Отговори на тема  [ 159 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Raspberry PI 3 mobel B 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Raspberry PI 3 mobel B
Мдааа .... а мен ме мъчи в тази връзка интересна задачка ... как хем да осатвя резерв по мощност на еидн усилвател, хем да изпозлвам говорители които са над този резерв, и как да не ги запаля ако писача не пуска нормална музика а пусне синусоида ... демек ако динамика няма за сметка на това сигнала е на мах .... вчера едното говорителче запуши, малко му остава да се подпали, но не е добре да се пали особенно с дим :) .. и всичко това без да влагам допълнителни компоненти :D Ще натоваря DSP-то с несвойствени задачи май ...

Пон Фев 27, 2017 11:05 pm
Профил
Аватар

PTC преди говорителя?

Пон Фев 27, 2017 11:39 pm
Профил

Мда, нещо от тоя тип трябва да е, другият вариант да го направя чисто софтуерно, въпроса е че работя с ADAU, там имам готови блокове които редя, та трбява да видя какво от наличното ще свърши най-добра работа, а може и двете, PTC не е много скъпо и е просто.

Вто Фев 28, 2017 12:03 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

ДедоБоре написа:
че 'този продукт не е предназначен за работа в живото-застрашаващи операции и той не носи никаква отговорност, ако някой бъде наранен'

Значи да разбирам, че това което разработваш върши работа за животозастрашаващи операции? Последните мнения са все в стил "не съм компетентен в правото, но си расъждавам на тема отговорност и сертификации". Най-малкото което може да се каже е, че и да имаш 20 сертификата при едно дело адвокатите ще те побъркат от изисквания за ISO и всякакви проследимости. Един пропуск да има, поради който да не може да се гарантира, че точно тая бройка, която е направила проблема може и да е произведена по-различно - и всичките сертификати губят тежест. В конкретния пример с гаражната врата би трябвало да има електромеханична защита, ако вратата срещне препятствие - малината може да получава сигнал да вдига и спуска, но реалната работа обикновено я върши по-проста техника. Ясно, че примерът е само пример, но покрай 100 "животозастрашаващи" потенциални приложения на малината има още 500 живото-не-застрашаващи.

Вто Фев 28, 2017 12:18 am
Профил

Не знам какво точно дискутираме, осатви изобщо живото застрашяващите приложения, самият факт че има вероятност малинката да причини пожар е достатъчен, но говорим за проблеми с доста по-висока вероятност. Отново да отбележим, малинката може би е супер играчка, може би е добро учебно пособие, и може би дори успешно се прилага в разни изделия, но доколко на тези изделия може да се разчита е друг въпрос. Дори изключи каквито и да е загуби, да речем че е тостера който има и термична защита, и най-много да ти изгори филийката, няма да ми е кеф да ми гори филийките или да ми прецаква 1 от всеки 10 филийки.

Вто Фев 28, 2017 12:30 am
Профил
Аватар

Говорим си празни приказки. Все пак примерно една дънна платка Гигабайт отговаря ли на разните сертификати, които не важат за малината? Ако я сложим да управлява вратата на гаража, може ли да спим спокойно? Или да не е Гигабайт, а Асус.

Вто Фев 28, 2017 12:41 am
Профил

Отговаря на това на което трябва да отговаря, има си стандарти и изисквания към нея. Празни може да са за теб, прото не всичко което хвърчи се яде, но нчина да го разбереш е трудния, много хор ане го разбират и за цял живот, а много често се оказват те изядените.

Вто Фев 28, 2017 1:14 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

ike написа:
Основателя на фондацията е от маркетинг отдела на Броадком и шефа му е казал, че имат 10 000 000 процесора със стари ядра, дето трябва да ги разкарат на всяка цена.
Опита му за Raspberry PI 3 е от това, че е проектирал Raspberry PI 2, Raspberry PI+ и оригиналния Raspberry PI.

https://en.wikipedia.org/wiki/Eben_Upton

Цитат:
and ASIC architect for Broadcom

И е било обратното с чиповете.

Но като за 'трол' надали има значение какво е наистина положението :)

Вто Фев 28, 2017 10:00 am
Профил
Аватар

@@@ написа:
Говорим си празни приказки. Все пак примерно една дънна платка Гигабайт отговаря ли на разните сертификати, които не важат за малината? Ако я сложим да управлява вратата на гаража, може ли да спим спокойно? Или да не е Гигабайт, а Асус.

Ще ме извиняваш, ама говориш като човек, който никога не е вкарвал в производство нещо по законен път. Даже и в БГ вече не е толкова просто, да не говорим ако продаваш на външен пазар. Не просто имаш пропуски, ти хал хабер си нямаш от това как се стига нормативно до пазара.

Не съм против малинката, нито Тони, даже и Дедо не е. Честно казано, даже я ползваме в офиса за дребен развой. Обаче тая аматьорщина дето е повсеместна в БГ е ужасно дразнеща. Затова и падат мостове, палят се сгради и прочие, щото всеки отбира от всичко. А никой не чете... раждащ се знаещи.

Вто Фев 28, 2017 10:32 am
Профил ICQ
Аватар

трябва да се прави разлика между:
(1) компонент - чип, платка, агрегат
(2) изделие
(3) въведено в експлоатация изделие

както и известна дуалност между тях. примерно едно PLC обикновено е (2), като го завинтиш на стената и окабелиш, става (3), но ако го вкараш в някоя машина да я управлява, става (1)

ако си доживял до това, няма нужда от приказки.

Вто Фев 28, 2017 10:51 am
Профил

Я да налеем малко масло в огъня :)

$10 Raspberry Pi Zero W(ireless)

Вто Фев 28, 2017 12:40 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Мдааа .... а мен ме мъчи в тази връзка интересна задачка ... как хем да осатвя резерв по мощност на еидн усилвател, хем да изпозлвам говорители които са над този резерв, и как да не ги запаля ако писача не пуска нормална музика а пусне синусоида ... демек ако динамика няма за сметка на това сигнала е на мах .... вчера едното говорителче запуши, малко му остава да се подпали, но не е добре да се пали особенно с дим :) .. и всичко това без да влагам допълнителни компоненти :D Ще натоваря DSP-то с несвойствени задачи май ...

Системата нали е с активно разделяне? Две или три ленти е?
Отдавна не съм чоплил по ADAU, ама имам спомен че за него имаше модул лимитер. Метни му един, и ако има изход за индикация кога е сработил, сложи някой светодиод докато оживиш и настроиш системата.

Иначе, това е едно от най-веселите неща които може да си спретне човек - да пусне синусоидален суип, с прилична мощност, за тест на ОТ.
И това незабравимо невинно изражение след края на теста, с четящ се в погледа въпрос: Защо изгоряха високите, като има пуснах само 20W? Пък и бяха чистак нови? Дали не са ментета? :D

Вто Фев 28, 2017 1:18 pm
Профил

Ти знаеш ли какви идиотски алармени звуци имаме, верно че са само за 3-4 секунди, ама знам ли дали няма да с еокажат за 10 или 20 по някое време, не мога да вярвам на софтуеристи :) Онзи ден едното запуши от нищо на бюрото, което трябва да проверя защо се случи де, защото усилвателя беше на малко усилване, РС-то не вади повече от 2 V и всичко е сметнато за толкова, 10 W би трябвалод а е максимума, на тези им дават 10 W ... колкото и китайски да са тези 10 W не може за няма и 10 секунди да започне да пуши ... е верно че беше някаква жица, то си е почти като правоъгълен сигнал :)

п.с. лимитер има, ама аз не искам да огранича музикалната мощност, или той е някакъв умен лимитер в който има и време, трябва да разгледам.

Вто Фев 28, 2017 4:52 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Ще ме извиняваш, ама говориш като човек, който никога не е вкарвал в производство нещо по законен път.

Да съм твърдял обратното? Само че темата се превърна в разсъждения по право - какво можело да стане и как ще те осъдят, а изглежда никой не е участвал в подобно дело.

palavrov написа:
Я да налеем малко масло в огъня :)

$10 Raspberry Pi Zero W(ireless)

Добра стъпка. Дано само не е дефицитно като първото Pi Zero "за $5".

Вто Фев 28, 2017 4:59 pm
Профил

мислиш ли че никой не е участвал или предполагаш ? Няма разсъждения по право, има факти които трбява да се вземат в предвид когато започваш да правиш нещо, защото от гаража до щанда има един много дълъг и неприятен път. Днес имах среща с такъв клиент, да не повярваш след толквоа години се появи балканец който да иска развой на нещо и първите му въпроси бяха как стои въпроса със сертификацията ... имал идея да използва малинка, след по малко от минута беше забравил за тази идея.
Когато трбява д анаправиш някакво изделие трбява да съобразиш твърде много неща, а много "производители" не го правят и си мислят че то е като да купиш 1,2,3 да ги сглобиш и да получиш 4 което продаваш. Съвсем в страни от малинката, дали например си представяш до колко финиша на повърхностите, каквито и да са те, може да повлияе дотолкова конструкция и дизайн че д атрябва да направиш всичко от начало ? Това с малинката ми звуши като някои клиенти които казват абе дай да го конструираме пък как ще изглежда ще решим после, или абе какво занчение има какъв ще е цветът или боята :)

Вто Фев 28, 2017 5:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 159 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща