|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Детски часовник-локатор?
Дали да носят телефони зависи основно от родителите. Малкият е 4-ти клас и почти никой от съучениците му не носи телефон, той също. Така сме решили на родителската среща. Класната му пита дали да носят телефони и всички родители бяхме против.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Сеп 20, 2017 6:44 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Цената изобщо не я коментирам, не е това проблемът изобщо. Няма необходимост от телефон - води я родител, взема я родител, през цялото време има учителка и ако има нещо даскалицата ще се обади. Освен да питам "изяде ли обяда" няма какво да говорим през деня - то и едва ли ще ме отрази ако са се заиграли. Навремето имаше стационарен телефон при директора на училището, и родителите ми имахе не-директни телефони в предприятията им. Т.е. 1500 чавета сме висели на един чифт телефонна жица и не сме и имали идея да се обаждаме на някого. От другата страна десетки родители са били пак така в завода. Но точно това се получва - другите деца имали, парадират и се хвалят, и съответно малката иска. То ако не казваше че иска щеше да е по-зле - значи не иска да сподели какво я мъчи. Ще си говорим и ще видя да и насоча желанията в друга посока - няма да ми се размине харченето, но ми се иска да отстоя позицията. Подготвям се ако се наложи да се взема нещо.
|
| Сря Сеп 20, 2017 4:38 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Едно време милиони хора са умирали от едра шарка, сега дай пак така. Времената се менят и технологиите се променят. Глупаво е да разчиташ на учителите да им пука за детето ти. Вземи една нокия с фенерче за 30-40лв, да слуша мп3 музика и радио, и ако се наложи нещо спешно да може да се чуете. Например виж какво става из мексико: http://dnes.dir.bg/news/zemetresenie-me ... 79294?nt=9
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Сеп 20, 2017 4:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Да, и? Смяташ че след подобно събитие ще има функционираща клетъчна мрежа?
|
| Сря Сеп 20, 2017 5:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Може да не е чак толкова зле. А ако имаш късмет може 1 смс да мине.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Сеп 20, 2017 6:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
има строг регламент към операторите какво трябва да осигурят в бедствена ситуация. но документа беше с някакъв гриф и не съм сигурен какво може да се пише в ефир за него. общо взето имат задължения да осигурят някакъв процент покритие и надеждност на връзки, но само за определени групи. и той не беше особено голям. затова и все още се разчита на радиостанции. нашия батко си ходи с нокия с фенерче и напълно е разбрал, че телефона е само за говорене. може би гледа от моето фенерче  шом на мен ми стига, значи той не е по-умен от мен (за сега). средния е гъзар и е нормално да иска смарт (2-ри клас). но той е такъв профил - ходи на латино танци, където отидем, още не сме поръчали ракията и салатата и той вече знае имената на всички момичета в радиус 100м (още не знае какво е радиус) и т.н. дребния (5 годинки) обаче се оправя най-добре и с телефони, и с таблети. не може да чете, но знае всички икони за игри и филми.
|
| Сря Сеп 20, 2017 6:15 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
какво стана с Муки-то - на кой месец го захвърлихте?
|
| Сря Сеп 20, 2017 6:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
почти година.
|
| Сря Сеп 20, 2017 7:03 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
ike, как щеше да им помогне на децата в онова училище наличието на телефон? Да се обадят да кажат че са живи отдолу? Аз разбирам че винаги може да се измисли оправдание в подкрепа на някаква теза. Ако, както казваш, нямам доверие на учителката че ще си върши работата, решението не е с телефон. Това което казвах в ретроспекцията, е че условията сега в училището са дори по-олекотени за децата - целодневно занимание, учителите имат възможност по всяко време да звъннат на който поискат родител, децата трябва да бъдат завеждани и вземани от самата класна стая със знанието на учителя. Не виждам кои условия от околния свят (изключвам дали земетръсната активност е по-висока) налагат друга комуникация. А това да дам телефон е въпрос на няколко минути и да съм забравил. По същата логика да вземам един таблет за 200-300лв и да знам че след работа няма да ме търсят за нищо? Всичко е решено за общо, колко? 500лв? Няма да се учудя ако с такъв подход детето да ми се сърди че не съм се сетил пръв от целия клас да му осигуря розов инжектопляктор.
|
| Сря Сеп 20, 2017 9:04 pm |
|
|