|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:42 am
ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матрици
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: ето RGB екран направен от мойта фирма :) с китайски матр
Ами пофгледнете наемите, аз познавам хора на 350 лв наем в Люлин в двустаен апартамент, значи има такива наеми.
|
| Чет Юни 22, 2017 1:19 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Последно, ще поръчвате ли табла или не? 
|
| Чет Юни 22, 2017 1:53 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Две кила ако може.
|
| Чет Юни 22, 2017 1:59 pm |
|
 |
|
velio
|
Ами може и да има, но нека не даваме примери с екстремни случаи. Едва ли човек с доходи около и над 1500лв ще живее в София в квартира за 300лв. Не съм гледал пазара, ама чувството ми подсказва че тези квартири са необзаведени, дупки, на майната си или всичките заедно. Мой приятел е на квартира там и за прилична локация (близо до месторабота или метро станция) за полуобзаведен апартамент (той си купи климатик и част от оборудването) даваше 400лв. Значи 400-450лв мисля че е нормалната цена за нормална квартира (прилично стегната, прилично обзаведена и на прилично разстояние от комунални услуги) в Софето. Дори тука, в долната провинция, под 350лв е зор да си намери човек такова нещо (студентски град сме, какво да се прави...).
Само казвам...
|
| Чет Юни 22, 2017 2:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не с 1500 ами над 4 и горе долу да, на толкова са ... квартирата си е хубава, просто е евтина. Да има и скъпи квартири в София, но цените изобщо не са високи. А ако така ще си говорим, то дори във вегас, където наеми и цени са ниски, има къщи за по 10 хил на месец ... да ти кажа ли колко е наема на едностойна дупка в LA ? Говорим за това да работиш на или около минимлана заплата в САЩ не може да сравняваш с луксозни квартири в София, но дори и луксозните не са много скъпи, ако изключим цели къщи, има луксозни квартири за около 650-800 лв, наиситна луксозно изпълнени и добре обзаведени. Дори това не можем да сравняваме, добре платен IT специалист да речем заплата около 4500 /средно добре платен, защото има ткаива с по двойно по-високи/ наем на наиситн алуксозен апартамент в София /говорим луксозен а не гъзарск кичозен/ в никакъв случай над 1500, т.е. 1/3. Същият такъв специлаист във вегас, може да стигне преко сили до 10к на месец, пак говорим средно, сигурно има единици на по 20, но във вегас осново са гейминг компании и тов асе плаща. Та ако си вземе луксозна къща, тя ще му струва доста над 1/3 от заплатата, и ще върви с 300-500$ на месец сметка към някоя комюнити за поддръжка. За толквоа пари може да вземе средно голяма къща в която да живее със семейството. Пак казвам няма да говорим за други места като калифорния, защото там нещата започват да стават още по-страшни, заплатите са доста по-високи а цените на имоти и наеми много по-високи.
|
| Чет Юни 22, 2017 2:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Познавам хора в Сан Франциско с по $250к заплати на година, дето живеят със съквартиранти, защото наема на двустайния апартамент е $7-8к на месец  . Другия вариант е да пътуват по 2 часа в едната посоко до работата и обратно и да плащат $2к на месец за наем и да си прекарат 1/3 от живота в колата в задръствания. Ей затова тук в Чикаго си ми е супер добре, а и вече свикнах със студа и даже вече нямам зимно яке и зимни обувки, щото съм станал като морж  . Едно нашенче, дето живееше в Бафало (на Ниагарския водопад) го карах да идва да работи при нас, ама Тесла му предложиха оферта и въпреки, че аз му дадох абсолютно същите пари, той реши да си сложи Теслата в резюмето и отиде там. Вече 6 месеца не знае още къде се намира и направо е ахнал от всякъде, отделно го карат да работи по 10 часа на ден включително и в събота в екип с 30 индиеца. При нас не си спомням за 11 години някой да ме е карал да работя и половин час извънредно. Моята оферта, обаче вече не важи защото ми писна да му се моля цяла година като на някаква девица  . Студено щяло да му бъде, не знам си какво щяло да му бъде, искал хай тек, искал Кали, искал 5 седмици отпуска, пък ние даваме само 3 и аз му викам 1 седмица е 2% от заплатата и ще ти дам допълнителни 4% по-висока заплата и си вземай 2 седмици неплатена отпуска и ето ти ги 5 седмици и за разлика от теслата при нас можеш да си ги вземеш когато поиска и цялата на веднъж, ама не било същото щото му се викало неплатена отпуска  . Тука стана мамата си трака - вече повече от година имаме 4 отворени позиции за инженери и не можем да намерим хора. Ако си мислите че само в БГ е зле положението, с това дето излиза от университетите много сте се объркали. Университета на Илиной в Урбана-Шампейн е номер 3 в САЩ за ел. инженери след Калтек и МИТ. Такива образи съм интервюирал от там, че направо не знам как са ги оставили да завършат  . За по-лошите университети даже няма дума да отварям. До сега най-добрия "инженер", дето съм интервюирал беше едно самоуко момче от един полувисш колеж, дето направо ми скри шапката и докато убедя босовете, че колежа няма значение и една друга фирма го лапна с 30% по-голяма от нашата оферта и въпреки, че после я мачнахме пак не иска да дойде при нас, щото ония му бяха близо, а до нас трябваше да пътува над час. Та има малко истина в думите на тоя пич с таблата  .
|
| Чет Юни 22, 2017 4:30 pm |
|
 |
|
3aek
|
да наспамя и аз  от къде тъгна тази тема до къде стигна  ама то тук май всички тема са така, хората разпускат след работа и гледат да се посмеят сложете си ръка на сърцето и кажете не сте ли и вие тръгнали така както господина с веселата граматика  аз си признавам и на мен едно време морето ми е било до колене и съм вършил много по-големи глупости това което ми е някакси неприятно, като народопсихология е, че винаги се опитваме да откажем човек, който е тръгнал да прави нещо имам наблюдение и сред хора от други националности (различни от балканските) и там дори някой тотален аматьор да изтърси нещо нелепо или глупаво хората са някак си по-толерантни и окуражителни, опитват се да му помогнат, да го окуражат дори това което прави да изглежда нелепо и невъзможно а тук е едно пишкомерене .... никой не се е родил научен, ако нещо можеш помогни, защо трябва да се подиграваш и да унижваш някой който прави нещо, колкото са му силите? дай му съвет как да го подобри, а не почвай с този фонт не ми харесдва, цветовете ти не са в час и прочее, къде са ти сертификатите за безопасност? човека си е направил в къщи дисплей и му идва да се похвали, за какъв му е сертификат? да не говорим че CE има изключения за протоипи и лабораторни образци които не се продават на крайни (глупави) клиенти а на професионалисти които знаят какво да правят с тях
|
| Чет Юни 22, 2017 6:49 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Само да подскажа че дискусията в тая тема има и предистория... 
|
| Чет Юни 22, 2017 7:58 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е то откакто се е регистрирал тук момъка има много предистории - всичките са завършвали по един и същ начин. По груба преценка се случва веднъж-два годишно тая предистория.
А между другото понякога пиша и в работно време. Просто в момента работата ми е такава че с месеци може да не ми остане време дори и вечер да погледна форума, а понякога на работа се чудя какво да правя.
Аз диплома за съжаление нямам. От около 10-12 години се занимавам с това което работя и всичко започна като хоби. Преди това се занимавах с графичен дизайн и предпечатна подготовка - не знаех какво е транзистор (то и сега толкова знам ама поне вече ги ползвам:) ). Е след тия години вече знам колко много не знам, но си признавам че и аз ръсех простотии ама чак да съм се държал така вулгарно не е бивало. Негативното отношение и критиката не са приятни, особено Киров критикува много остро, ама съм се опитвал винаги да си вземам поука.
|
| Чет Юни 22, 2017 8:44 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Абе, Заек, Каква филантропия те е налегнала? Тука всеки пита каквото се сетиш, ама такова чудо , каквото karadev.net сътвори - досега не е било. Един ден пита как се димират ледове, след 3 дни пуска тема - вижте какво супер лед табло съм направил, цената не подлежи на коментар. Трябва да си Исус, та да не ти се размърда кръвното. И шрифтовете са му отврат, такива не съм виждал от няколко години - как да не му го рекна. Тоя човек не е ли виждал табло последните 10 години? И него не го разбирам, ама и тебе . Във форума е отговаряно и на най-лаишкия въпрос, но тук не е такъв случаят. Хубаво е да правиш път на хората, ама дали на всички.
|
| Пет Юни 23, 2017 10:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много се впрягате, форъма е да се разсее човек, и като му залепнат релетата някой да го чукне барим отлепят
|
| Пет Юни 23, 2017 11:55 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Абе....вие още транзистори ли ползвате 
|
| Съб Юни 24, 2017 9:25 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Добре дошъл ! И в прекия смисъл също.
|
| Съб Юни 24, 2017 11:23 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами и при мен е така  Някъде бях гледал клип на нещо като лампова интегрална схема. 
|
| Съб Юни 24, 2017 3:07 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Като каза това и се сетих че едно време имаше сума ти образи дето не са се обаждали с години... А за критиките - критиката е нож с две остриета. От една страна помага на човек да поправи грешки и да си запълни пропуски, но от друга може и да вреди, а ако е прекалено остра направо може и да откаже човека. Карадев се озъбва на всеки коментар и това е дразнещо наистина, но пък от друга страна къде другаде човек може да прочете такъв правопис като неговия? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Юни 24, 2017 3:53 pm |
|
|