|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:12 am
Къде в Гърция на почивка?
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Къде в Гърция на почивка?
Значи по същество - никога не съм ходил там и тая година обмисляме с жената да видим как е. Някакви препоръки къде и къде не? Това дето аз търся е пясъчен плаж, ресторантчета, хотел с басейн и климатик, и по възможност да не е мравуняк от хора. Не е нужно да е много евтино, обаче трябва да е хубаво. Има ли опции? Мерси!
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Авг 04, 2017 7:21 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
 Re: Къде в Гърция на почивка?
От цялата работа плажа е най—трудното 
|
| Пет Авг 04, 2017 8:46 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Хотел с басейн, без мравуняк.... може би няма да е евтин, нито малко скъп. Ходил съм на хотел ол-иклузив бюджетен - не си струва. Търси нещо като вила с басейн. Плажовете ще ги обикаляш с колата - кеф ти камъчен, кеф ти пясъчен. Не съм се интересувал от вили с басейни, щото ми е скъпо, ама ми се струва - малко си закъснял с резервациите. Всъщност - ти пък не си написал за кога .... октомври?
|
| Пет Авг 04, 2017 9:13 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Корфу - хотелите са от източната част, пясъчните плажове - от западната- на 40-50 миути с кола от хотелите. На западния бряг има селца , някои от тях с доста туристи. Ако си за 2 седмици - препоръчвам Корфу. За Крит- не знам, мечтая си.
|
| Пет Авг 04, 2017 9:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За хотели не знам, почти не съм бил на хотели в Гърция. Хубав пясъчен плаж има на Керамоти, това е най-близо, има и разни ресторантчета. Предложението за Корфу не е лошо, тая година ходих до там. За хотелите не знам как е, не ми изглеждат никак ОК, но аз в Гърция добър хотел не съм виждал без значнеие от цената, много е далеч от Турция, но тов амежду другото. на Корфу е хубаво, вземаш си една къщичка, рентваш едно две ATV-а и си ти. Плажовете на източната страна са гадни, и мръсни и пренаселени и нямат пясък. От западната страна са екстра, има много хубави места, в северната част също не е лошо, от кък Албания, но плажовете не са много пясъчни.
|
| Пет Авг 04, 2017 11:25 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Стига с това Корфу, бре! Разберете, че е най-скапаният от Йонийските острови! Между другото се нарича Керкира. Йонийските острови се връзват с изискванията, а кухнята е съчетание от гръчка и италянска - вкусна. Ако имаш късмет разбира се. За голям хотел забрави, там е конвейр, чарът е в малките. Също така забрави да имаш шанс преди първи септември (децата тръгват на училище) и като цяло август е ярко изразен бум на сезона, народ, ужаст, после изведнъж затихва. Конкретна препоръка не мога да дам, че мина време, но ако се двоумиш мога да помогна.
|
| Съб Авг 05, 2017 12:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Въпроса с Гърция не е къде, а кога. Отговора е - когато там има по-малко българи  В момента всичкото югозападен Ганьо е там. Гледай да е след средата на септември. Аз лично обичам да ходя май и септември. По принцип най-хубавата част на Гърция е Йонийската. Корфу е масовка. По-добре е Левкада или Закинтос или малко по-трудните за достъп Кефалония и Итака. Всичките обаче са относително далеч и си трябва по 1 ден път във всяка посока. От близките места аз съм доволен от Неа Перамос. Съвсем близо е (4 часа от София с кола), но това е по-скоро селце с квартири под наем. Няма големи хотели. Септември е спокойно, плажа е пясък, хората са относително готини (като за гърци), носят ти плодовете и рибата у вас, абе ако искаш просто да лентяйстваш - екстра е. Вече ако си баровец - най-готиното е на яхтата и на малко по-отдалечените острови. Реално ако сте 2-3 семейства може да си наемете яхтата с капитана, цената тогава е прилична, а кефа е сериозен... ако не страдаш от морска болест де  Ако си почитател на къмпинга имам и други "оферти", ама едва ли. Хотел не мога да препоръчам, както казва Тони - аз там хубав хотел не съм видял. Там добрия вариант е или да наемеш цяла къщичка/бунгало или да си в квартира. Но храненето или ти да си го правиш на барбекюто или по ресторантите. Ол инклузива им е като българския - все едно си на пионерски лагер.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 05, 2017 9:30 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Браво на вас, и аз така мисля след средата на септември - а ако закъснея, може да навестя Тенерифе. Нбабане имате постоянно полети до Майорка и Канарските - ако не ти хареса Гърция, хващай натам. Мислил съм и за Италия, на някое езеро - но все не ми се удава.
|
| Съб Авг 05, 2017 10:58 am |
|
 |
|
ToHu
|
За яхта не мога да кажа, дори не искам да помисля, пролетта ми се наложи за малко да съм на една явта, добре че марината беше доста затворена, и излизахме само два пъти и за малко, че иначе си слагам камъка и скачам, аз лодки не понасям. Значи относно Българите, те не ходят навсякъде, да Корфу може да е масовка, но няма много Българи, особенно ако не се завираш в източната му част. Сравнено с Керамоти където е пълно, и с Халкидики където също гъмжи, там почти няма. Иначе на Халкидики най-южния ръкав не е много лош, ние и там бяхем тази година, Неа Рода, малко селце, няма много народ има малки ресторантчета, бива, имаше и пясъчни плажове морето близо до брегъ е малко каменисто, на 3-4 м навътре се оправя.
|
| Съб Авг 05, 2017 4:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако имаш възможност да се добереш директно до Йонийско море, е добра опция. да бъхтиш обаче един ден път от Солун донякъде е саможертва. летище има в Превеза (PVK), от ваше село има поне 3 бюджетни компании. изиджет лети дори 2 пъти в седмицата. така че бодваш там пергела и почваш да гледаш картинки. може да си наемеш кола и да пообикаляш плажовете наоколо. само гледай да не влезеш в насрещното и според мен на континента е по-добре от островите, най-малкото не зависиш от фериботите, които в оня район стачкуват абсолютно непредвидимо. избираш си на картата някое хотелче близо до пясъка, да има и басейн за всеки случай и букваш. манджата е малко като руска рулетка, но обикновено близката е кофти, а хубавата е на 20 мин пеша. не е болка за умирачка. аз лично се ориентирам къде е готино яденето, като се огледам къде яде местния поп. от 6-ти септември нататък ще е приятно скучно - никой на плажа, без навалица по кръчмите, дори ще ти сервират съдържателите, а не някакви сервитьори-еднодневки. ще ти обръщат внимание, ако си настроен за лакърдии, или ще те оставят да си четеш книгата на кана вода и чаша кафе. ходил съм 2 пъти на Парга, като се махне дългия път е супер. т.е. има смисъл за 10 дена или 2 седмици. климатика в стаята имаше и режим 'топло', така че края на септември няма да умреш от студ, пък и комарите са по-малко.
|
| Съб Авг 05, 2017 4:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа, Дедо, к'во отопление в края на септември, бре?! Да не бъркаш с ноември? Не съм съгласен и за стачките по йонийско - там е друга гърция. Иначе си прав за континента - малко по-хора са, ама всичко е до късмет.
|
| Нед Авг 06, 2017 12:56 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
От 7-8 години съм всяко лято на Тасос. С годините обаче не само, че се напълни с българи, сърби, румънци, турци и прочее балканци ами и местните гърци се полакомиха и започнаха масово строителство по най големия и хубав плаж - резултата е плачевен - зелени ивици от обратни води пресичащи плажа на всеки 10-20 метра. Все още става де. Тази година се пуснахме от Брюксел до Лефкада с фери през Бари до Игуменица. От италианска страна има разкошни места около шпората на ботуша. После между Игуменица и Превеза е някакъв рай - огромни плажове, ниско строителство и т.н. Това от пръв поглед през прозореца на колата, догодина може да ги пробваме. Лефкада е супер ако си плувец, обаче ако търсиш плитки пясъчни плажове където да не ги мислиш децата определено Тасос и северна Гърция според мен са по добре. Врътнахме се с едно корабче из "7-те острова" - не бяха 7, беше за цял ден, с 300-400 човека на борда - като че ли Кефалония е по добре. Бонго е спеца за района 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Авг 07, 2017 7:59 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Кефалония е специализирана за кротък семеен туризъм.
|
| Вто Авг 08, 2017 12:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е тъй де, ти мислиш ли че тук има такива които търсят преплнени курорти с пияни младежи ... ако е така ние си имаме Слънчев бряг, по-нали едва ли ...
|
| Вто Авг 08, 2017 2:09 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии отивайте там, няма смисъл да рискувате. И разходка в планината/билкосъбиране може да си организирате ама за второто май ще е късно. До съседните острови може да отскочите за ден или два. След първи септември там е доста спокойно, на плаж и ноември се ходи. Желателно е да сте с кола или там да наемете. Хотелите по принцип са малки семейни с грижливи собственици, обяд/вечерята е добре да е в някое от многото ресторантчета. Вече е малко късно за резервации, но знае ли човек. Повечето си имат сайтове, има и десетина генерални, най-добре е да се звънне по телефона. При двоумение - свиркайте.
П.С.: Местните са доста ревниви към връзката си със сушата, дори един богаташ върти редовно фери целогодишно, независимо дали е на печалба, така че стачките да не ви плашат много.
|
| Вто Авг 08, 2017 9:39 am |
|
|