|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:44 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Работа
АКо не можеш да си намериш сам книгите, писането на драйвери не е за теб.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Ное 17, 2017 8:14 pm |
|
 |
|
tanev90
Ранг: Минаващ
|
Намирам някакви но незнам кой да чета,спокойно знам как работи чичко google  .
|
| Пет Ное 17, 2017 8:27 pm |
|
 |
|
ike
|
Щом си намерил книгите почвай да ги четеш от единия край. Като ги изчетеш, дай гитхъб линк към драйверите дето си написал.
|
| Пет Ное 17, 2017 8:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Писането на драйвери със сигурност не е за начинаещ, и за напреднал не е, защото ума една одобенност, за да напишеш драйвер трябва първо да разбереш как работи това за което пишеш, не знам има ли книги конкретно за писне на драйвери, не знам какво специално би имало в тях, освен ако не визираш конкретно боз драйвери и ако има, може би има, някакво мс дивотии свързани с регванетоним и от там кал да бъдат написани. Това си е системно писане, много далеч от начинаещ. Трябва първо да станеш достатъчно напрвднал и след това да изучиш и кобкретното нещо за което ще пишеш драйвер. Ей сега ни мъчи едно видео на imx.6 opengl ни ще да пее в хикса, само до го подкараш и използваш си трябва знаене, да го напишеш е невъзможно почти псвен ако не си холям връзкар и някой не ти снесе пълна документация на видео силикона, а то такава може и никъде да няма, някой, някъде е документирал 80% от всичко и останалите 20 и той не помни вече... та бая код имаш да изпишеш според мен до де стигнеш драйвери, па били те и за прост двуредов дисплей.
|
| Съб Ное 18, 2017 12:00 am |
|
 |
|
tanev90
|
Тони мерси за отговора, ами кое според теб е за начинаещ.
|
| Съб Ное 18, 2017 1:10 pm |
|
 |
|
timt
|
Хващаш се директно на работа и или те отсяват или те задържат, като натрупаш опит вече си на пазара. До тогава, дребни поръчки от приятели и интернет.
|
| Съб Ное 18, 2017 2:11 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Да ако нямаш добър приятел с необходимите знания вероятността да си кажеш че програмирането не е за мен е доста голяма  Ако нямаш възможността сега да започнеш работа тогава просто си избери някакъв проект който ще ти е интересен и дерзай Аз примерно искам да си направя на LCD дисплей да показва графично натоварването на всяка ос на серво моторите както и на сервото на шпиндела .Просто нещо четеш аналоговия сигнал и го изпращаш на дисплея .. Това за някои е детска игра както се вика но за мен си е голям проект  Възможности за реализация много стига да можеш да го направиш 
|
| Съб Ное 18, 2017 4:12 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Това като самостоятелно устройство или на дисплея на мач 3 (линукското цнц)?
|
| Съб Ное 18, 2017 5:23 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
По лесно ще е като самостоятелно устройство . Поръчах си това дисплейче https://www.ebay.com/itm/3-5-inch-TFT-L ... 2749.l2649  ПС: Тъча няма да ми трябва и ще го махна та да не ми грози картината 
|
| Съб Ное 18, 2017 5:32 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Избягахме от темата, ама няма да е за пръв път. Лесна и трудна реализация са относителни понятия... Към мач3 имаше някаква утилка за правене на "екрани" за мача. С нея можеш да подредиш каквото и където поискаш, също и как да изглежда. Аналоговите входове на стария и на новия моушън контролери които използвам, се четат директно през плъгина за мача. Появяват се като някакво къстъм DRO, с указан при настройките номер. След това е въпрос само на въображение. Например, в момента през аналоговите входове се променя фидрейта, скорост на шпиндел, избор на ос за MPG, стъпка, и тип преместване - на стъпки или непрекъснато. Електрически е закачен и аналоговия изход на шпиндела, показващ натоварването, ама още не е оформена графичната част за която споменах нагоре. Предполагам че и за линукския софтуер има нещо подобно.
|
| Съб Ное 18, 2017 6:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами по-прости неща са за теб. Не е лошо да си изясниш какъв тип програмист искаш да станеш, системен, приложен,особенно ако е за РС е много важно, верно за начинаещ е малко трудно да прецени. А и при всички положения трябва да започнеш с нещо елементарно. Измисли си нещо и дерзай. Аз дори бих ти препоръчал да започнеш нещо без графични интерфейси, ама много колеги тук сигурно ще кажат чр няма смисъл, но аз не съм истински програмист та може би имам по изкривени разбирания.
|
| Съб Ное 18, 2017 10:12 pm |
|
 |
|
tanev90
|
Добре да ви попитам нещо,ако искам например да създам игра на карти с с++,която да е с графика,а не на конзолата ,как се прави ползвам нещо като unreal ,ама по леко.Или пък да създам програма с графична среда с windows form ли се прави.Имали някакви специални програми за това или на Visual studio също става.
|
| Нед Ное 19, 2017 4:49 pm |
|
 |
|
stefan63
|
На всичко става, има по-класически начини - за Уин е Wi32API, там си на най-ниското ниво , близо до ОСа.Формите са отдалечаване от ОСа и облегчаване на труда. Във всеки случай четенето е повече от писането. Графични игри .. то си е отделна вселена.
|
| Нед Ное 19, 2017 5:25 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Самият факт, че задаваш такъв въпрос и продъжаваш с още специфични въпроси за програмиране значи, че не си много за тази работа. В момента търсенето на програмисти е по голямо от тези които си търсят работа. Но трябва да можеш и да се продадеш - така като си тръгнал няма да успееш освен ако някой колега не се смили над теб и отдели време да ти обясни кое и как. Нали се сещаш, че да питаш за неща които на които и сам можеш да си отговориш като направиш едно търсене в гугъл по скоро ще отдръпне хората отколкото да ти предложат работа и помощ.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Ное 19, 2017 5:30 pm |
|
 |
|
ike
|
Преди да започнеш с графиката си отговори на въпроса можеш ли да направиш играта в текстов режим.
|
| Нед Ное 19, 2017 6:12 pm |
|
|