Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
TeamViewer 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение TeamViewer
А бе заиграх се с новия TeamViewer 12 - в момента Vaio-то съм го отворил на другия шляптоп, пък него на PC-то и така управлявам Vaio-то. Нещо не ще да пише на кирилица, но би трябвало да е отстранимо.

Навил съм се да го шляпна на всичкото компот и умнофони, но преди това искам да попитам дали няма подводни камъни или да не си подаря по този начин комповете на някой непознат...

Вто Май 23, 2017 1:19 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: TeamViewer
Ми ако му дадеш паролата и юзера - да ще му ги подариш. Иначе досега не съм имал ядове, ползваме го доста.

Вто Май 23, 2017 1:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
А бе заиграх се с новия TeamViewer 12 - в момента Vaio-то съм го отворил на другия шляптоп, пък него на PC-то и така управлявам Vaio-то. Нещо не ще да пише на кирилица, но би трябвало да е отстранимо.

Навил съм се да го шляпна на всичкото компот и умнофони, но преди това искам да попитам дали няма подводни камъни или да не си подаря по този начин комповете на някой непознат...

е, бате бонго с интернет всички сме едно голямо семейство - и като във всяко семейство единият е от вътрешната другият от външната страна на презерватива ;) въпрос на личен избор дет се вика

Като ползваш крадени софтуери или безплатни(незнайни) версии на такива, се запътваш към външната страна(Това по отношенние на сигурността говорим).
С платен акаунт - поне ще има кой да псуваш/съдиш/искаш парите, ако имаш евентуален пробив/изтичане на лични данни/сметки други такива.

Другото е да ползваш линукс/юникс за менаджирането на мрежата си - малко по сигурно и ти си носиш отговорността.

Вто Май 23, 2017 1:57 pm
Профил
Аватар

Той тим виюера е безплатен бе :)

Вто Май 23, 2017 2:24 pm
Профил ICQ
Аватар

То тъй, Муъ, ама въпросният софтуер съвсем официално е безплатен за лична употреба, пък и нямам 1000$ които да ми парят джоба.
Ако ми обясниш сега накратко как мога от линукски комп да си пусна бозаджийска програма на произволно отдалечен комп и да гледам почти в реално време какво става на екрана - навих се.
За другите удобства не споменавам.

Вто Май 23, 2017 2:30 pm
Профил

Ами пусни си на отдалечения комп Remote Desktop-а и се свръзвай от линукса. Има си клиент за RDP, който си се справя адекватно.

Вто Май 23, 2017 5:17 pm
Профил
Ранг: Популярен

Лошото на viewer-a е, че след определен брой връзки към различни ИД-та почва да те мисли за бизнес потребител и орязва сесиите до 5 минути, като се грижи за теб и ти дава 5 минути почивка. За версии 9 и 10 има лекарство, но за по-новите не съм намирал още.

Сря Май 24, 2017 11:27 am
Профил

Аз пък се мъча да го подкарам на Сървър 2012, казва ми че е за търговски цели и не ми дава нито да го инсталирам, нито да стартирам портабле версията. Пускам виртуалка под линукс и така заобикалям проблема ама е гадно - малък екран в прозорец, бавно...
Някой с идея по въпроса? Към сървъра имам и 11 терминала, дали заради това реве че е комершъл или нещо друго е, имам и друг сървър с 2012 там си се инсталира. И двата сървара са с леглна ОС.

Сря Май 24, 2017 3:14 pm
Профил

Разбирам да си някой краен ПЦ потребител, дето бъкел не разбира за да се настискаш за тоя TeamViewer, ама.. при условие че общо взето всичко можеш да конфигурираш, какъв е проблема да използваш кой да е VNC или RDP сървър? Ей ти UltraVNC, ей ти вградения в прозорците remote desktop.

Сря Май 24, 2017 8:05 pm
Профил
Аватар

jofcho написа:
Лошото на viewer-a е, че след определен брой връзки към различни ИД-та почва да те мисли за бизнес потребител и орязва сесиите до 5 минути, като се грижи за теб и ти дава 5 минути почивка. За версии 9 и 10 има лекарство, но за по-новите не съм намирал още.

Колко връзки? Защото аз съм си нормален домашен потребител и досега сесиите приключваха с табелка "Благодарим за честната игра!". Пък и става дума за новата версия 12. Освен това устройствата ще са явно домашни: PC-та, лаптопи и умнофони със съвсем нормални OS-ове.
И въобще темата започна до колко е безопасно. Ако има алтернатива тя ще е друга подобна програма, а не да го играя сисадмин на себе си. За около час мога да настроя всичката машинария и да забравя.

Edit: като казах "алтернатива" се сетих за LogMeIn Hamachi и гуглосах: мии продължава да е само VPN и наистина няма смисъл. Пък безплатното е до 5 компа.

Сря Май 24, 2017 9:56 pm
Профил

https://www.mikogo.com/
https://www.supremocontrol.com/

Чет Май 25, 2017 8:40 am
Профил
Аватар

Supremo-то е докладвано като ненадеждно и хакерско.

Чет Май 25, 2017 12:25 pm
Профил

Бонго, не съм ги броил, но си ми излизат едни белезници накрая, вместо благодарим за честната игра.
На 9-ката пускам едно екзенце и ми сменя ИД-то и съм чисто нов ползвател.
Remote desktop е определено по-бърз от Teamviеwer и всичко останало, проблемите му са два - настройки на рутера на сървъра да изкара порта навън (обикновено 3389) и това, че като влезеш отдалечено локалния екран се заключва.
Предполагам с Hamachi-то може да си решиш проблема с портовете, като навържеш у-вата във VPN.
И двата клиента ги има за дръжкофони.

Пет Май 26, 2017 6:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Я да питам, Remote desktop става ли за извън локалната мрежа?
Хич не съм наясно с тази материя :)
Ползвал съм го само в локална/ на доставчика/.
Имам реално IP но какви настройки се правят за да се включа от вън ?

Пет Май 26, 2017 8:28 pm
Профил

Защо не, отиваш в настройки на рутера, търсиш port forwarding или нещо от сорта, задаваш произволен порт над 1000 примерно, до 65535 входящ, да се пренасочи към IP адреса на компютъра който е зад рутера и порт 3389. На компютъра трябва да му е разрешен Remote desktop и съответно Firewall-a или конфигуриран да пуска входящи връзки на 3389 порт или нацяло спрян. Парола на потребителя, който ще се свързва отдалечено, а ако не е администратор трябва да се добави в списъка с потребители, ползващи отдалечен достъп. Компютъра е хубаво да е със статично IP, или DHCP сървъра да му раздава винаги едно и също IP, за да не се объркват пренасочванията.
Ако имаш нужда от помощ - пиши.

Съб Май 27, 2017 10:34 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща