Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Идеи за разпродажба на неща 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Идеи за разпродажба на неща
В цивилизованите страни хората си плащат за да се оттървът от технологичния скрап. Аз също съм израстнал във времена на нямане и ценя нещата. Сега има изобилие от информация и от материали. По магазините има всичко и е без пари. Остава сантименталната стойност в нещата. Така, че някой колекционер който може да се зарадва на нещо колекционерско. Навремето събирахме платки за да си сваляме части а сега изхвърляме части защото са запоявани или защото имаме по 1-2 бройки и няма къде да ги държим и е по-лесно да купим нови отколото да намерим старите.
Пусни снимки дори и без описание и ако някой си хареса нещо - ще пита.
За скрап-а в Горубляне е Емо-Доктора. Той извлича ценни метали от всякаква стара електроника. И дава някакви смешни пари за някакви неща.
Въпроса е каква е твоята цел. Да изкараш пари, да се оттървеш от боклука, да е полезен на някой или да не ти е гадно, че неща които си събирал и ценил не искаш да изхвърляш. Също и въпроса колко от времето си си готов да дадеш за да изпълниш тази цел.

Пет Апр 21, 2017 10:07 am
Профил

Не знам дали има смисъл да се носят до бг, но в случай че трябва транспорт мога да направя реклама на Габиели. Пичовете са много точни, само им дадох данните за единия от търговете, ония отидоха, опаковаха и вдигнага нещата (60-70 кила) само срещу 10 лири. При това без да ме занимават изобщо, т.е. сами си уреждаха пропуски и тем подобни бюрокрации.

Пет Апр 21, 2017 11:20 am
Профил

10 лири ? .... това сериозно ли ?

Пет Апр 21, 2017 11:59 am
Профил

Да, толкова им е тарифата в рамките на М25 - www.uktobg.com

и толкова ми взеха, въпреки че в моя случай имаше и доста други неща, не просто да отидат до адреса. Само кашона от дебел картон и пукащото фолио дето са сложили ако трябваше да си ги плащам щяха да им излязат много повече. Аз преди поръчката им казах да фактурират всичко, ама нямаше една стотинка над тарифите им.
И познатите ми дето ми го препоръчаха и те са супер доволни. Единствено в налачалото може да се шашнеш, че хич ги няма в кореспонденцията. Нито по телефона им се приказва, нито по мейл. Изглежда все едно си говориш с куриер докато той товари нещо (то може и така да е било). Няма учтивости... само едно "разбрано" и толкоз! Чак се бях притеснил тия взеха ли ми поръчката и кога ще се обадят да питат за подробности... и докато се чудех нещата бяха вече дошли ;-)

Пет Апр 21, 2017 12:25 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

+ тарифата за килограм, да не се забравя.

Иначе услугата им е "вземане на личен багаж от Лондон" и е посочената цена + цената за килограм стока.

Тях не ги бърка общо взето какво и от къде вземат...имат си тарифи хората.

Иначе са точни. Ако се обадиш по телефона са по-отзивчиви. Ако им пишеш и се обадиш знаят за какво става дума, т.е. четат мейлите ( и макар само "ОК" да отговарят ) изпълняват.

Пет Апр 21, 2017 1:20 pm
Профил

Quadro написа:
+ тарифата за килограм, да не се забравя.

Мда на сайта им така пише, т.е. 10 лири е до 15 кила от там нагоре е £1/кг. Обаче сега проверих, за цялото удоволствие на мен са ми взели 152лв. за 64кг. Което не знам как трябва да се тълкува - дали 2лв/кг + 10лири за вземане или £1/кг + безплатно вземане ;-)

Пет Апр 21, 2017 1:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2