Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Кое е по-добрия вариант. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Кое е по-добрия вариант.
и двата вида дават фира след 3-4 години работа.
на импулсното по-лесно се сменят кондензатори, отколкото траф. има и някаква мижава разлика в консумацията, ако ти пука.

Вто Май 09, 2017 10:52 am
Профил
Аватар

Бе кой сменя кондензатори на захранвания, дето струват 1-1.5$?

Въпроса е единствено, кое няма да се самозапали.

Вто Май 09, 2017 10:58 am
Профил ICQ
Аватар

ами аз :oops:
щото като ми спре телефона, трябва да се потя да ходя да търся нов адаптер, дето ще изхарча повече бензин, отколкото струва той самия.
затова паля поялника, вадя 1-2 кондензатора и за 5 мин съм готов.

вие още ли не сте сменяли на вашите телефони кондензаторите? изкарват точно 3 години.

Вто Май 09, 2017 11:22 am
Профил
Аватар

И телефоните изкарват по толкова, та какъв е смисъла... :D

Вто Май 09, 2017 11:47 am
Профил

На талафона или на хранилката му ? Аз на нито еднот не съм де, но при мен хрнаилките бягат много прди 3-тата година, по принцип и телефоните така, но едно Сони го изпозлвам вече .. май 3-та или 4-та ... телефон герой, въпреки че на последък много почва да мисли и ми се струва че ще преживее от ония срещи от третия вид и ще му се изяснят законите на нютон, ще разбере що е твърдост и якост, всичките сигми, таута и др. свързани величини ....

Вто Май 09, 2017 1:22 pm
Профил

Цецо написа:
Бе кой сменя кондензатори на захранвания, дето струват 1-1.5$?

Ами и аз сменям.. всъщност един път ми се наложи. Беше вечер, беше захранването на ONU и ми беше важно да имам нет.
Като се замисля и през деня да беше - все тя - доде обиколя магазините и намеря нещо подобно ще съм изгубил много време, пари и нерви.

Вто Май 09, 2017 2:11 pm
Профил
Аватар

На мен пък все шотки диода дава фира на съвсем различни джаджи. Бременни кондове не съм виждал, пък скоп не съм слагал - то ако много бръмчи ще се чуе :)
Иначе ако гоня сигурност бих заложил на "аналоговото", но както се знае то пече повече, пък в случая няма голямо значение.

Аз пък почнах да гледам барабата от линка на michev, ама той по-грозен и от мене, бе! Ще продължа като имам нерви :)
Пък на теория и аз поназнайвам нещата, в случая по ме интересува практиката.
Значи почнах да бенчвам с една и съща Linux Mint на древното Vaio, по-новият атомски нетбук (двуядрен) и на един позастарял но достатъчно бърз компот пак двуядрен.
Освен горепосочените Sandisk Fit (USB2 и USB3) включих и един USB3 Kingston DataTraveler 100 G3 и един USB2 2.4' HDD.
Миии всички извъртяха едни и същи номера и на трите компа, като скоростта на четене беше около 30MB/s на Vaio, 35MB/s на Атома и почти 40MB/s на PC-то, значи толкова може USB2.
Скоростта на запис при HDD-то се доближаваше до тази при четене, както и на Kingston-а, но само първите 8 записа и после отиваше да плаче при Sandisk-овете.

Взех и три SD карти: дърта 2GB и HC Kingston Class4 и Class10. Оказа се, че няма никаква забележима разлика коя ще ръгна, като скоростта на запис се доближаваше до половината от тази на четене.
Обаче имаше голямо значение къде ще ги ръгна: Vaio-то със зор ми изкара 8MB/s, Атомът нямаше проблем с 16MB/s, а PC-то и 20MB/s. Подразбира се, че става дума за най-различни четци пак свързани през USB2. С външен четец нямах нерви да пробвам, пък и няма смисъл - аз boot-ване искам.
Дано да съм полезен на някой, който иска да възкреси древната си джаджа.

Аз ще си взема миниатюрната USB3 флашка на Samsung просто защото нямам 32GB такава, пък за скоростта на запис ще пиша.

Вто Май 09, 2017 2:15 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
И телефоните изкарват по толкова, та какъв е смисъла... :D

имах предвид VOIP телефона на бюрото, дето е с жица и адаптер в общия случай. ТЕ държат доста повече от 3 години :D (трябва да пробвам да дам един на Тони, да видим за колко време ще го смели)

на едно място се подлъгах да сложа РОЕ варианта, ама след 2 години им наслагах адаптери. отделно разбирачи запалиха няколко компютъра като ръгнаха кабела за мрежата директно в него.

иначе адаптери за дръжкофони и аз купувам на кило - във всяко потенциално местообиталище е осигурен поне по един, + зарядно в колите, + куфарчето за командировки. ТАКИВА адаптери дори не ги отварям.

Вто Май 09, 2017 4:21 pm
Профил

Хммм е как запалика компютъра, него би трябвлао да не го бърка това. Аз редовно го включвам на POE портове ...

Вто Май 09, 2017 6:09 pm
Профил
Аватар

Има няколко разновидности на PoE, като някои нямат нищо общо със стандарта.
Ако правилно си спомням, Микротик ползваха тяхно си свързване. И не са единствените със собствено виждане по въпроса.

Сря Май 10, 2017 12:38 am
Профил

мдааааааа то и аз навремето правех едни захранвания за кабеларките дето пускаха 80 V по UTP-то .... ама не съм го кръщавал PoE.

Сря Май 10, 2017 11:52 am
Профил
Аватар

Ходих до "полиса на техниката", но Самсуците ги нямало за момента и взех: SanDisk Ultra Fit USB3 Flash Drive 32GB. То си го пишело ситничко на гърба на опаковката:
-> 16GB: Read speeds up to 130MB/s. Write speed lower and varies by capacity и т.н. .....
-> 32GB: Read speeds up to 150MB/s. Write speed up to 15x faster than standard USB2 drives (4MB/s) .....
Картинка от Vaio-то:
Прикачени файлове:
Ultra Fit 32GB.jpg
Ultra Fit 32GB.jpg [ 42.96 KiB | Прегледано 5664 пъти ]

като на Атома ми даде R=33.8MB/s, W=23.0MB/s, 1.23msec, а на PC-то R=38.2MB/s, W=25.1MB/s и 1.07ms ама на вече напълнена флашка.
Мии доста по-бързо от вградения диск дори без да гледам милисекундите. Пък ако се сговни нещо просто сменям флашката, данните са на HDD-то.

Сря Май 10, 2017 12:24 pm
Профил

Перфектен си с тая флашка. Направих и аз няколко теста от любопитство .. и направо съм шокиран от ниските резултати.
Най-добре се представи SanDisk Ultra 32GB (клас 10) micro SD карта, бучната на ей тоя хъбо-четец на USB 3.

Прикачени файлове:
Screenshot from 2017-05-10 18-55-15.png
Screenshot from 2017-05-10 18-55-15.png [ 73.93 KiB | Прегледано 5636 пъти ]
Сря Май 10, 2017 7:41 pm
Профил

Тпва не са ли безсмислени тестове?
Купете си еднакви машини и флашки и тествайте.
Така какво тествате ? БИОСа? ОСа?

Сря Май 10, 2017 9:06 pm
Профил

Защо реши че са безсмислени? По твоята логика всички тестове на дискове, флашки и кари са безсмислени. Ако бяхме с еднакви компютри, ОС-и и флашки, според теб какво щяхме да тестваме? Защо мислиш че тествам БИОС-а или ОС-а? От къде знаеш как е направен софта за тестване?
Тествам на едногодишна машина, така че съм сигурен че в случая не си тествам БИОС/ОС ами реалните достижими скорости на няколко карти и една флашка. Тестовете за картите може и леко да ги гледам с подозрение заради четеца който ползвам, но резултатите на закачена директно към ПЦ флашка не беше нещо впечатляващо - R-32.3 MB/s, W - 6.8 MB/s. Бонго тества на стара машина и изкарва скорости които са по-добри от тези при мен - теста е крайно показателен в случая.

Сря Май 10, 2017 9:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 62 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща