Трябва да сменя едно IR дистанционно на DLSR камера с RF такова. Дайте някое предложение за какъв чип да използвам - отделен RF модул, или микро с вграден. В момента използвам PIC18F22, та се бях спрял на нещо от сорта на http://www.microchip.com/wwwproducts/en/MRF89XAM8A.
Търся обхват от 10-20 метра и възможност за работа на батерии. Може и малко упътване за PCB-то, че с антените ще ми е първа среща.
Вто Фев 21, 2017 11:10 pm
relsys
Ранг: Форумен бог
Re: RF дистанционно
Ами аз преди време правих дистанционно със CC2510. Получи се много добре.0р
Хубав чип, но трябва да купувам CC debugger от алиекспрес за него. Ще го чакам цял месец... минимум. Relsys, ще споделиш ли какво използва за програмирането - ИДЕ, компилатор. Нямам опит с TI.
Чет Фев 23, 2017 12:33 am
relsys
Не тайна, че ми харесват средите на mikroE. Та.... те имат компилатор и за 8051. Аз направих поддръжка за чипа, има го някъде из форума публикувано, мисля 2010 беше. Имам няколко дебъгера, за 50 кинта може да не го чакаш месец.
Чет Фев 23, 2017 8:00 pm
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
Ако не те мързи може да тестваш това: http://www.ebay.com/itm/315MHz-433MHz-W ... HKAxAtQdew Wireless module SYN115/SYN480R Слагаш прост RC филтър за 38KHz и на мястото на светодиода свързваш трансмитера, а на мястото на приемния модул, слагаш приемника.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
И аз си мислех за нещо подобно но не знам какъв ще е резултата и ми е интересно дали ще стане понеже и на мен ми трябва нещо подобно но до 5-6 метра. Над окаченият таван съм хакнал няколко у-ва, и, или това ще е варианта или ще местя ФД което беше първата идея.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл