| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 "Понаждане" на разклонителна (конзолна) кутия
Някъде бях гледал преди време (а сега не откривам) удължители за конзолни кутии - завинтват се към оригиналната и я изнасят примерно 20мм напред. Идеята е че има измазани конзолни кутии но пред тях трябва да се сложи 20мм фибран - едната опция е да се разкъртят старите и да се слагат нови (примерно за картон може би). Но се сетих че някъде съм виждал такива "цилиндърчета" - рових на обо, жу вен и подобни общопознати ама не излезе нищо.
|
| Пон Мар 06, 2017 9:43 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Re: "Понаждане" на разклонителна (конзолна) кутия
Изкъртваш и изнасяш напред. С повечко лепило за да стане здраво. Там където има възможност с завиваш с види към стената.
|
| Пон Мар 06, 2017 11:16 pm |
|
 |
|
gicho
|
Ех, това е крайния вариант ако не намеря друго. Искаше ми се да мина лесно...
|
| Пон Мар 06, 2017 11:50 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Преди 10-на години лепих 2см фибран на стена, отвътре. Кутийките за контакти бяха някакви , в тухла. На същия диаметър кутийки им изрязах дъното , остана цилиндър 2 см. Не помня как съм го залепил към фибрана странично - но предполагам с теракол. И може би малко набити леко навътре във фибрана, тоест изрязани са на 17-18 мм. После шпакловка на стената с мрежа и две ръце лепило. Не са мръднали, единият контакт всеки ден се ползва (но много рядко -за шуко). Контактите са турски, тогава бяха качествени.
|
| Вто Мар 07, 2017 12:10 am |
|
 |
|
gicho
|
Мерси за описанието, така го мисля ако не намеря другото - а то е точно цилиндърче 20-тина мм което отзад е предвидено с винтчетата да се хване за старата кутия, а отпред "експортва" нови две дупки. Иначе ще го омажа, няма да се сбърка - всъщност не знам кое ще е по-здраво, но то и фабричните удължители ще е хубаво да се умъртвят с малко лепило.
|
| Вто Мар 07, 2017 10:28 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе вождал съм но не мога да се сетя къде, много вероятно да е към специфичен продукт, може би на легранд. Не използваме такива, това е работа за мазачи 
|
| Вто Мар 07, 2017 10:53 am |
|
 |
|
gicho
|
Копос колин имат такива в каталога, 10 или 24мм (идеални), но не ги намирам по БГ вносителите. Все си мисля че и другаде съм ги гледал, ама не излизат.
|
| Вто Мар 07, 2017 9:30 pm |
|
|