|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:53 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
SHPEKA
Ранг: Минаващ
|
 COM порт.
Някой дали знае как се борави с ком порта на Visual C++, по-точно ме интересува как да подавам rxd,cts......
|
| Вто Мар 14, 2006 2:53 pm |
|
 |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
Ако искаш да пишеш програми (за Windows), които ползват COM-а трябва МНОГО добре да се запознаеш с API -тата, като CreateFile, WriteFile, ReadFile, SetCommMask, WaitCommEvent.... има още ама като се ровиш из тези ще попаднеш и на другите. Важна е и една struct в Win - a DCB - device control block, там се правят повечето настройки за COM порта.
На www.programmersheaven.com имаше разни готови класове и примерчета.
_________________ LDAA
|
| Вто Мар 14, 2006 3:30 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Е чакаи ... при Visual C++ няма ли ActivX компонент за COM порта ? ... С тях се работи супер лесно ... поне в BCB ...
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Вто Мар 14, 2006 3:35 pm |
|
 |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
Има ActiveX ама той е за VB. Аз съм го пускал и с VC6 но нещо не работи както трябва. Повечето от функциите изобщо ги няма. Най - лесно е да се работи с VB, но аз понеже много го мразя и не го ползвам ами си карам с WinApi - тата и BCB6. Има разни компоненти и за Delphi, които най-вероятно ще тръгнат и с Builder-a. Api-тата не са толкова трудни за ползване, щом веднъж им свикнеш. Поне за мене най - трудно ми беше с малоумния и безмислено труден и тъп начин по който е реализиаран multithreading - a в Windows. Никаквa смислена документация и примери. Под Linux става толкова по - елегантно (лесно).
_________________ LDAA
|
| Вто Мар 14, 2006 5:04 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
@SHPEKA
Ако искаш да манипулираш/четеш пиновете ,ще те светна ама за прекъсванията не ме тормози 
|
| Вто Мар 14, 2006 8:42 pm |
|
 |
|
SHPEKA
Ранг: Минаващ
|
|
| Вто Мар 14, 2006 10:42 pm |
|
 |