Отговори на тема  [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Следваща
Изработка на платка в домашни условия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Изработка на платка в домашни условия
Хора, паус не сте ли виждали? Във всяка книжарница има.

Сря Мар 29, 2017 10:33 pm
Профил ICQ

И аз имам, не знам дали става, бих пробвал, само да не го намачка принтера ме е страх.

Сря Мар 29, 2017 10:45 pm
Профил
Аватар

Е аз само паус ползвам. С малко магия описана на страница Х в тая тема става порядъчно добре. Ама преди два-три месеца на една много изкълчена платка изкривяването на принтера (по точно свиване по дължина на печата) ми разказа играта после при събирането на платките.

п.п. Досега паус не ми е мачкал. То по вероятно хартия да смачка, отколкото паус.

Сря Мар 29, 2017 10:52 pm
Профил ICQ

Ами този моя HP p1102 се оказа, че печата доста точно, е то SO8 не е кой знае какъв чип, та без корекции откъм Protel-а , от първия път стана. Макар, че се бях настроил психически да правя проби...

Сря Мар 29, 2017 11:00 pm
Профил

slav4o.com написа:
Ами този моя HP p1102 се оказа, че печата доста точно, е то SO8 не е кой знае какъв чип, та без корекции откъм Protel-а , от първия път стана. Макар, че се бях настроил психически да правя проби...

Проблема с пауса е че малко се "разтяга" от нагряването на принтера. Ама то и фолиото се разтяга. И хартията и тя. Няма да го набръчка. Пък и ако те е страх от едно набръчкване по-добре изобщо не ползвай принтер.

Чет Мар 30, 2017 11:22 am
Профил ICQ
Аватар

За загряването от принтера: преди няколко години си взех за сто и малко лева Xerox Phaser 3010 по нискотемпературна технология , бях писал и тук, ама не ми се търси.
Направих му проба с гланциран лист от списание и не особено чиста платка и според мен се получи прилично, но до правене на платки така и не стигнах.
Оттогава жената направо изтормози добичето, но то продължава да върши работа. Презареждането на тонера за 3000 копия (или 5000?) ми излиза 45лв в махленското магазинче.
Гледам, че сега за стотина лева се намира Phaser 3020, т.е. с WiFi и смятам да взема един, а старият да ходи в училището на жената.

Чет Мар 30, 2017 11:48 am
Профил
Ранг: Минаващ

Кое му е нискотемпературното на Xerox Phaser 3010 ? Може би отсъствието на вентилатор за охлаждане? Иначе като изкара десетина листа последователно и се напича бетер ютия. Имах ги няколко броя и накрая ми идеше да ги нацепя с брадвата - някаква-си хуйовина, дето остъргвала тонера от барабана се била износвала и понеже била консуматив (!) според продавача, за нея гаранцията не важи, само дето смяната продължава месец и струва колкото половината принтер. Мерси, нема нужда.

Чет Мар 30, 2017 8:25 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

kombainer написа:
Кое му е нискотемпературното на Xerox Phaser 3010 ? Може би отсъствието на вентилатор за охлаждане? Иначе като изкара десетина листа последователно и се напича бетер ютия. Имах ги няколко броя и накрая ми идеше да ги нацепя с брадвата - някаква-си хуйовина, дето остъргвала тонера от барабана се била износвала и понеже била консуматив (!) според продавача, за нея гаранцията не важи, само дето смяната продължава месец и струва колкото половината принтер. Мерси, нема нужда.

С риск темата да тръгне в друга посока, ще ти кажа, че не си прав, а и на продавача не му е стискало да ти го каже- ползваш принтерите не по предназначение.
Xerox Phaser 3010 е изцяло ДОМАШНО ориентиран модел и не е предназначен за документно-издателска дейност. От производителя са сметнали принтера да издържа около 30000 копия, което се равнява на 15-16 страници на ДЕН за 5 (пет) години. Мислиш ли, че същия този производител не е предвидил защита от такива, които все искат да минат по-тънко в офиса, използвайки домашен принтер?

Чет Мар 30, 2017 9:20 pm
Профил

Аз още преди да ги накупувам тези притнери от Технополис, бях наясно, че има измама, щото там на етикета пишеше, че месечното нотоварване е 30000 копия, смешна работа, тия си бяха направо за съдене, ама не ми се занимаваше с помиярщина, най-много накрая да уволнят някоя полуграмотна кака, която е объркала нещо там...
Иначе забелязах, че като се зареди с по-активен тонер, отпечатъкът става толкова плътен, че чак релефен, като се прекара пръст по листа и се усеща грапаво. Това е идеално за правене на платки.

Чет Мар 30, 2017 9:46 pm
Профил
Аватар

И к'во ся: само аз съм случил на читав принтер?!

Чет Мар 30, 2017 9:49 pm
Профил

bongo_x2 написа:
И к'во ся: само аз съм случил на читав принтер?!

Да, за платки е бижу, ама иначе е доста крехка машинка, не го оставяй в ръцете на жената :)

Чет Мар 30, 2017 10:13 pm
Профил

Като ви чета писаниците за тоя принтер и направо ме отказахте да си хврълям стария hp1010..
А относно оная простотия дето зачиствала тонер - нож му се вика и си се сменя през няколко зареждания.
bongo_x2 написа:
Презареждането на тонера за 3000 копия (или 5000?) ми излиза 45лв в махленското магазинче.

На мен тази цена ми се вижда като жив обир или като цена за не оригнална касета.

Чет Мар 30, 2017 10:39 pm
Профил
Аватар

Мии аз всъщност за жената го купих. В началото тя харчеше по 4-5 пакета хартия на месец, сега около един. И к'во да му икономисвам за стотина лева?! Той човекот с тонера, който пълни "кутийката" и сменя чипа за 45лв, искаше да почисти и барабана след толкова копия, пък аз му казах "Да, бе!".

Чет Мар 30, 2017 11:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

michev написа:
Като ви чета писаниците за тоя принтер и направо ме отказахте да си хврълям стария hp1010..
А относно оная простотия дето зачиствала тонер - нож му се вика и си се сменя през няколко зареждания.
bongo_x2 написа:
Презареждането на тонера за 3000 копия (или 5000?) ми излиза 45лв в махленското магазинче.

На мен тази цена ми се вижда като жив обир или като цена за не оригнална касета.

Свиркай, като се наканиш да го хвърляш, събирам ги такива. Само от време на време на някой му се къса тефлоновата ролка на печката. Иначе са железни, голяма касета, слагаш го и работи...

Пет Мар 31, 2017 11:17 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Студено пренасяне на тонер..Спирт:ацетон - 8:3.

Нед Апр 02, 2017 12:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Следваща