Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Siemens изцяло китайска фирма ли са вече? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Siemens изцяло китайска фирма ли са вече?
Не се бях срещал с произведения на тази фирма в близките 15-20 години.
Сега се сблъсках челно с един техен инвертор Sinamics V20. На външен вид изглежда прилично, на вътрешен не знам. Не съм го отварял. Но голяма борба беше да го подкарам през modbus да го управлявам.
Документацията е като да е съвсем писана от китайци. Долу горе по обикновените неща които се програмират от клавиатурата стават ясни от нея. Но всичко по засукано, трябва да хвърляш боб за да го разбереш.
Отделно и груби грешки. Два три регистъра хващам които са обявени че са в единица проценти по 100, а излезе че са в скала 0...4000 за представяне на процентите. На две места хванах че обявените заводски настройки на регистри се различават от това което прочитам след инициализация на настройките .... Няма смислени application notes .... изобщо боза.
Някой знае ли какво става с тази фирма, да не са станали китайци изцяло?

Вто Ное 28, 2017 12:07 am
Профил

Мнение Re: Siemens изцяло китайска фирма ли са вече?
Ако ти кажа нормално не знам как ще го приемеш .. А относно променливата която уж е в проценти а е в друга скала, това може да е настройка.

Вто Ное 28, 2017 12:24 am
Профил

Сигурно някой от нещата се правят и там, но не мисля че е всичко - единственото под ръка при мен е едно S7-400 - на него пише "маде ин германи".

Вто Ное 28, 2017 9:42 am
Профил

Това вече нищо не значи, по добре да пише мейд ин чина...

Вто Ное 28, 2017 11:23 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Защо всички са негативно настроени спрямо китаеца ? Горния проблем е проблем на siemens , защото ти си купуваш siemens с ясното съзнание че купуваш нещо качествено на съответната цена .
Скоро ми изпадна един германски серво мотор , на който нормалната цена му е 1800$ :) . Всичко добре но боята му се люпи само с поглед , елементарен фабричен дефект - единия лагер е набит на криво и съответно е здал фира още при първия му старт . Сложили му букси за 200$ (ако реша аз да ги купувам) съответно на едната букса му са оср*** едно лай** калай . Е това ако ми е качество :)
Идеята ми е това че като е произведено в Европа не значи че е качествено и обратното като е произведено в Китай не означава че е с лошо качество . Според мен единствената разлика е това че китаеца може да направи както евтини неща така и скъпи . Докато на европееца това не му се получава много много :)

Вто Ное 28, 2017 12:29 pm
Профил
Аватар

Ами затова уволняват 6900 работника, защото нито могат, нито знаят какво правят. Сименс май купи Ментор... какво ни чака...
Златни времена за германската икономика...ти да видиш

Вто Ное 28, 2017 1:15 pm
Профил
Аватар

С този инвертор поне бозата е пълна ако се бориш да ги управляваш по модбус.
Това за сбърканата единица не е настройка. На друго място в pdf-a е написано че е точно с скала 0x4000. Но в таблицата с регистрите достъпни по modbus ясно са написали че е проценти.
Ето сега от сутринта се боря да направя Fault acknowledgement на грешка F72. Тя се активира като времето между две телеграми към инвертора превиши зададеното и мотора се изключва. Много полезна функция,ама като влезе в нея не мога по modbus да я изчистя.
И така си минава времето да се боря с тъпотиите им. Не очаквах чак толкова ниско ниво.

Вто Ное 28, 2017 2:12 pm
Профил
Аватар

Пичове, това е световна модерна тенденция, как не го разбрахте. :)
Няма вече качество, има единствено вероятност нещо да не се счупи твърде бързо.

Вто Ное 28, 2017 2:30 pm
Профил
Аватар

счупването в точно определен момент (гарацията + 2 месеца) също се оказа точна нАука

Вто Ное 28, 2017 2:31 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
счупването в точно определен момент (гарацията + 2 месеца) също се оказа точна нАука

Между другото да. Четох една статия някъде, но съм забравил вече къде, ставаше дума, че с модерните средства за проектиране и симулация доста удачно могат да направят сложно изделие (напр. кола) всичките му части да се износват абс. равномерно, и като дойде часът Х, цялото нещо да се разпадне отведнъж и да е безсмислено да се ремонтира.

Вто Ное 28, 2017 3:01 pm
Профил
Аватар

ами няма как - тия дето правят осцилоскопите и колите, и те имат семейства - и като направят нещо да не се чупи, няма кой да купува от тях...
за това всичко подобно трябва да се дава под наем, само и единствено. като нямаш пари - няма да го използваш. и така...

Вто Ное 28, 2017 3:30 pm
Профил

Grubi написа:
ами няма как - тия дето правят осцилоскопите и колите, и те имат семейства - и като направят нещо да не се чупи, няма кой да купува от тях...
за това всичко подобно трябва да се дава под наем, само и единствено. като нямаш пари - няма да го използваш. и така...

Ехе, да знаеш от кога си го мечтая това нещо. Ползвам когато ми трябва, плащам за часовете и довиждане.

Впрочем виждал съм го на снимки направено при китайците - лаборатории пълни с измерителни уреди, инструменти и машинки, чекмеджета с направо насипани чаркове в тях, дори не ги броят и отчитат. Дори майстор за по-засуканите работи. Отиваш, плащаш си на час, правиш прототипа и довиждане. Не както аз, поръчваш чаркове по Алито и чакаш половин месец да дойдат, затова и се запасяваш с всичко което някога може да потрябва и то лежи и чака да му дойде времето.

Вто Ное 28, 2017 3:46 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:

Аз ще купувам. Само от тях.

Вто Ное 28, 2017 3:57 pm
Профил
Аватар

германец и електроника... вече звучи смешно
и преди 20 години пак в Китай и Индия си правеха електрониката...

Вто Ное 28, 2017 7:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Реконструктор, а у нас дупката е от ляво на изхода и затова окачаването заминава първо от тази страна, да го симулират както си искат :D

Никола, проблемът не е Китай, а в едни техни съседи. Китайците работят като хората стига да им сложиш добро началство. Индийците работят като хора, стига да им махнеш началството. Проблемът тук идва от това, че германците слагат индийско началство и очакват хората да работят.

The Wizard, германците винаги са били силни в power електрониката.

Вто Ное 28, 2017 10:20 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща