глупусти на тъкалета. по-скоро на телефонни шайби
сигнализация - дрън-дрън
бтк от година вече не тарифира по сигнализация. написаха си техни програми, които смятат в не-реално време колко да ти вземат.
какви данни вземат под внимание, май никой не знае. то там и не останаха много хора, дето разбират.
не знам дали е само тази причината, но от тогава спряха и AOC (Advise Of Charge). преди години услугата беше платена, и аз си я бях пуснал на всички телефони - и домашни и служебни. като я спряха, не върнаха пари, естествено. просто им изнася да не знаеш нищо.
ако се оправдават с проблеми в сигнализацията между бтк и мобилните (предполагам става въпрос само за мтел и глобул), на това ниво сигнализацията е пo SS7. там е абсолютно невъзможно да стане грешка. ама никак няма как да стане. и няма какво толкова да и се "чисти". в същност, тази сигнализация е настроена още при пуска на съответния оператор - за 2-3 месеца може да има някакви проблеми, но те не са в тарифирането. представете си го като граф на състоянията (стейт-машина). всяко състояние и всеки преход от състояние в състояние (ако е допустим) си има код. няма повтарящи се кодове. в кой телевизор е повредата според вас?
преди бтк да си сменят начина на тарифиране всичко си работеше нормално - никой не се е оплаквал от такива ефекти. сега как изведнъж са я разбъзикали сигнализацията? и кой точно я е разбъзикал
бтк, енергото, ВиК и особено топлофикация няма никакъв шанс да бъдат съдени. щото закона им е дал такива права, дето ги няма и полицията - бележка от ВиК има силата на изпълнителен лист, идават и ти вземат собственост за неплатена вода (например). сега, като влязоха частните "съдии-изпълнители", нали се сещате кои ще бъдат те? поредната легализация. яките момчета вече ще работят законно, ще си имат трудов договор (може някой даже да се назначат на длъжност "мутра"), ще се осигуряват за пенсия.
може и да не харесвам много репликите, идващи от европа, но в частта си за съдебната система хората са абсолютно прави.