Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Почивки за пенсионери и малки деца 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Почивки за пенсионери и малки деца
Някой ходил ли е наскоро на почивка/санаториум Сандански, Велинград, Хисар, Вършец?

Става дума за почивка баба, деди и внуче, може и аз да дам накъсо за известно време.

Пет Мар 31, 2017 10:21 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Почивки за пенсионери и малки деца
Ми аз съм ходил, ама се лекувах със спирт :)
Като цяло частните хотелчета на всичките места биват. За държавните санаториуми не мога да дам мнение.

Пет Мар 31, 2017 11:21 am
Профил ICQ
Аватар

не държа да са държавни, само да е спокойно
друго място и друго място за наливане ,:)

Пет Мар 31, 2017 12:40 pm
Профил

Аз последно бях в Хисар в един хотел C Comfort. Добре беше. Единственото е, че няма ресторант в хотела, но можеш да поръчаш да ти доставят храна ако искаш да хапнеш на място.

Пет Мар 31, 2017 1:55 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Ако отидат през седмицата е спокойно на много места. Поне с такива впечатления съм останал.

Пет Мар 31, 2017 4:12 pm
Профил

дел ...

Последна промяна ToHu на Пет Мар 31, 2017 7:42 pm, променена общо 1 път

Пет Мар 31, 2017 5:14 pm
Профил

Кажи сега за кога говориш и ще ти кажа.
Ако е за лятото, бих ти препоръчал хотел Хисар в Хисар, това е старият голям комунистически хотел, в момента е "реставриран" и не е никак лош, особенно новото крило, то там де, другото не ти го препоръчвам. Има много басейни, топли са и за лятото е екстра. За пролет, зима, есен не, защото има само един вътрешен, голям и студен. Има много зеленина, има и какво да с еправи в хисар, може да огледат римските останки, наоколо има интересни винарни ако искат да пообиколят, не да с енапиват а да дегустират, наблизо е ... а де .. калофер, тъкмо като за малкия да научи малко история, има и други интерсни неща.

Втори вариант, Велинград, хотел Гранд Хотел Велинград. Хотела е що годе хубав, има хубаво спа, има подходящ басейн за дечковци вътрешен и топъл, на спокойно място иняма джангър. Става целогодишно. Кухмята малко позападна, но на 5 мин имаш два ресторанта, единия Том и Нези доста приличен като за Велинград а и не само. Наоколо има какво да се гледа, наблизо в едно селце забравих му името, наскоро направиха интересно малко музейче, има макет на мамът 1:1 и не изглежда зле, разбира се батак, има музай, пак малко история може да понаучи малкия, също така до юндола мота да се разходят .. става.

Вариант 3, Сандански Парк Хотел Пирин, също не е лошо, хотела е добър, може би е малко скъпичък, ама ти идваш от социалистическа Швеция, какво да те мислим. Басейните като ходих бяха топли, надявам се и сега да са така. Има не лошо спа, сега там за ходене не знам. Имаш само сандански, ако са с кола разбира се има какво, мелник, рожен, а защо не и Рилския манастир на отиване или връщане.

Вариант 4, не е най-пропоръчвания но , Кюстендил, хмм мисля че беше Стримон Гардън, до балнео лецебния център се намира, това е що годе единственият читав там. Хотела не е лош, последно като съм ходил имаше учудващо добра кухня. Спато е мъничко но не е лошо, става за деца. Има и хубави малки термални басейнчета 4, като ендото е доста топло. Водата е доста минерализирана, не става да киснеш цял ден в тия малките, за големия вече не помня.
Стаите са доста прилични, да не кажа луксозни, или поне бяха. Но там последно съм ходил преди 7 години, така че може да ми е много аут оф дейт информацията.

И ..горе долу това ... друго не се сещам. И във велинград и в Хисар има и други хотели .. въпрос на вкус, казало кучето и .... Между другото има някакъв нов във велинград, не се сещам име, то много нови има де, който го хвалят но не съм ходил. Иначе там може и на Макси Велинград, обаче обстановката е много странна, спато е добро, храната средна работа, да не кажа под средна, а дизайна е малоумно кичозен с смесени несъвместими стилове .. абе макси ...

Сега и друго ми излиза в главата, Рио Правец, не е лош хотела, спато е добро ама за възрастни, за деца май нямаше хубав басейн, иначе има и масажи и процедури, за бабата и дядото може да е екстра. Има много зеленина и къде да тича малкото ...

Пет Мар 31, 2017 5:15 pm
Профил
Аватар

Благодаря, може да затриеш дублирания пост.
Ами може би юни/юли или нещо такова. Или септември.

Пет Мар 31, 2017 6:38 pm
Профил

Преди години често ходехме в почивната станция на министерски съвет във Велинград. Не знам дали още я има и как е, но за стари хора мисля че много ще им хареса. Ще ги върне в спомените поне 50г. назад ;-)
Имаше някаква козметична модернизация, но с мраморите стил БКП и плочките в басейна... Но пък огромно, имаше двор с трева да тичат децата, голям топъл и закрит басейн нещо средно между ресторант и стол. Уж ресторант, ама обстановката а и цените напомнят едновремешните столове. Голяма вратна пържола с яйце отгоре и с гарнитура беше под 4лв.. тва преди 10-на години ;-)

едит: тройка кебапчета 1.49 http://btvnovinite.bg/article/123104122 ... menta.html

Пет Мар 31, 2017 6:52 pm
Профил
Аватар

трябва да се обадя, телефона го има в БГ мама :)
+35935950030, тва уж било на Народнот събрание във Велинград, незнам на Министерски съвет дали е отделно
Но събирам и другите идеи, и тия дни ще проуча.

