Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
rfRXD0920 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение rfRXD0920
Мисля да правя управление на консуматори с двупосочна радиовръзка с посочените приемник rfRXD0920 и предавтел rfPIC12F675. Тъй като аз все още съм доста неопитен в тази област бих искал да ми кажете добре ли съм избрал пиковете и трудно ли е едно такова реализирне на тази задача, не бих отказал и някой съвет от ваша страна. Предврително Благодаря!!!

Пон Мар 20, 2006 12:08 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
абе не те разбрах в коя област си доста неопитен...
дано си нов в пиковете, а не в радиото, платките и антените. ако си бос в радиото, по-добре не се захващай. твоето първо радио няма да е на 900MHz, вЕрвай ми

в твоя случай, мисля че пиковете ще са ти най-малкия дерт. то и няма много голямо значение управлението с какво ще е - пик, av, arm7. избора е по-скоро от теологическо естество. в сравнение с него радиото си е направо мистерия

накрая - 920 няма нов документ от 2003. а и онзи документ е preliminary. аз на далеч по-сериозни компании не вярвам в preliminary документите, но все пак, ако имаш ентусиазъм и свободно време - деразй. ако ще го правиш за пари - поне удвои планираното време и вероятно бюджета на проекта.

Пон Мар 20, 2006 12:26 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Aко ще е двупосочно, опитай по-добре с нещо като TRF6900A на TI, или чарковете на CHIPCON дето ги има в Комет.

Пон Мар 20, 2006 2:37 am
Профил

Мнение 
Мисълта ми е за пиковете, радио връзката мисля че ще успея да я докарам

Пон Мар 20, 2006 8:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ако е първото нещо което правиш с PIC контролер (или въобще с контролер), по добре опитай нещо по-просто - 16F84...според мен е малко неподходяща идеята да се учиш на rfPIC. За помощ потърси в библиотека , има доста книги специално за тези микроконтролери или използвай търсачката на форума, ще намериш доста примерни задачки за начинаещи (примерно програматори, tips & tricks и пр.) :)

Пон Мар 20, 2006 10:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Като за такава тъпа работа и пиковете стават,ама за двупосочна връзка това е наи дървеното решение дори и от икономическа гледна точка. И аз си имам няколко комплекта от точно тия чипове ама като си помисля колко борба е да се подкара нещо маикрочипско,че и високочесточна част трябва да боря в случая така и ще си останат в кутииките :)

Пон Мар 20, 2006 11:02 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]