|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:19 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
 .. това е като репортаж от столипиново или факултета ..... ако не знаеш нищо за БГ и разчиташ на този репортаж мислиш ли че ще придобиеш дори и бегла представа ... репортажите обслужват нечий интерес, дали на снимащия дали друг ... трябва да изгледаш тонове от различни хора за да започнеш да придобиваш представа, не живееш ли там си далеч от истината. Моето семейство е в САЩ, ит 15 години пътувам постоянно, и пребивавам не малко, ине мога да кажа че имам нещо повече от повърхностна представа, а дори и да живееш там, примерно Димитър, да сигурно знае много добре как е в неговия вилает, и някой друг щат, но остват едни 90% от страната за които знае горе долу колкото мен. За големите държави не можеш да съдиш по един град, щат или провинция, изобщо е много трудно, камо ли по видео. Просто го казвам за да го имаш на предвид, да имаш едно на ум, че совите не са това което са 
|
| Вто Авг 29, 2017 3:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
ако не сте чували / LiveBug ZIF цоклите били тези в които чиповете се слагали с крачетата/контактите надолу DeadBug обратно  Айде лека! http://www.test-socket.com/
|
| Сря Авг 30, 2017 10:02 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Стар руски кларнетист разказва на приятел: Едно време бяхме страшен оркестър и свирихме навсякъде. През 48 година свирихме на руския цар! Той много ни хареса и нареди да ни напълнят инструментите със сребро. В тъпана влязоха 300 рубли. В цигулката влязоха 220 рубли. В скапания кларинет влязоха само 5 рубли! През 52 година свирихме на чеченски атаман! И той страшно ни хареса и нареди да ни напълнят инструментите със злато! В тъпана влязоха 300 жълтици. В цигулката влязоха 220 жълтици. В скапания кларинет влязоха само 5 жълтици! През 58 година обаче свирихме на иранския шах. Той обаче хич не ни хареса!!! Нареди да ни заврат музикалните инструменти в задниците! Тъпана изобщо не влезе. Цигулката и тя изобщо не влезе. А скапания кларинет влезе до си-бемол!
|
| Сря Авг 30, 2017 11:07 pm |
|
 |
|
velio
|
 |  |  |  | ToHu написа: :) .. това е като репортаж от столипиново или факултета ..... ако не знаеш нищо за БГ и разчиташ на този репортаж мислиш ли че ще придобиеш дори и бегла представа ... репортажите обслужват нечий интерес, дали на снимащия дали друг ... трябва да изгледаш тонове от различни хора за да започнеш да придобиваш представа, не живееш ли там си далеч от истината. Моето семейство е в САЩ, ит 15 години пътувам постоянно, и пребивавам не малко, ине мога да кажа че имам нещо повече от повърхностна представа, а дори и да живееш там, примерно Димитър, да сигурно знае много добре как е в неговия вилает, и някой друг щат, но остват едни 90% от страната за които знае горе долу колкото мен. За големите държави не можеш да съдиш по един град, щат или провинция, изобщо е много трудно, камо ли по видео. Просто го казвам за да го имаш на предвид, да имаш едно на ум, че совите не са това което са  |  |  |  |  |
Ти па съвсем се отнесе. Да ходя там няма как да стане. Така че това е най-добрата представа която някога ще получа  . И със сигурност е по-добре от нищо или пък от това което се пуска по новините 
|
| Чет Авг 31, 2017 12:50 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че кой ти гледа новини? моя телевизор седи вече 5 години стречован зад дивана. правех ремонт в къщи и го прибрах да не се праши но от тубата няма да придобиеш представа за никоя държава. трябва да поживееш, да се разходиш пеша навсякъде, по различно време. всяка страна е много разнолика. Москва и Петербург не са Русия. мегаполиси като Шанхай е трудно да ги обходиш дори и за година. централните площади обикновено не дават ясна представа за града (включително и нашумялата наскоро Рамбла в Барселона). само на две пресечки от площада в Шанхай има такива клоаки, в които може да се яде за $0.50 неща, които у нас и пилетата няма да ги ядат. ял съм и там, и оживях, бил съм и в елитни голф-клубове в околността. лежах и в болница. често ходих на делови срещи по дипломатическите клубове. и пак не мога да твърдя, че съм поне 50% запознат с местните разбирания.
|
| Чет Авг 31, 2017 1:28 pm |
|
 |
|
velio
|
Дедо, чакай малко бе. Съвсем се отнесохте. Аз дето над 30 години живея в БГ и не съм обиколил дори 1/3, не знам как живеят българите, ти ми разказваш как трябва да опозная китайците. Дай да мерим с един метър. Няма да ставам експерт по китайските въпроси, само си задоволявам любопитството. Най-малкото да видя как изглеждат някои техни улици, сгради, магазини и т.н., чат пат как живеят на някои места, някои разпространени особености и т.н. Например беше ми много интересно че там нямат съдомиялни. Масово. Но пък имали стерилизатори за съдове. Масово. Такива ми ти работи... Също така ми беше интересно как е уреден въпроса с жилищата, че на практика нямаш собственост върху жилището и т.н. Общо взето се развиват доста динамично и винаги има какво да се види, чуе или научи за тях. Разграничавай представа от представа. Няма как да се замести личното преживяване, но пък от собствен опит знам че понякога по-бързо и по-синтезирано се получава представа от чужди преживявания...
|
| Чет Авг 31, 2017 2:01 pm |
|
 |
|
HCL
|
Някои държави наистина са по-сложни за "разбиране". Аз в едно село като силиконовата долина, като мина от Санта Клара през Купъртино до Пало Алто и ми се разбъркват представите за щатите окончателно. Имайки в предвид, че Оакланд и Сан Франциско са на една пикня разтояние, а сякаш побадаш на друга планета. Особено ако тръгнеш пеша и с градския транспорт виждаш такива сцени, че ...
Та в Китай очаквам да е още по-фрапиращо. Просто разликата в социалните прослойки е още по-голяма.
Германия от друга страна е изключително хомогенна. Има си особености, но общо взето шокът от квартал А на град Б до квартал Х на град У не е особен, дори ако вземем предвид разделението изток/запад.
Иначе казано, ако утре тръгна за първи път към Китай. Няма да губя и минута в тубата или още по-зле, пътеводители някакви за да се подготвя. Вървиш с отворени очи, гледаш и останалото го оставяш на ангела хранител. Ако имаш късмет, ще срещнеш местна душа, която да ти разкрие какво е зад кулисите на хотела.
|
| Чет Авг 31, 2017 2:50 pm |
|
 |
|
velio
|
Ми то какво говорим за щатите, тука в съседния квартал псуват по нашия и обратното, а града е само 60 000. Е не са огромни разликите, но вероятно щото съм в бъркоча и не ми прави впечатление вече. Дори човек като погледне България - Бургас, Варна, София, Пловдив, Родопите, Странджа, Стара планина - на всички тия места си има местни особености. Излишно е да се споменава. Ако имаш път към Китай - хубаво, но пък ако нямаш, имаш два избора - никога да не научиш нищо, или да видиш нещо през погледа на някой друг. Сега по тая логика дай пък да хукнем към Северна Корея, нали  , да научим от първа ръка. Малцина са ходили, и такова приключение не е за всеки. Всичко опира до лични възможности и колко ти е яко дупето (в някои случаи стомаха или главата).
|
| Чет Авг 31, 2017 4:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз бих отишъл ако ми се отвори път.
|
| Чет Авг 31, 2017 7:37 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
А Резервата - направо държава в държавата.  BTW, зяпах няколко серийки от това: http://www.imdb.com/title/tt1702042/Поне се опитват да показват интересни места, не туристическите капани.
|
| Чет Авг 31, 2017 10:09 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Сеп 02, 2017 10:04 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Борисов отишъл на посещение при Путин. Возят се в някаква нова лимузина и нашият вика на домакина:
- Невероятен автомобил, Владимир Владимирович, ваш ли е?
- Мой е, казва Путин. Искаш ли такъв?
- Кой би отказал – отговаря Бойко.
- Запишете – лимузина за Премиер Болгарии – диктува Путин на секретарите си.
Малко по-късно двамата се качват на яхта.
- Ваша ли е, Владимир Владимирович, много е хубава.
- Моя е, искаш ли такава?
- Кой би отказал – отвръща президентът Борисов.
- Задраскайте лимузината, пишете – яхта за г-н Борисов.
Взело да се здрачава, дошъл да ги вземе хеликоптер.
- Това е някакъв нов модел, ваш ли е?
- Мой е, гордо отговаря Путин. Искаш ли такъв?
- Не смея да откажа! – не крие радостта си баце.
- Задраскайте яхтата, пишете – хеликоптер за нашия български приятел.
Вечерта двамата първи мъже на Русия и България отиват в нощен клуб, появява се знойна блондинка и сяда в коленете на Владимир Владимирович.
- Прекрасна е, ваша ли е, пита Буда.
- Моя е, отговаря домакинът му, т.е. вече е твоя!
Борисов мисли, мисли и си казва на ум: „Да загубя такъв хеликоптер за някаква мацка…“ и после на глас:
- Не е за мен, Владимир Владимирович, нямам аз к*р за такава мацка.
- Задраскайте хеликоптера и запишете „К*р за г-н Бойко Борисов“.
|
| Вто Сеп 05, 2017 11:30 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Сеп 05, 2017 11:27 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ето това е хумор - не стреляйте по урагана...шерифа обаче не знае лудите учЕни с какво ще стрелят... http://m.dir.bg/dnes/news/26369486/
|
| Нед Сеп 10, 2017 8:05 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Стара тайландска поговорка: Ако видиш ябълка не търси слива  други вариант е : Където има ябълка слива не вирее 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Сеп 13, 2017 1:30 pm |
|
|