Пет Мар 31, 2017 9:18 pm
Профил

Нямам представа кой е този, бившата резиденция във Велинград, сега хотел Двореца беше много западнал по едно време. Преди 15-на години ходехме основно там, след това спряхме. Скоро му правиха ремонт но не знам какво се е получило. И преди имаше малко Спа и малък басейн, предполагам и сега е така.

Съб Апр 01, 2017 1:24 am
Профил

Вчера се върнах от Хисаря. Бяхме в Аугуста, но не знам дали да ти го препоръчвам. Голям е, бивш соц е, 560 стаи в две сгради. Малки са (стаите), баните са доста добре реновирани, има вана и т.н. Но са малко квадрати. Не знам, за мен е странна венецианска стуко мазилка на соц стълбище :-)
Има приличен вътрешен басейн, детския го измерих на 33 градуса, големия беше доста надолу - сума ти и пенсионери се бяха пльокнали в детския - големия им бил студен, джакузито им било горещо 8O
Както и да е, готиното е че има вътре водна пързалка и децата много я уважават. Има много спа, но го играя малко шмекери - за пръв път попадам на "спа" хотел без халати, по-точно халатите се плащат отделно на рецепция по 5 кинта. Сигурно така борят цена - 88 лв им е двойната стая. Ресторантът е голям но не много качествен - поне има прилична закуска. Има хубав външен басейн но не работеше още - макар че явно се гласяха в близките дни да го подкарват.
Хотел Хисар е точно до него - добре изглежда, по-скъп е (двойна излизаше към 300лв за две нощувки), скоро ще го пробваме и него. C Comfort-ът беше първото, което ми хвана окото из букинга, но нямаше места за нашите дати. Ако не бъркам е на другия край на града, доста близо до центъра.
Видях че в града има минерален плаж, което за лятото е добра оферта също.
Не мога да препоръчам хотел, но с две ръце препоръчвам град от изброените - Хисаря. Много паркове, ужасно спокойно и уредено - колело, ролери, кънки, разходки - има място за всичко.
За мен има и друг бонус - има поне няколко доста добри ресторанта, което ми е задължителен критерий за качествен курорт.
Ако търсиш по-икономично (щото бабите като видят 150лв/вечер и вдигат кръвното, независимо кой ги плаща :) ) има и разни други оферти - гледахме някакво хотелче наблизо на 65лв, има си басейн вътрешен. Но за лятото ти трябва нещо с голям външен, с две думи аквапарт.
Велинград, Шипково ми идват малко затънтени. Те моите хора не са по дивите разходки и може това да е причината.
Другото, което не си споменал, е Старазагорски минерални бани. Миналата година ходихме зимата, конкретния хотел нямаше минерална вода, но имаше голям и спокоен, топъл и добре обезвлажнен басейн. В аугустата не знам от водата ли, но дъното на басейна е малко хлъзгаво :wink: Имат робот за чистене, но не ги видях да го ползват.
Та хотелчето в Старозагорски ме спечели с кухнята - бих се върнал там само заради това. Природата е доста близка на това в Хисаря, и Павал баня може би. Но пак е по-скоро към дивите разходни из горите. Докато в Хисяря из парковете ще да е по-спокойно за бабите - ако те наглеждат децата.

Пон Апр 03, 2017 3:20 pm
Профил

В Хисаря жената ме води няколко пъти в Сана СПА - става, то затова и повтаряме. Не е много голям, стаите са достатъчно комфортни, децата са доволни от басейни-масейни, аз пък от сауната. Рестораната е ОК.

http://sanaspahotels.bg/

Пон Апр 03, 2017 5:30 pm
Профил
Аватар

Брей, не съм се връщал в Хисар от дете - май ще ме спечелите за там.

п.с. на тия Санаспа - излизат някакви номера на полета, вместо надписи. Нещо със страницата :)

Пон Апр 03, 2017 6:43 pm
Профил
Аватар

мдаа времето е топло и приятно, има човек къде да се разхожда - тази сутрин стигнах от едната циганска махала до другата
гьолове с риба, коне, кокошки, гълъби, котки, почти никакви кучета. СВЕТУЛКИ!!!, БРЪМБАР РОГАЧ!!!,
спомени. сградата на ДСК, с почивната станция още са там.
хората поздравяват в 6.30 сутринта на добро утро. можеш да се разхождаш до никое време с децата по улицата нощем.
Ауди Q7 спазва ограничението от 30км сутрин в 7!!! (без да има полицаи или камери наоколо)
хотела опитва да хитрее на дребно, хляба и пържените картофите са отврат, скарата бива
оставих хлапето да се разхожда с други хлапета и семейството им (без много да се притеснявам, и без да ги познавам много)
от два работни дни - имам два с авиошоу, миг29ките летят, учат се и правят фигури над хисар. започвам да си припомням Добрич от време оно.
в откриятия басейн има вода, даже ни пуснаха
в закрития тавана оше не е паднал, относително чисто е
вчера свряха семействата с деца на малките маси, заради конференция на геодезисти - добре че не беше конференция на БСП, като в Плевен

изобщо мила родна картинка
вдругиден съм на семинар на солитрон, има и няколко съфорумци с които се уговорихме за бира/лимонада

Вто Юни 06, 2017 10:48 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща