Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Литература за C за програмиране на ATMEL-ски контролери 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Литература за C за програмиране на ATMEL-ски контролери
Аммм трябва ми някаква електронна книга или нещо подобно за обяснение на основни инструкции, декларации, типове данни, кратки алгоритми и обяснения за програмиране на C на микроконтролери.... в моя случай на AVR-ки...имам някакаква представа за общите неща но някой работи искам да ми се доразяснят...проблема ми не е да зема готов source и да го разбера, а че искам да напиша нещо вярно и сам като знам всяка инструкция за какво служи и т.н. ... ако мога да получа нещо максимално изчерпателно и добре написано ще съм адски благодарен :)

Мерси предварително !

Пон Мар 13, 2006 3:15 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Programming_And_Customizing_The_Avr_Microcontroller-Lrn_MAZ
някаде из форума я има за сваляне

Пон Мар 13, 2006 4:29 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Това ,което търсиш зависи от конкретния продукт ,който ще ползваш.Общо взето нещата са принципно еднакви,но има и неща които са различни в различните С-та.Може да четеш и от С което не е конкретно за AVR,а пимерно за PIC.Аз лично ползвам CodeVisionAVR,но по отношение на описанието и това, което ти искаш да научиш не е направен добре.Това което ти препоръчвам е написано на много достъпен език с примери като за хора които нямат представа от С.(стига да си добре с английския).Описанието е за PIC но за AVR е почти същото.Чети примерно описанието на
CodeVisionAVR и ако не ти стане ясно чети от това което трябва да си смъкнеш от този линк http://www.fored.co.uk/html/LearnC.zip .Аз лично преди пишех на асемблер ,но това страшно ми помогна да схвана общите неща в С-то.Сега от скоро започнах да пиша и програми на С за AVR,направих доста неща ,разбира се и с помощта на колегите от форума за което им благодаря.

Пон Мар 13, 2006 4:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]