|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:07 am
ECU с 2 карти за предварение на запалването?
| Автор |
Съобщение |
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
 Re: ECU с 2 карти за предварение на запалването?
Не знам, как и при Хонда. JTS моторите на Алфа (тези с директно впръскване) са с по 2 вариатора (и на изпускателния вал). Но при тях, газификация - йок.
|
| Сря Сеп 27, 2017 8:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
lcr, не знам с кое точно се разминава, май и ти не си от тези които карат алфи а само ги разхождат. И дискове и накладки са били винаги оригинални, и то от истинските оригинални а не от новитерезервни части. Вариатор изкарал 100к аз лично не съм виждал, не познавам и някой който да е виждал, но всичко е възможно, пак казвам зависи кой кара. 1 л на 10к км това вече не мога да го повярвам, дори да не я държиш в обороти тези коли горят масло, всяка кола гори масло, и ако ми кажеш че знаеш кола която не гори масло дай да я карам 3 месец аи ще си говорим пак, повярвай няма кола която да не гори масло ако я караш в обороти, ама няма нито една. Коли съм имал и карал всякакви, от шкодо до порше, всички са били купувани нови, и поддържани в добро състояние, всчики са харчили масло при мен. Ако говорим специално за тази алфа, тук изобо грешката е на тези които си купуват алфа и си мислят ей сега тук за без пари взехме що годе нова кола. Алфа не е таква кола, особенно тия модели около 2000, не са правени да бъдат такива. Мотора на тази кола е перфектен, и за времето си е много добър, това че гори масло изобщо не е проблем, може да е проблем на този който иска икономична кола. Тоя мотор в ниски обороти може да се кара от някой с много нерви, не и от мен. Това че мотора е здрав съмнение няма, стига да го поддържаш, моята вече е на 130 хил, голяма част от тия 130 хил ги е навъртяла при над 4500 rpm, все още пали от раз дори и след година две престой, и ако изключим проблемите с ламбдите, всичко и е наред. Аз горното не го написах за да кажа че колата е зле или мотора е калпав, напротив но не е за всеки според мен, хората ги купуват тия коли защото са евтини без идея да си имат че козата си сака пръч, няма какво да си говорим, не е японски или немски мотор, иска си грижи. Ако си от Алфа клуба може да питаш Тони, Бобо или Григи за 1738 на Тоху, поддръжана е винаги в максимално добро състояние, но и си гори масло, за дискове и накладки какво да говорим, точно след излизане от сервиз където я карах почти всеки месец за профилактика, и с накладки които според Тони трябваше да изкарат поне ое 5-6 хил км, след отиване и върщане до Шумен хвърлих и двтаат диска заото се наложи да спирам без накладки, но от опит ти казвам че и без накладки спира мнгоо добре, само звука е леко ужашаващ. Аз не съм човек който пази колите, не ги жаля изобщо, но и не пестя пари от поддръжката им, повярвай това е единствената кола която е издържала вече почти 15 години с мен без сериозни проблеми, иначе не бяха блокирали двигатели, счупени колянови валове, съединители на парчета и каквото още се сетиш, и то на коли които уж били здрави, визирам несмки и японски, за рейнджа няма да говорим че той е в класа мре от веднъж  Ицо, говорим за вариатор на газоразпределението, някойе решил да го направи пластмасов, или айде половината е пластмасов.Ако се абстрахираме от звука който се появва на има няма 20-30 хил км, това е неоспорим факт, фабричния издържа към 50-60 хил, ремонтният комплект започва да пее след месец два, айде мож еби 4-5, и не изкарва повечеот 15-20 хил, аз не съм видял такъв. Това е чарка който не го намерих наистина оригинален и нов, идва от алфа но не е същият, и изкарва 30-40 хил, горе долу тончо 6 месеца ако ми е основна кола. Пак казвам, колата е хубава, има мнго специфично поведение на пътя, като и свикнеш след това ти е кофти като минеш на нова, седалките поне за мен са уникални, това са може би най-удобните седалки на кола която съм карал, спирачките са добри, ако не си екстремист двигателя е достатъчен но трябва да го държиш в обороти, иначе лично за мен си е мъка. Колата си е почти спортна, като поведение на пътя аз лично я предпочитам пред много други, вози меко но е стабилна, управлява се лесно, комфиртна е, климатика също е доста добър, изобщо си е добра кола, много добра и аз все още съм и фен, идеална е за хора с по-тежък крак но трябва да си я поддържат. Не е бегачка и няма как да е, нито като размер нито като двигател. Противно на всички мнение, включиъелно и на притежатели и фенове, аз не мисля че колата има сериозн опроблеми, нито с електриците, нито с двигателя, нито с нещо друго, да вариатора почва да издава един странен звук, но той се чува само ако си извън колата  Най-големия проблем с тия коли е че не се поддържат, а все пак Алфа е в женски род, иска си грижи като жена, това не я прави лоша, но не е евтина. Аз лично не виждам смисъл от газ, никакъв, аз съм виждал и поршета на газ ама някак знам ли ...
|
| Сря Сеп 27, 2017 9:21 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
MB 2.2 CDI 2009 година не гори масло!  Но, миналия месец му го сменях... ми 12 литра или 400 лева... кот такоа дагоева!
