|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Чупи - Купи
Току що мъника взе служебния ми телефон, изтърва го на земята, а там телефона го чакаха прословутите дребни остри камъчета (май го документирам за втори път, първия път беше iPhone). Ако не беше той, щях да съм аз - причината остаряла, счупена калъфка. Една XPERIA Z3 по-малко, дори не мога да я отключа, нито дори и на позвъняване да отговоря. Поне няма нищо безценно, освен снимките може би. Ще се опитам с рестарт. Безумие е да се поправя, или поне не тук - струва колкото нов. Въпроса е CATB30 (относително малък и обикновен), или CATS30 (умен...), и двата с по две SIM карти. Други предложения за телефони които държат на бой (без новата стара Нокия)? iPhone или друг голям Андроид май не ми трябва... п.с. поправих заглавието 
Последна промяна Grubi на Пон Мар 20, 2017 9:11 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Мар 20, 2017 8:18 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Счупи - Купи
Blackberry Passport държи на много бой 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Мар 20, 2017 8:38 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
гледах аз разни със Flir, вече и със спектрометър имало, има и развойни на Moto - но цените не ми харесват, и още повече не ми харесват като знам какво може да им се случи, отново.
Blackberry има само някакъв невъзможно голям модел - Blackberry Priv, аз май ще се върна към стария, класически, малък размер
|
| Пон Мар 20, 2017 8:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе вие в Тази швеция не стига че живеете в Социализъм, ами и телефони не искаш да си купуваш, е как ще просперира светът ако хората не си чупят телефоните  Иначе и аз гледах някакви но никакъв не си купих. Този който си бях харесал се оказа че вече не се продава в Европа .. писна ми да търся и да ровя и се отказах. Но имам едно Soni не знам какво си някакво, 5 годишно но като го вземах беше най-скъпото като модел, та това сони както казах е 5 годишно, верно не съм го засилвал в стена все още, но е изтървано стотици пъти и още е живо, не знам как.
|
| Пон Мар 20, 2017 9:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
 Re: Чупи - Купи
Малкото Sony Ericsson което събрах едно време изхвърлено при техниката, му няма нищо и няма и да му има. Но това голямото му трябваше беше 50см чукване, и не е толкова счупено колкото тъча не работи изобщо и няма начин за отключване, освен да сменя дисплея. Но в интерес на истината дисплея вече беше тръгнал да си ходи с един воал отстрани, след няма и 1.5 година. Аз съм си виновен, но не искам да го ремонтират. По-добре да няма и поща, и нет - тъкмо ще спамя по-малко във форума. п.с. а социализъма да си гледа работата - за по-малко от половин година два пъти вдигат таксата на детската градина, защото сме били самостоятелно училище, не комунално тия червените - не прощават тяхната сметка. но идват избори 
|
| Пон Мар 20, 2017 9:22 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Аз от 2014 съм с Evolveo Q4 и ядове нямам, все още. http://www.evolveo.eu/bg/strongphone-q4
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Пон Мар 20, 2017 9:42 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
|
| Пон Мар 20, 2017 9:54 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Лично неангажиращо мнение - харесай си "нормален" смартфон от сериозна марка (самсунг, лг, апле) и в същата поръчка вземи и сериозен калъф. Имам предвид някакъв "urban armor" или подобия. Недостатък е че според някой "метросексуални"  става грозен. Е, не по-грозен от цитираните кат-ове. Предимство - имаш си нормален телефон на нормална цена. Ако ще ходиш по шведки махаш калъфа и си фешън... Разгледай из нета и тубата има доста клипчета. Ако тръгнеш от модел телефон с някакво IP за защита е по-добре (срещу падане в локва). Слагайки калъфчето си спокоен за счупване при падане. Сега, ако ти трябва да мине друг CAT (с гооолеееми колелета) и да оживее няма да стане. Но по-сериозните моделчета калъфи имат солидни кантове и наистина предпазват добре. Падане със стъклото върху остър камък (особено ако някой е помогнал на земното ускорение) може и да не мине. Но има и разни допълнителни 'bulletproof" предни стъкла и може и да стане - преди време бях гледал подобни многослойни и посред имаха някакви гелове да разпределят енергията. Не че издържат изстрел ами че са направени от такова стъкло. Така де, хвърлям идея, ако не ти допада си знаеш. За мен това е решението последните няколко години - падал е доста по подове и е жив (S4 на самсунг). Да не говорим че "грозотата" дето го прави дебел го прави много удобен за хващане. Моят калъф е на тези - https://urbanarmorgear.com/ надявам се да е бил оригинален по цената. Имаше и някакви "spigen", сигурно има и други.
|
| Пон Мар 20, 2017 10:08 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Въх, китайски маркетинг: И къде са го тествали на изтърване?
|
| Пон Мар 20, 2017 10:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е той ако има MIL най-вероятно и на това отговаря, тези стандарти са хубави, и ако го е взел там, т.е. не просто някой да си го е тествал в китай и да каже че отговаря, значи отговаря, но това не го прави вечен.
|
| Пон Мар 20, 2017 10:24 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз съм фен на самсунг. Навремето бях с един уиндоуски от ХТЦ. Много готино работеше ама не ставаше за интернет. Имаше страхотни апове за уиндоус. За съжаление повечето ги няма за андроид. До скоро бях със самсунг S5. Уникално добър телефон. Водоустойчив и издържа много. Бърз процесор. Хубава камера. УСБ ОТГ, ХДМИ, УСБ3.0 и още доста екстри. Можеш да му спреш всичките лайв простотии, тракинги, войс асистанти и т.н. и батерията почва да кара по 5 дена с браузване и чатене. Най-много харчи дисплея щото е олед. ФУЛ-ХД. Отскоро съм със самсунг S7 едж. Еджа е красив но страшно неудобен за писане на текст. Има разни хитри функцийки. Като желязо е още по-добър. Пак е водоустойчив. Новия андроид е по-дървен от стария. Вградените програми са по-гадни. Браузара е по-кофти. Не можеш да спреш част от глупостите. Има страхотна камера която снима страхотно на тъмно. По-малко пиксели има от 5-ицата но автофокуса е по-бърз и на тъмно снима по-добре. Дисплея е 2500х1400. Приблизително. Приятно се чете на него и се разглеждат неща с добър детайл. Айфоните имат няколко основни недостатъка. Първо са несъвместими с целия останал свят различен от техния. Желязото им е по-кофти от самсунга. Дисплея е в пъти по-зле. Те продават услуга а не желязо. Предимството е, че имат хубави апове в маркета дето ги няма за андроид. Или да ги има за андроид - андроидските са скопени. Няма начин да забраниш следенето, слушането и т.н. Този телефон е правен за тъпи американски кифли и за да успееш да го използваш трябва да си с техния коефициент на интелигентност. Аз успях да изкарам с айфон4с точно 1 ден. КАТ-овете само дават вид на здрави. Отварял съм няколко пъти. Пукат се платки, пълнят се с боклук, прекъсват им говорителите. Не познавам човек доволен от кат. Доста колеги край мен ги пробваха и се отказаха от тях. Ако сега трябваше да си купя телефон бих си взел Самсунг S5. Или S7 но не едж. Струват си парите сравнени с всичко останало на пазара.
П.П. И аз не вярвам, че отговаря на МИЛ китайския
|
| Пон Мар 20, 2017 10:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Никакви изисквания за красота, колкото по-грозен, по-добре - още по-малко фешън и сакън, никакви шведки - те са само за гледане. Добра камера, светкавица и фенерче ще са ми само в полза. Всякакво разглобяване, възможност за свързване към външния свят също. Мисля, че е ако е от "умните" ще е Андроид, но и аз забелязах колко грозни станаха нещата с последния ъпдейт.
Блазни ми опцията с две SIM карти, защото втория телефон ще го забравя. Но пък ако изгубя единия, винаги втория е по-вероятно да остане.
Няма нужда да е екстремно здрав, аз съм си виновен - калъфката беше пред умиране, и нямаше фолио на предния панел. Тотално неспазване на правилата за безопасност. Успокоявам се, че дисплея и така беше тръгнал.
Може и да го оправя сега, за да си спестя куп главоболия.
|
| Пон Мар 20, 2017 10:48 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
ХиХи. Баща ми преди няколко седмици си изтърва "водоустойчивия" самсунг xcover във вода и ... телефона се брикна тотално. Сега се е загледал във A5. Честно казано и на мене ми хареса талафончето. А А4 е и 4 инчово. И аз съм на мнение за някой модел от средния клас на някоя от марките. Моя фаворит по принцип са HTC обаче. Само че аз съм с 5 инчова тухла, щото миналата година като го купувах само той отговаряше на всички други целеви параметри. От смарт CAT-a стой на далече (не тоя с flir-а - за него не съм се интересувал) ама другия е боклук - бях се насочил към него ама като прочетох предимно критики из нета и се отказах. За тоя с флир-а бих се замислил ако ми го купят служебно между другото, че напоследък много взеха да ме ползват за ел-аджия 
|
| Пон Мар 20, 2017 10:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Добре де, аз още си ходя с дъртото и евтинджос ZTE в джоба: тип Нокиа с фенерче, с две СИМ, има си плеъри ама не ги ползвам, камерата му е достатъчна за да снимам етикет или да видя дали дистанционното работи, а радиото бачка без проблем само на говорител. Онзи същият, който като нов престоя 5-10мин в "брилянтин"-а на профи миячка за чинии и после го мих на чешмата. Пък грамофонът ми има карта само за интернет и си стои в калъвка в чантичката ми освен ако не го забравя в къщи. П.С.: ама как говорите с ухо залепено на тъч?! 
|
| Пон Мар 20, 2017 11:14 pm |
|
 |
|
Pif
|
|
| Пон Мар 20, 2017 11:25 pm |
|