Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бензинов генератор на ток 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Бензинов генератор на ток
Някой знае ли алтернатива за този модел, може и по-мощен и с по-голям резервоар, ако е сделан в България още по-добре. Идеята е да се върже към него помпа за подземна вода и осветление, а с по-мощен генератор евентуално и ел-котлон.

Изображение

Пет Апр 07, 2017 10:26 pm
Профил WWW

Мнение Re: Бензинов генератор на ток
Ми то има и бензинови помпи, зависи колко е подземна водата. Повечето сделани тука са ужасни китайци. Ел. котлона не мое ли да го замените с газов, по-икономично и удобно.

Съб Апр 08, 2017 12:34 am
Профил
Аватар

Да газовия котлон е добра идея, така ще процедираме. А помпата доколкото разбрах вече я има и е само на ток. Водата се вади от 50м, после се нагрява посредством слзнчева енергия, кога има, кога няма ... аз съм фен на студените душове така или иначе :) но може и един малък поточен нагревател да се сложи

Съб Апр 08, 2017 1:07 am
Профил WWW

Тва чудо колко време ще трябва да работи. Леле проточен бойлер на агрегат, що не се замислите за некой дизел, много сте по на сметка от бензина.

Съб Апр 08, 2017 2:42 am
Профил

Купи си малък дизел, защо ти е бензин. Има малки хонди но са по 2 kW. Като цяло на бензин не е много икономично.

Съб Апр 08, 2017 3:00 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Бензина има предимства пре дизела за генератор: има китове с които бензинов двигател може да се направи да работи с LPG и особено ако е в затоврено помещение това е единственият вариант.
Отделно да топлиш вода с проточен бойлер захранван от генератор е меко казано тъпо. има много решения с LPG, бензин или дори дизел. Погледни какво ползват разни каравани, там масово всичко бачка на LPG - опопление, бойлер. Генератор се пуска рядко

Съб Апр 08, 2017 5:01 pm
Профил

.Топленето си е топлене, там най-добре директно. За генератор газ, бензин все тая според мен. Имаме RV, генератора е дизел, има малък стърлинг 2 kw на газ, топленето е на газ. Има и инвертор да можеш да караш на батерии. На ток е само климатика, пералнята и микровълновата. Да генерираш ток за да топиш вода не е много ефективно.

Нед Апр 09, 2017 5:04 pm
Профил

Това със стърлинга доста интересно. Последния комерсиален стърлинг за който знам е на филипс от 60-те години. Я дай малко инфо. Къде може да се купи таквоз нещо?

Пон Апр 10, 2017 12:21 am
Профил

Хм, ще трябва да го погледна какво беше като марка. Иначе интересно е, нещи като настолен UPS, аз първо помислих че е горивна клетка. Иначе стрълинги преди време бях гледал на едни слънчеви генератори с рефлектор, по 25 квт ако не ме лъже паметта.

Пон Апр 10, 2017 1:25 am
Профил
Аватар

Основно защото е за кратко, 3-4 месеца, докато прекарат тока, а бензина е по-достъпен от газта. Малко хамалогия е вярно, но някак си ми се струва по-удобно като решение. Иначе на дизел ги гледах, изкарват час-два повече със същия обем резервоар, но цените почват от 4000е нагоре, а бюджета е макс 1500е. Така и не разбрах от къде идва значителната разлика в цената.

Пон Апр 10, 2017 2:12 am
Профил WWW

От двигателя, но не може да е такава. 4к евро трябва да е по-голяма мощност ми се струва. Малък генератор около 2 кв има не лоши ма Хонда, но си е малко, не мисля, че ще устиска на нещо за топлене на вода.

Пон Апр 10, 2017 9:21 am
Профил

Дизела гори по-бавно и при по-ниска температура. От там имаш по-малко износване на детайлите.
Когато един генератор го напрегнеш на пълна мощност му съкращаваш живота драстично. Разбирай около 100 пъти.
По клетките на мобилните оператори имат 35 киловатови генератори от които черпят 2 киловата най-много. Маслото е в отделен резервоар под генератора и е 100 литра. Горивото е 2 тона което дава 40-45 дни между зарежданията. Все пак това работи 365 дни в годината без спиране. И то години наред.
Един двигател на пълна мощност може да работи няколко стотин часа. На празен ход десетки хиляди. Дори стотици хиляди. Всичко зависи как е сметнат двигателя. При мотоциклетите от 1000 кубика вадят 200 коня. При колите от 1000 кубика вадят под 50 коня.

Пон Апр 10, 2017 11:10 am
Профил

Pif написа:
..При мотоциклетите от 1000 кубика вадят 200 коня. При колите от 1000 кубика вадят под 50 коня.

Може да потърсим корелация между средния живот на мотора и този на мотоциклетиста :)

Пон Апр 10, 2017 11:13 am
Профил
Аватар

Pif написа:
...При мотоциклетите от 1000 кубика вадят 200 коня. При колите от 1000 кубика вадят под 50 коня.

А всъщност, по-важно е какъв е въртящият момент, и как е разпределен спрямо работните обороти.
Конете са за пред кафето... :D

Пон Апр 10, 2017 11:53 am
Профил
Аватар

бюджетните китайски ментета са копия на някаква хонда.
ако имаш ресурс да си играеш, вземаш менте, разглобяваш го на пружинки, сменяш каквото намериш с чаркове от хонда (най-вече сегменти, платна за помпата, жигльори и някой друг лагер и пружинка) и това става почти надеждна машинка. това го правих в Холандия, ама там магазини за трактори и косачки има във всяко село и продават оригинални ремонтни комплекти на Хонда. в съседното село имаше магазин, колкото тукашния Практикер, в който продаваха от гайки до трактори. тука нямам идея къде и на кого можеш да вярваш.

ако наистина е само за 3-4 месеца, не се заигравай особено. ама дали тия 4 месеца няма да се проточат до 2 години?

Пон Апр 10, 2017 12:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща