|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:15 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Замяна на DVD с HDD и обратно
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Замяна на DVD с HDD и обратно
Бос съм по тематиката и с първото гуглосване не намерих нищо убедително. 1. К'во ще стане ако на USB адаптер със собствено захранване за HDD ръгна DVD записвачка? Имам и SATA и PATA. 2. К'во ще стане ако ако изкормя мЪшина (видеорекордер) с DVD записвачка ръгна няк'в HDD?
|
| Нед Окт 08, 2017 1:55 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Замяна на DVD с HDD и обратно
По точка 1 на USB адаптер съм слагал обикновено CD и си работи, според мен и с DVD ще работи. По точка 2 може да имаш несъответсвие с кабелите, така си мисля, зависи от марката и модела, едва ли в DVD-тата има изведен кабел PАТА или SATA от оптиката или контролера й. Ква е идеята на заниманието.
|
| Нед Окт 08, 2017 2:37 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
По т.1 идеята е да ползвам USB CD/DVD без да купувам такова. По т.2 е да увелича обема ако е възможно и някои други задни мисли като консумация и бързодействие например.
|
| Нед Окт 08, 2017 2:58 am |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
DVD-то си работи без проблем с преходник S/P-ATA към USB. Даже съм boot-вал от него за инсталации на машини без оптични у-ва. А за DVR-те - май проба само ще покаже, като им гледам читавите firmware.
|
| Сря Окт 11, 2017 3:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|