|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:02 pm
Младежко техническо творчество - изложба/конкурс
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Младежко техническо творчество - изложба/конкурс
в Горна Оряховица на 12,13 и 14 октомври тази година ще се проведе сбирка на ентусиазираните младежи, които все още им се занимава с техника. събитието е по-скоро да се видят самите участници, че не са сами. да си поговорят, или изобщо да пообщуват с живи хора. провежда се за втора година, организатора е един ентусиаст, който по-скоро го прави на загуба, но иначе - евала. има и конкурс, но наградите са грамоти и дипломи. общината също помага.
та ако имате работа в района може да прескочите да видите какво е настроението сред младежта, пък може и да си хванете някой талант. или да си доведете вашия фърволак, ако е направил нещо мигащо, скачащо или търкалящо се. стила на изложбата е ТНТМ (това е и целта, да се възстанови поне част от идеята). малки клетки за заявилите участие училища и университети, но никой няма да попречи на дете, което иска да си покаже джаджата. гордия татко може да прави филмчета.
|
| Чет Сеп 28, 2017 12:54 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Младежко техническо творчество - изложба/конкурс
Това е новина вече, но го изпуснах тази година, тръгвам си на 11ти. Да вземем да организираме едно и в Добрич...
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
идеята да е в Горна е, че е горе-долу в средата на Бойковината - от Добрич няма да дойдат в София и обратно. пък има и бензиностанция на оня, аптекарина пропуск на организатора е, че в момента тече тежък ремонт на площада в града и всички места за спане са заети от високо 'ентелегентни' люде, бъркащи цимент и редящи пльочки. е, в Арбанаси хотели колкото щеш, ама на други цени. а основния таргет са училища и деца, събрали стотинки от закуски.
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:32 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Може да се помисли, само дето не останахме много "младежите" наоколо...
|
| Чет Сеп 28, 2017 1:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ще дойдат и в София от Добрич, и в Добрич от София - и ще спят в салона на училището, а не на хотел. А виж ако хотела им е платен, и изложбената площ безплатна сигурно и повечко ще дойдат. А ако им платиш/организираш транспорта съвсем.
Всичко е въпрос на организация.
|
| Чет Сеп 28, 2017 3:47 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Добра идея, спонсори търсят ли си ?
|
| Пет Сеп 29, 2017 3:47 am |
|
 |
|
miro_atc
|
За съжаление спонсори има, младежи няма  Един приятел искаше да прави училище тук, даже май направи някакъв опит, ама нищо не излезе... Аз искам да спретна лаб-че, затова почнах да събирам съндъци от търговете. Хем младежи да могат да си играят ако искат, хем има доста познати/фирми дето като им изпуши някоя машина да не се виждат в чудо. Но като гледам май техниката ще си стои по кашоните... Иначе за панаири и изложби по-добре да се организират по курорти преди/след активния сезон. Има не лоши комплексчета, в краен случай Албена... Но преди изложбата трябва според мен курсовете и кръжоците да се направят.
|
| Пет Сеп 29, 2017 9:00 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ами ей Славейков де е, Тошев или койо е отговорен сега да отваря кръжочната част.
|
| Пет Сеп 29, 2017 9:42 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Тошев се пенсионира миналата година... пък и той не е по нашта част.
|
| Пет Сеп 29, 2017 9:53 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, човека го прави на гол ентусиазъм. намерил е няколко спонсора, с които едвам покрива дори минимализираните разходи. доста хора в района му помагат с каквото могат - маси, столове, барче. общината дава двете си спортни зали, не му иска наем, нито да плати тока и отоплението. награждаването става в театъра на центъра и т.н. кмета все пак е инженер, май машинен и не е съвсем политизиран. местния провайдер им докарва нет срещу реклама и т.н.
идват разни светила, държат речи на откриването, и обещават пари... за следващата година. от държавата вниманието е около нулата, дори в минусовата част на скалата. и може би е по-добре, защото ако заделят някакви пари, ще си дойдат със схемата за харчене, ще му наложат на кого да ги раздаде парите и най-вероятно нищо няма да се получи.
дечурлигата не им трябва кой знае какво, те искат да си покажат мигалките и хвърчилата, да се видят със себеподобни. примерно, техникума в Правец беше натоварил десетина ученика от различни курсове на служебния микробус и ги докараха накуп. спяха в някаква хижа наоколо, бяха доволни. по подобна схема са и университетите - Русе, Габрово... един местен производител дори дава пари, като изрично не иска никъде да му се споменава името - човека просто не иска да излиза на радара, но това е по-скоро някаква местна специфика на феодалния "бизнес"
звънни, ако имаш желание и възможност да помогнеш с нещо, ще те свържа с човека.
|
| Пет Сеп 29, 2017 9:55 am |
|
 |
|
Grubi
|
Миро .- Тошев си е приложен художник и учител по рисуване, но точно той отговаряше за кръжоците, включително електроника, ракетомоделизъм и т.н. по мое време. Предполагам, и той все още знае кой се разпорежда с тия неща в момента, нищо че е пенсионер. А може би просто се е отдал на почивка, но той не може да седи на едно място 
|
| Пет Сеп 29, 2017 10:53 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Моля ти се... Тошев ми е преподавал и на мен и на щерката до 8-и клас  Оня ден пък се срещнах със Сивков (математика), направо ме върна поне с 20г назад - същия си е както го помня. Живеел си на виличката на морето човека  От нашия бранш само Чернев май още може да преподава, но не знам дали го прави и него стана няколко години не го виждам...
|
| Пет Сеп 29, 2017 11:16 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
някой знае ли дали има още час по трудово в училищата? едно време правехме разни безсмислени неща като лампиони, свещници и т.н., но поне се научавахме как се държи чук, пила, отвертка. от къде ми иде питането? последните години кестените в района им пожълтяват листата и окапват още юли-август. дървото пред нас дори пусна нови зелени лист и цъфна! кратко търсене по нета казва, че дърветата завъдили някакъв рядък вид молец, който ядял листата. малко ми е съмнително, но... зелените кратуни го обясняват с изчезването на синигерите от градската среда. това е факт - в момента се виждат по-едро габаритни пилета като сойки и дори гарги, които очевидно са изплюскали дребните. а учЕните препоръчват да помогнем на популацията, като им направим къщички. говорих с едни познати горски на високо ниво. може би не е проблем да спосорират материала и разкроя на определено количество къщички, под формата на комплекти за сглобяване. и ако в училищата все още има час по трудово, децата могат да сковат по 10 пирона и да ги боядисат. други познати са готови да спонсорират вишка, да обикалят дърветата в присъствие на децата да ги кичат по дърветата. хем дечурлигата ще са на открито, хем ще си изцапат ръцете и ще забравят за час-два за фейса, хем нещо може да научат за птичките и пчеличките. вече има приложение за сматфон да се маркират кестените, може би ще е лесно да се допълни и къде има къщички. далеч съм от мисълта, че улиците ще се изпълнят със зомбясали деца, цъкащи по телефоните си къде има къщичка, къде има пиле, но все пак е нещо по-различно. още не съм намерил с кого да говоря от къде да намерим пресни пилета в количества, но това ще е необходимо само ако е възможно по-горното. накарах и една подводница да сондира мнението на кметицата, ама тя горката е толкова далеч от реалния живот, че не знам дали ще схване посланието.
|
| Пет Сеп 29, 2017 11:39 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
"Технологии и предприемачество" е в първи клас ... Не съм гледал още какво учат, но при такова заглавие сигурно само нервите ще си изхабя.
|
| Пет Сеп 29, 2017 4:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз се опитах и от тогава (първи клас) се старая да не поглеждам. Само се карам на майка му, че е учителка, като че тя е виновната.
|
| Пет Сеп 29, 2017 5:34 pm |
|
|