Отговори на тема  [ 109 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матрици 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матр
За република калифорния не се и съмнявам, там скоро ще отменят парите и навлязат в ерата на комунизма. Обаче всичко останало е ..... струва ми се сгрешено като данни, и то доста сгрешено. освен това са направили грешката да включат много голяма възрастова граница 34 не е много ОК, защото това включва учащи студенти, тов аи за европа е в сила де. Нещо не и е чисто на тази статистика.

Сря Юни 21, 2017 1:54 pm
Профил

Да 25-34 е доста по-реална статистика, не релана а смислена по скоро. Все пак мнго често до 23-24 те са учащи. Но така или иначе има тенденция към увеличаване, най-вероянто идва от най-младите, току що видях на няколко други места същото ифо. При това 1/4 от тях нито работят нито учат ..... Там има сериозен проблем с младежта, не искат да работят, искат социализъм, дори комунизъм ...

Сря Юни 21, 2017 2:00 pm
Профил
Аватар

Аз не познавам никой, дето да свършил с ученето и да живее с родителите си. Особено пък ако е над 26 г. Не казвам че статистиката е грешна, но данните са ми много странни и противоречат тотално на културата тук. Особено в момента, когато почти липсва безработица. Обикновено тук това децата да живеят с родителите си се случва, когато има рецесии и голяма безработица.

Сря Юни 21, 2017 2:22 pm
Профил

Абе и аз щях да го кажа това, но много малко се задържам там та реших, че може да не е миродавно. Сега като се змаисля .. познавам едно ткаова семейство, Българи естетсвено.

Сря Юни 21, 2017 2:39 pm
Профил

Е така е. Не работят за 500 лв. и да плащат 250 за квартира.

Сря Юни 21, 2017 2:45 pm
Профил

Така ли мислиш ? Няма да споменаваме най-нископлатените професии, асмеблатор във Вегас получава между 1500-2000 на месец, наем на къща започва от 1500, наем на нещо в апартмънт комплекс от около 1200, ако е в някой от гадните раьони където са мексиканцитте в моента май се намира за около 950-1000 .... същият асмеблатор в София е на заплата поне 1000-1200, наема му е 250-300, айде 350 да кажем, някаква ралзика откриваш ли ? В невада минималната ставка е 8.25 на час, което в перфектният случай 8часа/22 дни прави 1452, да но това е перфектният. Почти няма такива тъй като работят по малко от 22 дни, обикновенно тези нископлатените работят 3-4 дни в седмицата, т.е. 800-1000$ и ако мислиш че няма такива, помисли отново, сети се каква е зпалатата във всички заведения за бързо хранене, бензиностанции и един куп други бизнеси.

Сря Юни 21, 2017 3:07 pm
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
Е така е. Не работят за 500 лв. и да плащат 250 за квартира.

Не се фокусирай само на това, дето получават. Тони е обяснил кое как е. Аз само ще ти спомена, че около 53% от американците не плащат данъци, защото инкъма им е под облагаемия минимум :D . От там насетне сам си прави извода дали 500 лв в БГ са повече или $2000 в САЩ :) .

Сря Юни 21, 2017 4:20 pm
Профил

Те това не могат да го разберат хората. А и като говорим за 500 лв ... не държа да е актуално на всякъде, но брат ми и баща ми работят в Шумен, и двамата вземат повече, айде да речем брата е нкакъв род сис админ, бащата обаче си е проста поддръжка на една зеленчукова борса. В шумен икономиката не е цъфнала и вързала ... За големите градове няма да говорим, ние нямаме служител на такава заплата в нито една от фирмите, дори чистачките са на доста повече.

Сря Юни 21, 2017 5:34 pm
Профил

ToHu написа:
Те това не могат да го разберат хората.
Разбирам го аз, относителна стойност му казват. А абсолютна стойност е да спестиш 10-15 заплати в щатите $20000-30000 и да дойдеш да си купиш с тях апартамент в БГ. А тук ако спестиш 10-15 х 500 = 5000-7500 най-много да купиш някоя по-запазена кола.

Сря Юни 21, 2017 6:18 pm
Профил

И как се спестяват в щатите по 2000 на месец,айде да каже Димитър, за 10 годинки сигурно е станал милионер, ама той за това все по флорида кисне :-D
С 2000 заплата ако спестиш 200 това ще е от неядене оли живот като куче. Повярвай, тези неща са по филмите. Дори тези които са по програми и ходят по лазината, не могат да спестят почти нищо, въпреки че често спането им е почти без пари. Разбери, там не е Европа. Където и да си ти трябва кола, за такъв който е времянка едни 80-100 долара ти е само мин.застраховка. Гориво, и др....ако вземеш кола за 3 хил може да си спестиш ремонти за още 5, не е ясно, вече май няча такива. Трябва да ядеш, колкото и на боклуци да го караш с под 10$ на ден няма да минеш, ето ги още 300 на месец. Та ако си за 1 година, само кола и храна отиват мин.600 на месец, то по добре нова кола защото има и за 90 ама няма кой да ти даде като за врвмянка. Спането калто и да го смятам мин 500, ако се набутаъе 4-5 човека в къща, ако сте екстремисти може и 8-10 и да ти падне до около 300. Но смятам до тук 1000, значи ако си късметлия ще пестиш по 400 и ще живееш като куче. Да ама едва ли ще си,ще те пуснат я на 6 я на 7 часа, и ще работиш 4дни на сесмица и счетката отива в киреча. Да може втора работа но и тя няма да носи много.... Работи на две места в БГ и ще спестиш двойно на това там.

Сря Юни 21, 2017 8:18 pm
Профил
Аватар

Не с $2000 ами и с 2 х $2000 не само че няма да спестиш нищо, ами и кредитните карти ще са макснати до дупка и за няколко години ще имаш поне 2-3 банкрута.
Естествено всичко зависи и от лайфстайла, но генерално аз не мисля че някой хем може да спестява, хем да живее нормално ако за 3 членно семейство имат инкъм под $120к на година и живееш на място, в което си заслужава да живееш. $2000 на месец са $12.5 на час - с такава заплата тук се мизерства яко, защото най-малкото няма село от където да мъкнеш кльопачка. Само за сравнение - само храната ни (3 членно семейство) се движи около $1000 на месец. Може и да е малко по-евтино, ако не ти пука какво ядеш. Наем за двустаен апартамент наоколо е минимум $1400 на месец. Сложи застраховка и бензин за 2 коли поне още $400 на месец и това е ако са изплатени. Сложи дрехи, сложи други комунални сметки и виж до къде ще те докарат двето хиляди долара. Ами ваканции, ами колежа на децата, ами здравни осигуровки, ами разни други неща? Не е толкова розово както в холивудските филми :D .

Сря Юни 21, 2017 10:56 pm
Профил

Холивудските филми са като кинопреглед от 70-те нашие крави дават най-много, нашите електрокари най-хубавите, социализма процъфтява даже не цъфти ми връзва....всичко може, имам познат взе техните, нсмери им работа, не плащат много но и те не се презорват. Да ама им купи кола, нае им апартамент, уреди ги с по тънки застраховки, пари не пестет но изкарват с около 1500... без наема ;-)

Сря Юни 21, 2017 11:07 pm
Профил
Аватар

София и наем от 250-300лв ? Тони, ти в коя София живееш? Явно скоро не си плащал наем, или поне не за апартамент в който ти самия живееш.

Чет Юни 22, 2017 11:41 am
Профил

:D И аз мислех да му пиша нещо подобно.. ама айде - нито съм софиянец, нито имам желание за дракане.
Сестра ми живее там и последният ѝ нисък наем беше 400лв.. От тия дни е дори повече.

Чет Юни 22, 2017 11:53 am
Профил
Аватар

Има наеми по около 300лв в София, дори и да не са масовост. Роднина живее на такъв.
Има и хора по midwest-а в US които са с $20K годишни доходи, деца и неработеща жена. Има и наеми по няколко хиляди за апартамент и 100+ часова работна седмица по западния бряг, плюс няколко часа на ден commute.
Светът е доста шарен.

Чет Юни 22, 2017 12:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 109 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща