4a
|
Здравейте аз пък си купих програмтаор ponyprog3.0 две седмици ровене и проби така и не можах да го подкарам ужас  (
|
| Чет Фев 09, 2017 9:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
stun4a господ те наказва, за това че вместо ponyprog3.0 за същите пари можеш да си купиш ардуино, който да го ползваш за ISP на AVR и pickit програматор/дебъгер.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Фев 10, 2017 10:24 am |
|
 |
|
stun4a
|
вярно е това сега съжелявам много за тези пари щях да си взема усб програматор работещ
|
| Нед Фев 12, 2017 11:20 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Има още хора които не са измамили тези от Сириус ... От тях съм си поръчвал едни преходници и половината пътечки ги нямаше. Специално съм ги запазил, може след време да струват нещо  . Може да се направи сравнението с китайски такива, които струват наполвина. Най-интересното е че след, като им изпратих снимка на творението им, ми предложиха да си поръчам нещо друго от тях, за да могат да ми изпратят други без пари.  Уникални са, със страхотен селски манталитет. Много им се радвам на платчиците. За сега не ги продавам, категорично.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Мар 12, 2017 12:37 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Баси, аз мислех, че вече я няма тая фирма
|
| Нед Мар 12, 2017 1:39 pm |
|
 |
|
kostov
|
Преди доста време си взех от тях JDM програматор, а на скоро и PicKit, и двата бяха с едни и същи дефекти - обърнати диоди. Единият имаше и прекъсната писта. stun4a провери внимателно диодите, имам чувството, че тези нарочно слагат по някой и друг диод на обратно.
|
| Сря Мар 22, 2017 10:40 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не са виновни хората... Аз пък не мога да разбера каква е тая простотия - защо не правят диодите с един извод, за да не могат да се обръщат?
|
| Сря Мар 22, 2017 11:21 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Ако си мераклия, пак ще го обърнеш.
|
| Сря Мар 22, 2017 2:16 pm |
|
 |
|
karadev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 7:06 pm Мнения: 337 Местоположение: Varna
|
http://www.karadev.net/site/index.php/pickit2.htmlОписание на контролер програматор за PIC процесори модел PICKIT2 Програматорът PICKIT2 е мощно универсално средство за четене, програмиране и дебъгване на процесори на MICROCHIP. Устройството е изградено на базата на процесора PIC18F2550 и поддържа USB 2.0 стандарта. програматорът получава захранване директно от USB портът на компютъра и не е необходим допълнителен източник на захранване. програматорът работи под управлението на програмата на MICROCHIP Pickiti2 Programmer или MPLAB IDE. описаният програматор за PIC процесори представлява подобрена версия на оригиналният PICKIT2 на MICROCHIP. Схемното решение съдържа стандартната пълна схема на оригинала PICKIT2 и добавени 5 допълнителни модула както следва : модул за стабилизация на входното напрежение през USB порт, като отпада необходимостта от допълнително захранващо напрежение от адаптер и/или друг източник на 5 волта. регулатор, филтриране и стабилизиране на изходното програмиращо напрежение за съответният процесор, като може да се изменя от 2,5 до 5 волта в зависимост от програмирания процесор, може да се използва и автоматичен режим. добавен модул за увеличаване на обхвата на програмиращите напрежения за различните видове процесори поддържани от стандартният софтуер на програматора. добавени EEPROM памети за серийно програмиране на процесори при предварително зададена програма в отдалечена от компютър среда. добавен е 40 пинов ZIF цокъл, за удобство при серийно програмиране на всички видове процесори от стандартният DIL цокъл поддържани от програмата на PICKIT2. цена 150 лева готов тестван даже сега има и ъпдейт на схемата за външно захранване щот юсб няма достатъчно ток, направих и продадох 10 броя, от 10 години си го ползвам няма грешка, имам и разширен файл за някой по нови процесори 1827, 1847 и други 
|
| Вто Май 30, 2017 8:08 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Още трябва да го фалиш, защото конкурентите ти продават за 20 лева PICkit3: http://www.ebay.com/itm/PICkit3-PIC-KIT ... Sw~gRV1TQ4Ти си продал 10, а той 1224 броя, явно му ги търсят.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Май 30, 2017 8:33 pm |
|
 |
|
dvrachkov
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Сеп 30, 2014 8:20 am Мнения: 231 Местоположение: Bansko
|
Димира ли този програматор за 150.00 лв (не е ясно дали с ДДС или без ДДС) ? 
_________________ "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" - О.Б. "По въпросите ще ги познаете" - В.Б. "'С изкуствен интелект е хубаво да се занимават хора, които имат естествен такъв" - Д.Б.
|
| Сря Май 31, 2017 1:42 pm |
|
|