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Сря Сеп 27, 2017 10:16 pm |
|
 |
|
lcr
|
Тони, ти не караш коли. Ти юркаш коли. С това дискусията в техническата и част, се изчерпва  За има няма 37 години зад волана, аз съм сменил доста марки и съм правил доста келешлъци. Разликата между Алфа и всички останали, се състои в това, че тя е единствената кола, която карайки я, знам, че следващата ми кола пак ще е Алфа. 
|
| Сря Сеп 27, 2017 10:22 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Дай да го покарам да видим. Всичко гори масло ако се кара в по-височки обороти. lcr ами сигурно съм убиец на коли, обаче баба алфа не се дава. Но не само моята гори масло, верно другите горят по 0.5 на 2-3000 км но също горят, ако твоята не гори не знам как го постигаш, говорим конкретно за 1.7 TwinSpark. И не ги юркам насила, нито искам да ги чупя на сила, просто си умират, не мога да мисля за колата, това е последното нещо което бих пазил, това е инструмент който трябва да върши работа а не нещо което да ми създава допълнителни затруднения, достатъчно е че ги поддържам. Не е отношение само към коли но и към всичко останало, затова и бош примерно инструменти не пипвам, чупят се преди да съм започнал да работя, с хилти това не се случва никога. Едно нещо трбява д аможе да с еексплоатира в целия диапазон на параметрите си, ако двигателя може да работина 7000 RPM, значи мога цял ден да го карам на 7000 RPM, ако патронника може да захване Ф16 мога цял ден да дупча с Ф16 ... Иначе аз съм фен на алфа, харесвам ги но при мен няма как да стане само с една кола, и няма как да е само алфа  Между другото вече почти втора година търкалям и едно поло, и е още живо, започва да ми се издига в очите, ако изкара до края на годината без да умре ще го обявя за кола 
|
| Сря Сеп 27, 2017 10:49 pm |
|
 |
|
lcr
|
На някаква каръщина ми намирисва  Виж там нещо молебен, ала бала. Моят мотор е 2.0 CF2. Карам го с Castrol edge fst 10W60 и разходът си е 0,5 - 1 л/ 10K. И аз не я карам пенсионерската, но много рядко ми се налага да карам над 5К оборота, защото усещам, че това е неналожително издевателство.
|
| Чет Сеп 28, 2017 9:52 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
При не малко от двигателите, разход на масло от около 1л/10к км. е нормален и е описан в TFM.
|
| Чет Сеп 28, 2017 10:30 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Стига сте се карали, Алфа умря и с право. 
|
| Чет Сеп 28, 2017 11:51 am |
|
 |
|
lcr
|
|
| Чет Сеп 28, 2017 12:15 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тони - и мойта корса не гори масло - което като цяло е единственото положително нещо в цялата кола. Макар, че точно моя мотоциклет би трябвало най-много да гори. Досега масло съм доливал единствено когато се спука датчика за налягането на маслото (5 пъти откак я имам). Последната смяна я оттървах доста и маслото мязаше повече на нафта - само половин литър липсваше. А не е като да не я бартисвам.
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:16 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не, няма нищо общо с класическия vtec.  Линейно премества тайминга на клапаните напред или назад. Обикновено не върши много работа, освен ако мотора не ти е много форсиран.
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:30 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
ААА верно бе, сега се сетих че при хонда е че, след определени обороти се отварят повече, клапаните на цилиндъра. ( ако не бъркам пак де  )
|
| Чет Сеп 28, 2017 9:30 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Нц, ако имаш гаранционни претенции трябва да се докаже разход над 1л/1000км, не на 10000. А негорящи масло коли имаше преди време - наблюденията ми са че докато имаше мотори с по 2 клапана разхода на масло не беше тема, но откакто (някъде 94-95) почнаха да правят само с по 4 и нещата се сго'нясаха повсеместно.
|
| Чет Сеп 28, 2017 9:41 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
При тойота са ги разграничили по-ясно - има vvt-i което върти само фазата, има vvtl-i, като Л-то идва да покаже че и lift-а се коригира.
|
| Чет Сеп 28, 2017 9:45 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Такива съм ги слушал много, за негоренето, досега няма нито един при който да не съм докарал значителен разход на масло, ама няма какво да го говорим, аз съм винаги готов да го докажа. За Алфа, имат доста интересни колици напоследък, не изглеждат много умрели, дори едно малко SUV са пуснали които много бивши критици го сравняат с малките на порше с Х3 и q5, не само като изработка, а най-вече като динамика и управляемост. Новата Жулия също не е лоша, стандартно е 280 коня а я има и във версия с 500
|
| Пет Сеп 29, 2017 3:36 am |
|
|