Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Проблем с Вин7 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Проблем с Вин7
Отскоро съм със 7 , прави следната фатка. Пиша в тхт файл , скаип , даже и докато пиша поста сега - изчезва маркера , избледнява текста , сякаш съм цъкнал с мишока долу в полето на задачите. И това го прави на период 10-20 с. , тия дни взе и да 'деконектва' чат/пат към рутъра с нета. Имам Авира като антивирус , сканирахме и с още нещо(забравих кво беше) ,тц вируси. Хм , сега пуснах авирата да изчопли диска , нищо не намери , обаче този ефект изчезна... Баси...

Вто Май 09, 2017 10:21 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Проблем с Вин7
Не става ясно като го прави това "забива" ли компютъра? За начало може да тестваш диск и памет.

Вто Май 09, 2017 11:22 am
Профил
Аватар

А докато го прави - диска чегърта ли? :) Сменяй го, докато е време.

Вто Май 09, 2017 1:02 pm
Профил
Аватар

А бе хвърлям боб, но аз първо бих пробвал с друга клавиатура, особено пък ако става дума за лаптоп.

Вто Май 09, 2017 1:06 pm
Профил

За 7 не знам, но на 10-ката на жената положенито е отчайващо, тъч пада не работи, с външна мишка работи полвинчато, а АЛТ-ТАБ въобщене е това което си мислите, каквото и да си мислите :) стана от веднъж, явно драйверски проблем, и е така вече година, как има нерви да работи така не знам, аз да го бях разпарчетосал още втория ден, но така и не намира време да и го преинстална.

Вто Май 09, 2017 1:18 pm
Профил

mitko_el написа:
Отскоро съм със 7 , прави следната фатка...

А като го преинсталираш пак ли така прави?

Вто Май 09, 2017 10:39 pm
Профил

Компа е 'нов' стационарен Lenovo (на няколко месеца) .
Както писах в първия пост : пуснах авирата да изчопли диска , нищо не намери , обаче този ефект изчезна.
Цял ден е бачкал , не прави такива въртели. Както казват: По мн. начини може да се направи бъркотия, но за да е пълна, непременно трябва компютър...

Вто Май 09, 2017 10:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Да не би Авирата да е пущала тъпи съобщения? Те се самоскриват след няколко секунди.
Аз за Real Time AV ръгам нещо облачно, че е по-леко и по-малко чагърта, напр. Panda или Comodo Cloud Antivirus като препоръчвам второто.
Зареди си Malwarebytes free и при инсталирането откажи всякакви промоции за Real Time, после го пусни да видидим той какво ще каже.
Ако решиш да махаш Авирата - само чрез Revo Uninstaller, иначе ще ти остави една камара глупости.
То затова в самото начало ръгам Comodo Programs Manager и после инсталирам/премахвам през него без грам остатък.

Пък ако предимно ще пишеш и ровиш из нетя направо си е задължително линуксче: с Ментата дори аз се оправям без проблем, а Пупито може да се сгуши навсякъде и може неща, които другите правят само след доста писане, че и псуване понякога.

С това съм се заиграл, затова така подробно. Пък ако имаше Линукс веднага щеше да засечеш дали хардуерът е изправен.

Сря Май 10, 2017 11:16 am
Профил
Аватар

на един асус шлептоп ми прави подобен номер - скача на произволни места. особено ако почнеш да пишеш по-бързо. с външна клавиатура е ОК. очевидно е проблем на контролера на вградената клавиатура и/или драйвера за нея.

за текуща поддръжка на джамове след седми съм доволен от www.360totalsecurity.com
учудващо добре чисти, малко е досаден с упдейтите на самия windows, ама е по-добре от вградените функции.

Сря Май 10, 2017 11:28 am
Профил
Аватар

Подчертах за лаптопите поради две причини: идват с камари от Crapware (к'во намерих) и никога не си сигурен в клавишите, другата е, че лесно може да докоснеш тъча или друг пад.

Edit: Дедо, това китайче го бях пробвал преди 2-3 години и тогава никога не се знаеше какво ще стане след поредното обновление - дано са го оправили. Ама не е облаче...
Пък за сканиране Malwarebytes държи палмата от десетилетие.

Последна промяна bongo_x2 на Сря Май 10, 2017 11:47 am, променена общо 1 път

Сря Май 10, 2017 11:37 am
Профил
Аватар

при мен тъча е забранен, щото го карам с плъшка.
дори мишката е жична, защото ВТ е на едно копче с WiFi.

а ако е от някакъв шпионски софт, че го има ефекта и с външна клавиатура (май)

ми не е облаче. аз мразя облаците, нямам фейс и ходя с фенерче с 2 СИМ карти.
като млад ми харесваше облак на плажа, известен период ми харесваше повече мента с тоник и много лед, а по южните морета жулим аносово ципуро с много вода от местния казан.

Сря Май 10, 2017 11:45 am
Профил

тц ... за ментата те разбирам, става добре и с водка, пък ако искаш по лекичко да влиза може и малко прясно мляко и ванилия да добавиш, ама на мен млякото не ми понася ... мастиката обаче, това само като го изрека и почва да ми се повдига, не занм защо толкова мразя анасон ... ако занеш дядото като беше жив каква ракия правеше .... ама все и слагаше анасон ...

Сря Май 10, 2017 11:51 am
Профил
Аватар

Уф, Дедо, щях да пиша, пък забравих:
Лаптоп + жици не е ли голяма смрад, бе?! Най-много USB хъб в краен случай, има ги доста миниатюрни.
За безжични мишкоклавиатури BT е скъпо удоволствие. Например аз си накупих от страната на Кауф безжични плъшоци само за 7лв - адаптерът е с размерите на USB букса. За толкова пари са икономисали тефлона отдолу, не се зареждат (чудо голямо!), доста са сънливи (не винаги е недостатък), но пък работят върху всякаква повърхност.
И клавиатуромишки с един адаптер има.

П.С.: сменям им батериите 2-3 пъти в годината при редовно ползване. Не отказват изведнъж, а почват да "пристъргват" прогресивно докато се усетиш.

Сря Май 10, 2017 1:18 pm
Профил

Аз имам Лестаро и съм забелязал, че ако нямаш опит с машината, тъч пад-а е така разположен, че го закачаш, докато пишеш! И си мислиш, че скача курсора!
Понякога проблемите са елементарни! Да не би да натискаш Insert-а?!

Сря Май 10, 2017 8:41 pm
Профил
Аватар

На моя сателит си е нещо съвсем нормално. То между другото моя тъчпад има настройка точно за разпознаване на такива движения ама не съм си играл с нея.

Вчера обаче направих пълна преинсталация на Вин10, като си изтеглих от сайта на М$ новогенериран имидж за моя компютър. То освен че купища неща явно си ги помни някъде в облаците и в момента в който видя нет си синхронизира всичко, ами и вин-а е сякаш друг. Държи се различно - самата инсталация беше различна от предишната. Има промени по настройките и сякаш доста невидими промени. Теоретично би трябвало ъпдейтнат на мах вин да не се различава от новоинсталиран ама на пръв поглед не е така. Тази 10-ка е от онези с безплатния ъпгрейд - не ми е искал ни сериен номер ни друго - тръгна си регистриран нормално.

Чет Май 11, 2017 7:46 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща